GENÇLER KONUŞTU,  BÜYÜKLER DİNLEDİ

GENÇLER KONUŞTU, BÜYÜKLER DİNLEDİ

19 Mayıs, Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, gençlerin konuşmalarıyla başladı. Bursa İçin Birlik oluşumu’nun hafta nedeniyle düzenlediği etkinliklerin ilki Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Atatürk ve Gençlik konulu panelin konuşmacıları gençler oldu. Çağla ŞAHİN, Furkan TUNA, Emircan ŞEKER, Atakan ZORKUŞ ve Ahmet Can KAYA’nın konuşmacı olduğu paneli Zeki BAŞTÜRK yönetti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Zeki BAŞTÜRK, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkış gerekçelerini, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde alınan kararların önemini anlattı. Bu kongrelerde alınan kararlardan çıkarılması gereken derslerin önemine vurgu yaptı. Atatürk’ün gençliğe önem veren Gençliğe Hitabe ile Bursa Nutku’nun önemi üzerinde durdu.

Günün anlam ve önemini anlattıktan sonra gençler sırayla söz aldılar. Kendilerine verilen değer için teşekkür ettiler. Atatürk’ün gençlere verdiği değeri ve sorumlulukları anlattılar. Gençlerin yaşadıkları sorunları( barınma, beslenme, niteliksiz eğitim, iş bulma vb.) anlattılar. Anlaşılmadıklarını, yeteneklerini sergileyemediklerini, sevmedikleri bölümleri okumak zorunda olduklarını anlattılar.

Konuşmacılardan Çağla ŞAHİN, gençliğin içinde bulunduğu ortam ve koşulları, sosyolojik yönden ele aldı ve değerlendirmesini yaptı. Gençlerin anlaşılmaya gereksinim duyduklarını söyledi. Söyledikleri ilgiyle izlendi.

Konuşmacıların ardından izleyenlerden Nurdan ÇOLAK, Cihan ÖZER ve Zehra söz alarak konuşmalarıyla günün anlamına vurgu yaptılar. Atatürk’ün kendi sözleriyle( özdeyişleriyle) gençlere verdiği öneme ve değere vurgu yaptılar.

Etkinliği yöneten Zeki BAŞTÜRK, birliği oluşturan partilerin il başkanlarına söz verdi. Cahit AKINCI, Mahmut DEMİR, Tuncer MUTLU, Mesut TERZİ adına Furkan TUNA ve Veysel YILDIZ konuştular.

Etkinlikte günün anısına katılımcılara Atatürk Vakfı tarafından gönderilen ajandalar, takvimler ve fotoğraflar dağıtıldı.

Bursa İçin Birlik oluşumuna katılan partilerin il başkanlarının topluca fotoğraf çektirmesinden sonra etkinlik sona erdi. Kurtuluş ve kuruluş değerlerine sahip çıktığımızı, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyacağımızı bir kez daha kanıtladık.

 

Gençliğin ve genç düşüncelilerin bayramı kutlu olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?