Yeniden Refah’tan “Çılgın” Tarım Hamlesi! Tarla Ektiler!

Yeniden Refah’tan “Çılgın” Tarım Hamlesi! Tarla Ektiler!

Her geçen gün ekilip biçilen tarım arazileri azalıyor, ekinler tarlalarda çürüyor. Sorunu yerinde görüp, üretim-tüketim halkasındaki eksikliği yerinde tespit etmek amacı ile liderliğini Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanlığı ilginç ve çılgın bir projeye imza attı. Yeniden Refah Partisi İl Ekonomi İşleri Başkanlığı Orhaneli’nin Deliballılar Köyü kırsalında kiraladıkları 7 dönümlük araziye buğday ekti. YRP Bursa İl Başkan Yardımcısı Hasan Karabulut ve Ekonomi İşleri Başkanı Mustafa Pehlivan tarlayı neden ekmeye karar verdiklerini gazetemizle paylaştı.

İl Başkan Yardımcısı Mustafa Pehlivan; “Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi; tarımda artan maliyetler ve günden güne aşırı yükselen enflasyona karşı bizden bir proje istedi. Teşkilat olarak sürekli sahadayız. Orhaneli’de sık sık saha çalışması için geldiğimiz bir ilçemiz. Bir ziyaretimizde tarlamızın sahibi olan Yüksel Aydemir ağabeyimizi gördük. Sohbetimizde köylülerin tarlalarından uzaklaştığını anlatınca bizde tarlasına küsen köylüyü tekrar barıştırmak amacı ile bu projeyi devreye soktuk. Amacımız hem tarlalarımızın ekilip biçilmesini sağlamak, hem de çiftçinin yaşadığı zorluğu yerinde görmekti. Yaklaşık 3,5 ton rekolte bekliyoruz. Bugüne kadar ekin için 5-6 bin lira civarında harcama yaptık, sanırım 2 bin lira daha bir masraf gidebileceğini düşünüyorum. İnsanlarımız kente göç ettikçe doğduğu topraklardan, büyüdüğü toprağın bereketinden de uzaklaşıyor. Çiftçinin tarlaya küsmesinde mazot, gübre, ilaç, tohum gibi ana girdilerdeki gereksinimlerin aşırı pahalı olması. Yani çiftçimiz üretmeye başlarken sıkıntı çekmeye başlıyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmayı raporlaştırarak Genel Merkezimize ve Bursa kamuoyu ile paylaşacağız. Yeniden Refah olarak bizler çiftçimizin sağlıklı gelir elde etmesini isteriz.” dedi.

Tarla Sahibi Yüksel Aydemir; “Yeniden Refah Partisi Yöneticileri ile bir kahve sohbetinde tanıştık. Çiftçinin yaşadığı sorunlar üzerine konuşurken tarlayı kiralama olayı hasıl oldu. Köyümüzde 70 hane kadar kaldık. 2 bin dönümlük arazimizin 300-350 dönümü ekilip biçiliyordu. Orhaneli Uygulama Alanı olarak kiralanan tarlanın etrafı daha önce boşluktu, buğday ekilmeye başlayınca o tarlalarda da ekin hareketliği oldu. Partili arkadaşlar sağolsun her hafta geliyorlar.” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Hasan Karabulut; “19 yıldır iktidar olan partinin yarım yamalak tarım politikası 85 milyonu ithale sürükledi. İthal olan ürünler nedeni ile ülkemiz açık tarım pazarı haline geldi. Eskiden; Toprak Mahsulleri Ofisi tarım ürünlerine piyasa değerinin üzerinde rakam vererek tüccarında elini cebine atmasını sağlıyordu. Çiftçi 1 dönümlük arazisinin geliri ile 3 aylık iaşesini düşünmüyordu. Şimdi 1 dönüm için harcadığı emeğin karşılığını alamıyor. Yeniden Refah olarak biz bu proje ile çiftçinin yaşadığı sorunlara da vakıf olduk. Çalışmalarımızı sonlandırdığımızda kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?