TÜRKOĞLU’NDAN BURSA VALİLİĞİ’NE KINAMA

TÜRKOĞLU’NDAN BURSA VALİLİĞİ’NE KINAMA

İYİ Parti’nin “30 Ağustos Kuruluştan Kurtuluşa Zafer Yürüyüşü” talebi reddedildi:

Bursa Valiliği İYİ Parti’nin Tophane’den başlayıp Heykel’de son bulacak, “30 Ağustos, Kuruluştan Kurtuluşa Zafer Yürüyüşü” talebini pandemi önlemleri gerekçesiyle reddetti. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Sosyal mesafeye azami ölçüde dikkat edilerek yapmayı taahhüt ettiğimiz anlamlı etkinliğimizin iptal edilmesini çok manidar buluyoruz ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli bayram günlerinde kısıtlamalar ve yasaklamalar getirilmesinin, özellikle alışkanlık haline getirildiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“İYİ Parti İl Başkanlığı olarak 30 Ağustos’ta ‘Kuruluştan Kurtuluşa Zafer Yürüyüşü’ planladık ve Bursa Valiliği’nden yazılı izin istedik. Tophane’den başlayıp Heykel’deki Atatürk Anıtı’na kadar sürecek olan yürüyüş talebimiz, pandemi önlemleri gerekçe gösterilerek reddedildi.

Hiç kuşkusuz maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına azami ölçüde riayet ederek gerçekleştireceğimiz etkinliğimizin kabul edilmemesi, bu şehrin tarihine dikkatle not edilecek, ibretlik bir karar olarak hatırlanacaktır.

Daha önceki gün Ahlat’taki Gençlik Merkezi ile Van Gölü kıyısında yapılan Külliye’nin açılışları, Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı törenlerle, hem de maske ve mesafe kurallarına uyulmadan yapılırken, 30 Ağustos törenleri ile etkinliklerinin sorgusuz sualsiz yasaklanmasının asla mantıklı bir açıklaması olamaz.

Kınaların, nişanların, düğünlerin belli kurallarla yapılabildiği; kapalı ortamlarda toplantıların, seminerlerin, konferansların dahi gerçekleştirildiği; eğlence merkezleri, kafeler ve restoranların da açık olduğu bir dönemde, bu talebimizin kabul edilmeyişini çok manidar bulduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Milletimizle birlikte her yıl özellikle milli bayram günlerimizde mutlaka bir bahane üretilmesini veya uydurma bir gerekçe yaratılarak, kutlama ya da anma programlarının yapılmamasına yönelik kararlar alınması, ne üzücüdür ki bir alışkanlık haline geldi.

Pandemi Kurulu’nun belirlediği önlemlere uyulacağı taahhüt edilerek, açık alanda yapılacağının altı çizilen, partimizin 30 Ağustos programına izin verilmemesinin hiç bir gerekçesi yoktur.

Yedi düvelin istilasına uğrayan kadim Anadolu coğrafyasının, bağımsız bir ülkeye dönüşmesinin ve şanlı Kurtuluş Savaşı’nın Büyük Zafer’le taçlandırılmasınım önemli müjdesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, diğer milli bayramlarımızla birlikte unutturulmak istendiğinin farkındayız.

23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekimler bu ülkenin gurur tarihleridir ve öyle de kalacaktır. Türk Milleti, ecdadının canıyla, kanıyla sulayarak vatan edindiği toprağının kıymetini ilelebet bilecek ve bütün milli bayramları olduğu gibi 30 Ağustosları da coşkuyla kutlayacağı günleri mutlaka yeniden ulaşacaktır.

İYİ Parti Bursa İl Yönetimi ve Teşkilatı olarak, 30 Ağustos etkinliğimize izin vermeyen Bursa Valiliği’ni şiddetle kınıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?