ATATÜRK VE GENÇLİK; 19 Mayıs….

ATATÜRK VE GENÇLİK; 19 Mayıs….

Bugün 19 Mayıs.  Bugün Mustafa Kemal’in doğum günü. Bugün Türk Gençliği’nin bayramı.  Bugün Türk Ulusu’nun en mutlu günü. Bugün ulusal bağımsızlığa , kurtuluşa giden  yolun başlangıcı.  Mutluyum, gururluyum, onurluyum.

Kendisini  izleyen düşman gemilerinin  arasından  sıyrılarak geçen, Karadeniz’in azgın dalgalarını  yararak, tüm engelleri  yıkarak  Samsun’a çıkan azimli ve kararlı bir komutan. Amasya’da , Erzurum’da , Sivas’ta düşüncelerini adım adım gerçekleştiren bir yurt sevdalısı.

” Vatan bir bütündür, parçalanamaz” diyerek toprak bütünlüğünü savunan, ” Manda ve himaye asla kabul edilemez” diyerek Tam Bağımsızlık vurgusu yapan, ” Milleti yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek ulusal egemenliğin temellerini atan bir önder.

Kurduğu cumhuriyeti gençlere  bırakan ileri görüşlü bir devlet adamı. Bayram yapması gereken gençler, gelecekten umutsuz,  karamsar, mutsuz. Gençler, sorunlarıyla uğraşmakta. Niteliksiz okullar, barınma ve beslenme sorunları, iş bulma kaygıları …

Tüm bunlara karşın gençlik, Ata’sının izinde dimdik yürüyor. Ulu önder tüm umutlarını  gençliğe bağlamıştı. ” Bütün umudum gençliktedir” sözüyle inancını dile getirmişti. Gençliğe Hitabesi’nde , Bursa Nutku’nda gençliğe olan güvenini, umudunu bir çok kez dile getirmişti.

Söz sırası gençlikte. Kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklar. Atatürk’ün emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilke ve devrimlerini sonsuza dek koruyacaklarını tüm dünyaya duyuracaklar. Gençlik Bayramı’nı gerçekten bir bayram gibi kutlayacaklar.

Tüm gençlerin, kendini genç hissedenlerin ve genç düşünenlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?