“Onları Sahipsiz Bırakamazdım”

“Onları Sahipsiz Bırakamazdım”

Mudanya’da çocuklarının karnını doyurmak için çöp konteynırlarından yiyecek toplayan Vefa Hasanova ile hurda toplayarak ailesinin geçimini sağlayan Metin Taşoğlu üç çocuğu ile sokağa atılmak üzere zabıta tarafından uyarıldı. Aileye MHP Mudanya Meclis Üyesi Bülent Erden MHP Teşkilatı adına sahip çıktı. Mudanya Belediyesi tarafından başlatılan Yıldıztepe Projesi nedeniyle minibüs durağının Halitpaşa Mahallesi Karanlıkdere mevkiine taşınması gündeme geldi.  Minibüs durağının konuşlanacağı Karanlıkdere mevkiinde bulunan konteynır ve barakalarda yaşayanlara alanı terk etmeleri için iki hafta süre verildiği ifade edildi.  Vatandaşlar, çaresizlik içerisinde ellerinden tutacak bir yetkili ararken MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden aileye sahip çıkarak yardımda bulundu.

Erden El Uzattı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz her ortamda “Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’da hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek” diye söylemde bulunmasına rağmen sadece iki hafta süre verilen aile bireyleri çaresizce beklerken, MHP İlçe Teşkilatı adına konuya sahiplenen MHP Meclis Üyesi Bülent Erden, Kadın Kolları Başkanı İlknur Bakar ile sabahın erken saatlerinde üç çocuklu ailenin yanına gitti. Çocuklar ve annenin hamama gitmesini sağlayan Erden, aile bireylerine giysi aldı. Erden, yemek yemeleri için restoranda götürdüğü aileyi bir butik otele geçici olarak konaklamaları için destek oldu.

Erden; “2020 yılını Türkiye’sinde, Mudanya’sında bu tür bir mağduriyetten siyasi rant beklemek kadar ahlak dışı bir davranış olacağını düşünmüyorum. Biz bugün burada bir siyasi partinin hareketinde olan fertleriz. Partimizin talimatı ve kişisel imkanlarımızla bu işe hem hal olduk, koşturduk. Bu kişilerin oradan tahliye edilip edilmemesi konu bile değil. O kişilerin bu şartlar altında bir gün dahi orada yaşatılması aslında gerçek problem. Dolayısıyla bu konuda bir algı operasyonu olduğunu asla düşünmüyorum. Siyasi olarak asla bu konuları polemik haline getirmek istemiyorum. Biz vatandaşlık görevimizi yaptık burada. Bu konuda eğer bir algı operasyonu olan şikayeti olan Sayın Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, böyle bir şeyden bahis ediyorsa, ailemiz burada, bulunduğu yeri hemen öğrenebilirler. Geçici bir konaklama ortamında. Bu konuda belediye asli görevlerinden birisi olan bu vatandaşlarımızın, bu pırıl pırıl ailemizin bundan sonra hayatını idame ettirmesi için elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Eğer bu olduğu taktirde sayın başkana teşekkür ediyoruz görevini yapmış olsa dahi. Biz bu aşamadan sonrada kamu kurumlarından ailemiz ile ilgili destek bekliyoruz. Şunu açıkça ifade ediyorum, eksik kalan, yetersiz olan ne varsa MHP olarak biz ailemizin her şekilde yanında olacağız. Birkaç gün bekleme sürecinin ardından beklentimizi karşılayacak destek bulamazsak eğer, MHP bu işi sonuna kadar götürecektir.”

“Çöpten Yemek Topluyorum”

