Beni Bitiremeyeceksiniz!

Beni Bitiremeyeceksiniz!

Mustafa Bozbey çok sert çıktı! CHP Bursa’da tüm gözler Nilüfer İlçe kongresinde… CHP Bursa’da kongre sırası Nilüfer’de… CHP’de üç isim Nilüfer İlçe Başkanlığı için yarışıyor: Özer Anaç, Fırat Yılmaz ve Erman Aydıngün… Kongrede seçimin blok listeyle mi çarşaf listeyle mi yapılacağı oylamayla belirlendi. Oy çokluğuyla seçimin blok liste yöntemiyle yapılması kararlaştırıldı. Yoğun katılıma sahne olan kongrede 3 aday salona birlikte girerek, beraberlik mesajı verdi. Kongrede Divan Başkanlığına 26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı seçildi. CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3 dakikalık konuşma süresine itiraz etti. CHP Nilüfer İlçe kongresinde “konuşma süresi” tartışması yaşandı. Kongrede konuşma süreleri yapılan oylamayla 3 dakika olarak belirlendi. Kürsüye çıkan isimler konuşmalarını kısa tutarken, Mustafa Bozbey’den süre itirazı geldi. Bozbey, kürsüye çıktığında Divan Başkanı Aytuğ Atıcı’ya sürenin yetmeyeceğini söyledi. Atıcı ise “Biz sizin elinizden mikrofon alma nezaketsizliği yapamayız, ama süre oylandı, takdir sizin” yanıtını verdi. Mustafa Bozbey ise anlatacak çok şeyi olduğunu, ancak Divan izin vermediği için konuşma metnini basınla paylaşacağını söyledi. Heyecanlı geçen kongrede delegelerin verdiği oyla seçimin blok listeyle yapılması kabul edildi. Mevcut başkan Özer Anaç, Fırat Yılmaz ve Erman Aydıngün’ün yarıştığı kongrede heyecan fırtınası yaşanıyor.

Divan Başkanı Aytuğ Atıcı da konuşmasında şunları söyledi:
 
‘DELEGE YAZMA SİSTEMİ BLOK LİSTE SİSTEMİ BİTMELİDİR’
“Partimizin daha da gelişmesi ve demokratikleşmesi için yapılacak konuşmalar ve öneriler bizlere heyecan verir. Ülkemizin en önemli eksiği demokrasidir. CHP önce kendi içinde demokrasi çıtasını yükselterek ülkeye demokrasi getirebilir. CHP’nin parlamentodaki en demokratik parti olmasına rağmen çıtayı yükseltip diğer partilere örnek olması lazım. Bunun için bir dizi reform yapmamız lazım. Bu isimler değişsin değildir. Bir lider ve kurtarıcı arayışı değildir. Bir tüzük değişikliği ile reformlara öncülük etmektir. Üyeden genel başkana giden bir demokrasi anlayışı, ama bu olamıyorsa tüzükten başlayıp aşağı giden bir süreç başlamalı. Delege yazma sistemi bitmelidir. Blok liste bitmelidir. Milletvekillerinin genel merkezden belirlenmesi bitmelidir.”
 
ÇARŞAF LİSTE Mİ BLOK LİSTE Mİ?
Divan Başkanı’nın bu açıklamalarından sonra kongrede seçimlerin blok listeyle mi yoksa çarşaf listeyle mi yapılacağı görüşüldü. Divan Başkanı Atıcı, “Aslolan çarşaf listedir” derken, adaylara blok liste önerisi olup olmadığını sordu. 3 aday da çarşaf listeye karşı olmadıklarını beyan etti, ancak 44 delege seçimin blok listeyle yapılması yönünde önerge verdi. Önerge kongrede oylamaya sunulurken, adaylardan Özer Anaç ve Erman Aydıngün çarşaf liste lehine el kaldırdı, Fırat Yılmaz ise delege olmadığı için oylamaya katılmadı.
 
OY ÇOKLUĞUYLA BLOK LİSTE
 
Divan Başkanlığı liste belirsizliğini ortadan kaldımak amacıyla iki kez oylama yaptı. Oylama sonucunda seçimlerin oy çokluğuyla blok liste yöntemiyle yapılması kararlaştırıldı. Özer Anaç ve Erman Aydıngün, her iki oylamada da çarşaf liste lehine el kaldırdı.
 
