“Salgını Değil, Algıyı Yönetiyorlar!”

“Salgını Değil, Algıyı Yönetiyorlar!”

“Memlekete Hz. Ömer’in adaletini getireceğim diye 18 yıldır iktidarda olanlar Turist Ömer gibi dolaşıyorsa…” Bu sözler CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’a ait. Özkan; Yenişehir Merkezi Hükümet’in yatırımları ve vatandaşların sorunlarını yerinde görmek için gittiği Yenişehir’de karşılaştığı manzara nedeniyle tepkisini yukarıdaki sözler ile getirdi. CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, İlçe Sekreteri Emre Çevik, Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Şenay Şafak, İlçe Yöneticileri Tayfun Sırma, Sami Çelik ve İrfan Altıntaş ile birlikte Yenişehir Oto Test Merkezi ilan edilen alana giden Özkan; “2014 yılında kamulaştırılması tamamlanan Oto test Merkezi için bugüne kadar tek bir çivi çakılmaması manidar buluyorum. Biliyorsunuzki; bu test merkezinin yapılacağı açıklandığında Sakarya mı? Bursa mı? Tartışması tavan yapmıştı. O gün partimizin vekillerinin de gayrati ile otomativin başkenti Bursa’nın yüzü gülmüş test merkezinin kazananı Bursa olmuştu. Bugün geldiğimiz noktaya üzülür hale geldik. Yerli ve Milli Otomotiv Fabrikasının temeli lansmanının üzerinden 6 ay geçmeden Gemlik’te  atılıyor, bizim umutla beklediğimiz Oto Test Merkezi ise 6 yıl geçmesine rağmen adını bile anmıyorsunuz. Bakana soruyoruz bu alanda ne yapmak istiyorsunuz diye yarım ağızla cevap veriyorlar ‘para bulmaya çalışıyoruz’ siz devletsiniz bir işi önce planlarsınız, kaynağı bulursunuz daha sonra nereye ne yapmak istiyorsanız onun temelini atıp bitirsiniz. Yenişehir Ovası’nın en bereketli yerini bu amaçla kamulaştırdınız, gidip bakın üzerindeki çalı ve otlar adam boyunu geçti!” dedi.


“Yukarı Marmaracık ve Marmaracık Sorunları Çözülecek”

Geçtimiz haftalarda Yukarı Eski Marmaracık Köyünün su, yol ve elektrik sıkıntısı için ilgili Bakanlıklara Soru Önergesi ile konuyu TBMM Kürsüsüne taşıyan Vekil Özkan köydeki son izlenimleri Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ile paylaştı. Kaymakam Seyitoğlu ziyareti sonrası Özkan; “Sayın Kaymakamımız Suat Seyitoğlu ile Yenişehirlilerin genel sıkıntıları hakkında sahada karşılatığımız sorunları ilettik. Suyun göbeğindeki Yenişehir ilçemizin su ihtiyacının biran önce karşılanmasını beklediğimizi ilettik. Yukarı Marmaracık ve Marmaracık, Terziler köyünün acilen su ihtiyaçlarının karşılanması talebimizi ilettik. Yapılması planlanan Oto Test Merkezinin son durumu, Kirazlıyayla’daki maden çalışmaları, pandemi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.” Dedi. Daha sonra Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun’u CHP Heyet’i olarak ziyaret eden Özkan; “Başkanımızında açıkça ifade ettiği gibi pandemi döneminde işverenin mali yapısı işlerin durma noktasına gelmesi nedeniyle bozulmuştur. Yeni normalleşme dediğimiz bu kritik dönemlerde işçilerin işsiz kalmaması için işverenlerin haklı talepleri Hükümet tarafından göz ardı edilmemelidir. Ben partim ve kendi adıma bu bu taleplerin notlarını aldım. Konuyu TBMM’de gündeme getirerek sürecin takipçisi olacağım.” Dedi.

“Geçen Sene Soğan İçin Depo Basanlar Nerede?”

Daha sonra CHP Heyet yıllardır su konusunda çözüm bulunamayan Terziler köyüne giderek oradaki vatandaşlar ile buluştu. Köy Muhtarı Rıza Aslan’ı ziyaret eden CHP’li Heyet burada köyün tek geçim kaynağı olan soğanın fiyatının maliyetinin çok altında olduğunu öğrendi. Özkan; “Yenişehir’in en büyük 2’ci köyü olan, devlete en çok vergisini veren bu köyde yaşayan bin 200 kişi kaderi ile adeta baş başa bırakılmış. Yıllardır su sorununa çare bulunamayan bu köye hergün belediye tankerler ile su taşıyor. Hergün 50 tankerin girş yaptığını öğrendik. 3 kilometre ötesinde su kaynağının olduğu bu köy işin ilginç tarafı iktidara her şeye rağmen oy veren bir köy. Yani Büyükşehir Belediyesi’nin koşarak hizmet götürmesi için gereken tüm şartlara haiz. Buna rağmen kot farkından dolayı birkaç evin suyu var, diğer binalara ortak suyun gitmediği bir köy. Bu köyün tek geçim kaynağı soğan. Yılda 5 bin tona yakın soğan üreten bu köy bu yıl hak ettiği kazancı alamadı. Nedeni 2 kilo soğana ancak bir çay içebilmesi. 75 kuruşa düştü bu yıl soğan, geçen sene soğan ve patates üreticilerini teröristlikle suçlayan, depoları basanların bu yıl nerede olduğunu sormadan geçemeyeceğim. Geçen sene 3 lira olan soğanın bu yılki maliyeti 1,5 lira iken yarı fiyatına alıcı bulamamaları köylünün çiftçinin getirldiği acı duruma üzülüyoruz.” Dedi.

“Dikkat Tarlanızda Balık Çıkabilir!”

Daha sonra Boğazköy Barajı’ndan gelen suyu incelemeye giden CHP Heyet’i burada su numuneleri aldı. Özkan; “Devletin memlekete getirdiği her yatırım bizim için değerlidir. Ancak Boğazköy Barajı’nın suyunun İnegöl Sanayisi tarafından kullanılan su tarafından beslendiği rivayet edilmekte. Baraj’ında Kimyasal ve Biyolojik Arıtması noktasında ne gibi adımlar atıldığıda yetkililer tarafından tam olarak belirtilmekten kaçınılmakta. Bizlerde oluşan bu bilgi kirliliğine imtina ederek yaklaşmak için su örnekleri aldık. Çiftçimiz sudan zaman zaman balık ölüleri ve yosunsu canlıların çıktığı için tarlalarını sulamak istemediğini belirttiler. Bizde suyun nasıl bir su olduğunu görmek istedik. İnsan sağlığı önemli.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?