Mudanya Belediyesi tarafından yapılan Yıldıztepe Projesi yüzünden evsiz kalan ailede çocukları için endişelendiğini söyleyen anne Vefa Hasanova, Bülent Erden’e  teşekkür etti. Hasanova, “ Recep (10), Toprak (5), ve Yağmur (3) benim çocuklarım. Onlarla yaşam mücadelesi veriyoruz. Mudanya Belediyesi zabıtaları gelip bize evinizden çıkın dedi. Ben muhtara gittim ve çocuğumu Emek Mahallesi’nde okula götürdüğümü söyledim. Taş Ocağında oturduğumu söyledim, kayıt yapılmasını istedim. Biz kayıt veremeyiz dedi. Taş Ocağı yakında yıkılacak ve oradan çıkacaksınız dedi. Biz nereye gideceğiz dediğimde başınızın çaresine bakın dedi. Biz karı koca olarak çocuklarımıza bakmaya çalışıyoruz. Bir anne olarak çöp karıştırıyorum. Mandalina portakal bulunca yıkayıp çocuklarıma yediriyorum. Öğrenilirken, evsiz vatandaşlar ne yapacağını nereye gideceğini bilemiyor. Mudanya Belediyesi’nden bu güne kadar bir makarna dahi almadım. Belediyeye gittim, üç çocuğum olduğunu söyledim bana yardım etmelerini istedim. Bana kaydın yok dediler ve kayıt al dediler. Ev tutmadan kayıt yapmıyorlar. Ev aradık 2 bin 500TL istiyorlar. Ben çöpten yemek toplayan biri olarak ev tutamadım. Kocamın da geliri kısıtlı. O kadar param olsa neden çöpe kolumu sokup yiyecek bulmak için uğraşayım. Suriyelilere yardım ediliyor bize de yardım edilsin. Ben kira yardımı istiyorum. Çocuklarım karanlıkta kalmasın. Kendimizi kurtarana kadar yardım istiyoruz. Ben üşürüm, aç kalırım ama çocuklarımı aç bırakmam. Kötülük yapmıyorum, hırsızlık yapmıyorum. Yine çocuklarım için çöpün içine elimi sokarım. Bugün çok mutluyum, Bülent Bey sayesinde. Aynı yere geri dönmek istemiyorum ”diye konuştu.

Baba Hurda Topluyor

El arabasıyla günde 10-15 TL kazanmak için hurda toplayan Metin Taşoğlu, Mudanya Belediyesi bünyesinde ki sosyal sorumluluk projesi Zeytin Dalı’na yardım istemek için gittiklerini ve ellerine bir paket çocuk bezi verildiğini söyledi. MHP Meclis Üyesi Bülent Erden sayesinde sıcak bir gece geçireceklerini belirten Taşoğlu,“Muhtara gidip sorunumuzu söyledik. 15 gün sonra orası yıkılacak dedi. Zabıtaya gittim, ev yok kiralar pahalı bize bir yer gösterin, babalık yapın çocuklarım dışarıda kalacak dedim. 15 gün süre tanıdıklarını söyleyip başınızın çaresine bakın denildi. 5 aydır burada yaşıyoruz. Mecburen buraya geldik. Çamurun batağın içinde yaşadık. Zeytin Dalı’na gittik bize Prima verdiler. Perişan ve aç olduğumuzu söyledik elimize prima tutuşturdular. Zabıta 15 gün müsaade verdi. Bülent Erden olmasa çadır kuracaktık. Çekecekle ancak günlük 10-15 TL alıyoruz.” dedi.

Astronot Olmak İstiyorum

Çamur içerisinde yaşarken okumaya çalışan 10 yaşındaki Recep Ercan, “Ben Bülent amca sayesinde çok mutluyum. Astronot olmak istiyorum. Uzaya çıkıp ayı inceleyeceğim. Bugün sıcak bir yatakta uyuyacağım ”dedi.

Bu Duruma Nasıl Geldiler

Konteynıra beş ay önce çaresizlik nedeniyle üç küçük çocuğuyla sığınmak zorunda kalan Azerbaycan’lı 40 yaşındaki Vefa Hasanova 1997 yılında Türkiye’ye geldi. Güzel bir hayatı olan ancak zaman içinde yoksul duruma düşen Hasanova Emek’te ki evinin kira ve faturalarını ödemesine rağmen ev sahibinin akrabam gelecek demesi üzerine evden çıkartıldı.

Kiraların yükselmesi nedeniyle yeni ev kiralayamadığını ve Mudanya Karanlıkdere’de ki konteynırlara sığınmak zorunda kaldığını belirten Hasanova, şimdi soğuk kış şartlarında Mudanya Belediyesini “Buradan çıkın” demekten başka bir şey demediğini söyledi. İmam nikahlı eşinin çöplerden hurda topladığını lakin elde edilen paranın yetmediğini, oğlu Recep’i her gün Emek’teki okuluna götürüp getirdiğini belirten çaresiz anne, kaydı olmadığı için yardım alamadığını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?