“Anneciğim Çok Üşüyorum…”

“Anneciğim Çok Üşüyorum…”

Dağ Yöresinin Çığlığına “İYİ Annelerin Yüreği” Dayanamadı! “Gidemediğin Köy, girmediğin hane kapısı olursa içinde yaşayan hemşerimizin gönlündeki sızıyı anlayamazsın.” Toplu intiharların, kadına şiddet ve tacizlerin, uyuşturucu baskınlarının haberleri 3 sayfa manşetlerinden inmediği Bursa’da “İYİ Kadınlar” genç annelerin sessiz çığlığını duyarak Dağ Yollarına düştü. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanı ve İl Başkanvekili Birgül Günay Yıldız’ın başkanlığında İl Başkan Yardımcıları Hasan Eker, STK’lardan sorumlu Zehra Bekar ve basından sorumlu Yurdanur Oktay’ında aralarında bulunduğu, Eğitim Komisyonu Üyeleri Dağ İlçeleri Harmancık ve Orhaneli’nde ilk ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye yardımı, genç annelerin bebek ve evlatlarının ihtiyacı olan malzemeleri götürerek ihtiyaçlarına bir damla yardımda bulundu. Harmancık İlçe Başkanı Mehmet Aslan, Harmancık Belediye Meclis üyesi Fahriye Şenbiçer ve İlçe Başkan Yardımcısı Seçim Koordinasyon Başkanı Serkan Kaya’nın eşlik ettiği kafile; Harmancık’ta köy evinde karşılaştığı manzara sonrasında gözyaşlarını tutamadı. Orhaneli programında İlçe Başkanı Esat Yıldırım, Kurucu Başkan ve Belediye Başkan Adayı İsmail Asa, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Hacer Asa, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Her iki ilçe binasını da ziyaret eden heyet durum değerlendirmesi yaptı.

Unutulan, Kaderine Terk Edilen Olduk!

Harmancık İlçe Başkanı Mehmet Aslan; “Dağ Bölgesinin nüfus olarak en küçük ilçesiyiz. 15 yıl önce 18 bin nüfus varken şimdi bu sayı 5 bin civarında. Maden ocaklarının üretimi bırakması ile hızla göç vermeye başladık. Bursa’ya 1,5 saat uzakta iken, Tavşanlı’ya 20 dakika uzaklıktayız. Devlet ve Büyükşehir Belediyesinin yatırım imkanlarından yeterince faydalanamıyoruz. Bursa ve Ankara bizim varlığımızın, bu ilçede yaşanan dramın farkında değil. Unutulmak, sahipsiz bırakılmak! Hem yerelde hem genelde iktidar olan ve 18 yıldır bu memleketi yöneten zihniyet buradaki insanları kaderine terk etti. Vatandaşlarımızın dertlerini çözmek için verdiğimiz onlarca dilekçe için mücadelemizi tabiri caiz ise bir avuç İYİ insanla omuz omuza sürdürüyoruz.” Dedi. Orhaneli İlçe Başkanı Esat Yıldırım; “Onlarca kilometre ötesinden gelerek çağrımızı duyduğunuz için heyetimize teşekkür ediyorum. Dağ Yöresi birbirine yakın ilçelerden oluşsa da bir türlü bitirilmeyen yollar nedeniyle bizde birbirimizden kilometrelerce uzağız. En büyük ilçe olmamıza rağmen burada yaşanan zorlukları anlatmaya kalksak 3 yıl bunları konuşuruz. Burada hemşerilerimizin yüzü gülsün, İYİ hayatları olsun diye bir mücadele içine girdik. Ancak ne Ankara ne de Bursa bizim bu hissiyatımızı maalesef duymuyor. İktidar olan partinin mensupları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarından bihaber. Partimizin maddi gücü belli iken verdiğimiz bu mücadelede sizlerde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bursa’da Yüzünü Güneş’e Dönecek!

İl Başkanvekili Birgül Yıldız Günay; “İl Başkanlığımız olarak 17 ilçemizdeki ilçe başkanlıklarımız ve belediye meclis üyelerimiz kanalı ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ateşimiz 42 dereceye çıksa da vatandaşlarımızın talebine cevap vermek durumundayız. Çünkü; hemşerilerimizin güvenle sığınabilecekleri tek liman İYİ Parti Teşkilatları ve onların cesur üyeleri kaldı. Biz bir yere ulaşırken, elimizi uzattığımız vatandaşımıza hiçbir beklentimiz olmadan ihtiyacını gidermeye çalışırız. Bugün 2 dağ ilçesinde gördüğümüz manzara insanı boyutu ile vicdanımızı kanatmıştır. Türkiye ve Bursa genelinde tartışılacak birçok konu ve acilen çözüm bulunması lazım sorunlar var. İşte bugün biz bu sorunlardan birini gözlerimizle gördük, yaşanan dramı kulaklarımızla duyduk. Siyasetçiler seçim dönemi zamanında dolaşır seçim bölgelerini. Biz İYİ Parti Teşkilatları olarak her gün sahadayız. Bugün yaşadığımız olay ise biz siyasetçilere büyük bir ders vermiştir. Biz dolaşırken kapısını açmayan vatandaşa “bizden değil o yüzden kapıyı açmadı herhalde” diye düşünmek yerine “o kapının arkasında yaşanan dramı” öğrenmek için çaba göstermeyi. 18 yıldır devleti ve belediyeleri yöneten iktidar partisinin, Bursa’yı ne hale getirdiği ortadadır. Her tünelin sonunda mutlaka bir güneş ışığı yakalarsınız. Vatandaşlarımız ile karşılıklı görüşme olanağı yakaladığımızda, o gönlü güzel insanların gözlerinde tünelin sonundaki güneşi görmek istedikleri ışığı görüyorum. Türkiye’nin bir seçim atmosferine girdiğini, Hükümet’in son zamanlarda başlattığı çeşitli meslek guruplarına olan teşviklerden anlayabiliyoruz. Bu Pazar seçim olabilecek gibi sizlerin çalıştığını biliyorum. Partimizin son 2 ayda Bursa genelinde oy oranı yükselmiştir. Bursa’nın yüzünü Güneş’e döneceği günler çok yakındır.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?