Ülkücüler Üzerinden; Kendine “Koltuk Hesabı” Yapma!

Ülkücüler Üzerinden; Kendine “Koltuk Hesabı” Yapma!

Mudanya’da Cem Evi Tartışmaları Tekrar Alevlendi… “Mudanya’daki Cem Evi tartışmalarında yeni bir dönemece girildi!” Geçtiğimiz ay Mudanya Belediye Meclisinde; 2014 ve 2019 Mahalli Seçimlerinde bir seçim vaadini seçim bildirgesinde de belgeli hale getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bu vaadin neden yerine getirilmediğini soran MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden arasında geçen diyaloğun ulusal basına sıçramasından sonra tartışmaya CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’ın da ilçe başkanlığında yaptığı açıklama ile girmesi taraflar arasında gerileme neden oldu.

Mecliste yaşanan gerilim sonrasında MHP Bursa İl Başkanlığında İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde MHP Gurup Sözcüsü Mustafa Kargılı tarafından yapılan açıklamalar ile yerel medya üzerinden gündeme getirilmiş, sonrasında da ulusal birçok kanalda yayınlanmıştı. Bu açıklamalar sonrasında CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’da aynı sertlikte yaptığı açıklamaya Erden aynı tondan cevap verdi.

Geçmişi Değil, Geleceğe Bakmalıydık!

Erden; “MHP olarak hiç kimseyi ötekileştirmeyen, doğru tespitler ile çözüm yollarını da ortaya koyarak politika üretiyoruz. Mudanya Meclisinde biz Türkyılmaz’a 2014 ve 2019 Seçimlerinde Alevi Kültür Derneğine verdiği Cem Evi sözünün yerine getirilmesini talep ettik. Beyefendi kalktı; 1980 döneminde yaşanan ve kimler tarafından yapıldığı dahi bilinmeyen Darbe Dönemine Türkiye’yi sürükleyen acıları, Ülkücü camiayı da ağır ithamlarla suçlayarak, mecliste şahsıma söz hakkı vermeyerek, mikrofonumu ve salonun ışıklarını söndürerek tepki verdi. Buna rağmen ben kendisinin hem Alevi hem de Ülkücü camiadan özür dilemesini 2 gün bekleyerek içimdeki sızıyı soğutmaya çalıştım. Baktım ki; yine olumlu bir yanıt yok o zaman sizin bildiğiniz açıklamayı yapmak durumunda kaldık. Türkiye Tarihini sadece Ülkücüler değerlendir ise farklı, Ulusalcılar farklı, Milli Görüşçüler farklı, Liberaller farklı değerlendirerek yorum yapar. Oysaki; tarih bu işin tarafsız uzmanlarına bırakılmalı, geçmişten ders alınarak gelecekte önümüze hançer gibi çakılacak olan taşları el birliği ile kaldırmak lazımdır.” Dedi.

CHP Mudanya’yı Dış Güçler mi Yönetiyor!

Erden, açıklama yapmak için Türkyılmaz tarafından zorlandıklarını belirterek; “Ülkücü camiaya ağır ithamlar yüklendiği, tarafıma cevap hakkı verilmediği için MHP Bursa İl Başkanımız sayın Cihangir Kalkancı ve MHP Gurup Sözcümüz sayın Mustafa Kargılı tarafından kamuoyuna tarafımıza atılan iftira ve suçlamalar ile ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğdu. Biz bu açıklamalar sonrasında Türkyılmaz’dan bir özür, Alevi Kültür Derneğimizin Yöneticilerine yönelik doyurucu bir açıklama beklerken CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın tarafından ne dediği anlaşılmayan bir metni okuyarak karşılık geldi. Tüm metni okuyan Aydın’a gazeteci arkadaşlarımız yaptığı açıklamalara net cevap verebilmesi için tane tane geçmişi de anlatarak soru sormasına rağmen etrafına boş gözler ile bakması, Ülkücü camiayı “CHP’yi Mudanya’da kim temsil ediyor?” sorusunu sormaya itiyor! CHP’yi Türkyılmaz mı, kimin güdümünde olduğu belli olmayan Ömer Aydın mı, yoksa dış güçler mi yönetiyor!” dedi.

Çeneni Çalıştırma! Emeğini Çalıştır!

Erden; “Türkyılmaz’ın Cem Evi yapılması konusunda Alevi hemşerilerimize verdiği sözü tutmaması, yalancılığını gündem dışı bırakma amaçlı Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik hadsiz söylemleri üzerine; Mudanya Belediyesi’nde eğitim öğrenimine ortaokul ve liseden tekrar başlaması gerektiğini düşündüğümüz kişi yada kişilerce kaleme alınan basın açıklaması metnini, CHP İlçe Başkanı gazetecilere elinden geldiğince okumaya gayret etmiştir. Muhtemelen içeriğine vakıf olmadığı bir metnin toplantıdan bir kaç dakika önce CHP İlçe Başkanı’nın eline tutuşturulmuş olacağını tahmin ediyoruz. CHP İlçe Başkanı basın mensuplarının sorusu üzerine Hayri Türkyılmaz’ın meclisteki söyleminde bir camiayı hedef almadığını CHP’yi temsilen net olarak ifade etmiştir. Buna rağmen; Hayri Türkyılmaz sessizliğini sürdürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Camiayı hangi konuda ve kim olursa olsun suçlayanlar, suçlamalarını delillendirmemeleri halinde iftiracılığını, şeref ve haysiyetinin sorgulanmasını kabullenmiş olur. Biz acıları kaşımak yerine, Cem Evi’nin hangi gerekçeler ile yapılmadığının, açıklanmasını beklediğimiz bir ortamda Türkyılmaz’ın tetikçilik mecrasına dalması Mudanyalılar tarafından da tepki ile karşılanmıştır. Mudanya ve Mudanyalılar için üzgünüz. Çenesini yarıştırmaktan başka bir iş yapmayan, ilçeye icraat yapmak yerine her kesim ile dalaşan bir belediye başkanına maalesef sahip olduğumuz için! Yine de Türkyılmaz’dan Alevi vatandaşlarımız için ciddi anlamda bir özür ve açıklama bekliyoruz.” Dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?