İYİ Parti İnegöl’den Hükümete Tarım Eleştirisi

İYİ Parti İnegöl’den Hükümete Tarım Eleştirisi

İYİ Parti İnegöl Tarım Politikaları Başkanı Mesut Öksüzoğlu, gübre fiyatlarına gelen zamlar ve buğday için açıklanan fiyatlar ile ilgili yaptığı açıklamayla dertli çiftçilerin sesi olarak hükümete seslendi. Öksüzoğlu; “Bir haftada girdilere tam üç kez zam geldi. Girdilere sürekli zam yapılırken çiftçinin bir nebze para kazanacağı zaman ithalat gümrük vergileri sıfırlanıp çiftçinin zararına üretim yapılmasının önü açılıyor…

11 ay önce ÜRE GÜBRE ton fiyatı 1750 TL, Bu gün ÜRE GÜBRE ton fiyatı 4200 TL. 11 aylık zam oranı tam tamına % 140 Hâl bu iken, GELDE ÜRET BAKALIM! Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından buğday fiyatları; ekmeklik buğday fiyatı 2,150 krş, makarnalık buğday fiyatı 2,450 krş, arpa 1,750 krş olarak açıklandı. Fakat güneydoğu bölgesinde, Adana ve Konya’da yaşanan kuraklıktan dolayı ciddi rekolte kayıpları oluşması sebebiyle serbest piyasada makarnalık buğday dün itibariyle; 2,990 kuruştan, arpa ise 3 TL’den işlem görmeye başladı.

İklimsel nedenlerin önüne geçilmez ama üretim maliyetleri sebebi ile çiftçi üretim yapmak için bu yüksek girdi fiyat artışlarına rağmen borçlanarakta olsa millet ve memleket içi. üretim yapmaya çalışıyor. Durum bu iken Çiftçinin iyi niyeti suistimal edilmeye devam ediyor, hükümet tarafından çiftçi üretim için desteklenmiyor aksine köstek olunuyor. İYİ Parti İktidarında çiftçimiz hakettiği kazancı alnının teriyle kazanacak. Ülkemiz yüzünü üretime dönecek ve çiftçimizin yüzü İYİ Parti ile gülecek!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?