KONGREDE VERİLEN MESAJLAR
 
Kongrede seçim yönteminin belirlenmesinden sonra konuşmalara geçildi.
 
AKKUŞ: BURSA’NIN PLANI YOK
İlk konuşmayı yapan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Bursamız ve Türkiyemiz talan ediliyor. Kanal İstanbul yapılıyor. Bursamıza zarar verecek şeyler yapılıyor. Kentsel dönüşüm sorunları var. Bursa’nın kentsel dönüşüm ile birlikte bir ulaşım planı yok. 2030 planları bakanlıkça onaylanmadığı için Bursa’nın ulaşım master planı yok. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden oluşturacak olan bizleriz. Bugün kim kazanırsa kazansın CHP’yi ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.
 
Akkuş, 31 Mart seçimlerinde Nilüfer’de alınan sonuç nedeniyle ilçe başkanı ve yönetim kurulunu da kutladı.
 
KARABIYIK: DELEGELERİ VE ADAYLARI DİNLEMEK İSTİYORUM
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Buradan çıktıktan sonra 3 aday da birlikte omuz omuza çalışmalı. Ben bir konuşma yapmayacağım. Delegeleri ve adayları dinlemek istiyorum. Herkese kolay gelsin diyorum.” ifadelerini kullandı.
 
ÖZKAN: BU TABLO SEÇİMDEN SONRA DA SÜRMELİ
 
CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da “Biraz önce adaylar salona birlikte girip büyük alkış aldılar. Ben bu tablonun seçimden sonra da sürmesini istiyorum” diye konuştu.
 
MUSTAFA BOZBEY’DEN SERT AÇIKLAMALAR
 
Özkan’ın ardından kürsüye çıkan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey, konuşma süresinin 3 dakika ile sınırlandırılmasına tepki gösterdi. Yaklaşık 10 dakika kürsüde kalan Bozbey, sert açıklamalar yaptı. HABERE GİT
 
ERDEM: BURADAN GÜÇLÜ ÇIKMALIYIZ
 
Bozbey’in ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Nilufer’de 20 yıldır bir gelenek var. Başarının nedeni birlikte çalışmaktır. Bu gelenek sürecektir. Tabii ki eski tartışmaları konuşacağız ama buradan birlikte ve güçlü çıkmalıyız” dedi.
 
CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı olan Özgür Erdursun da şunları söyledi:
 
ERDURSUN: ARANIZDA EYT MİTİNGİNE KATILAN VAR MI?
 
“CHP bir türlü dar gelirli kesimle bağ kuramıyor. Bence onların sorunlarını kalbimizde hissetmiyoruz. Sokakta yanlarında değiliz. Onlar aslında bize oy vermeliler ama iktidara oy veriyorlar. Biz onlara üstten bakıyormuş gibi algilanıyoruz. Çözüm önerileri ile yanlarında olmalıyız. Sadece seçimde değil, her ortamda. EYT diye bir örgütlenme var. Maltepe’de bir milyon 800 bin kişiydik. Aranızda katılan var mı? Ama bize oy versinler diyoruz.”
 
KAYIŞOĞLU: TEMEL SORUNLAR DERİNLEŞİYOR
 
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da “Ülkemizin temel sorunları derinleşiyor. İş, aş, demokrasi, adalet arayan insanlar umudu CHP’de görüyorlar. Bu mücadeleyi verecek olanlar bizleriz. Bu bilinçle hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da şöyle konuştu:
AYDIN: HEDEFİMİZ CEBERRUT ODAKLARDAN ÜLKEMİZİ KURTARMAK
 
“Bir demokrasi şöleni içinde burada olan tüm partililere teşekkür ediyorum. Dün İstanbul’da cebinde 1 lira olan üniversite öğrencisi Sibel canına kıydı. Bir tarafta saray, diğer tarafta öğrencinin 2 öğün yemeğini bir öğüne indirmek isteyen anlayış. Buradan çıkan yeni yönetimler bu düzene son vereceklerdir. Bu gözle bakalım. Hedefimiz bu ceberut, rantçı, çıkar odaklarından ülkemizi kurtarmak.”
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da şunları kaydetti:
 
SARIBAL: MESELE SEN BEN MESELESİ DEĞİLDİR
 
“ABD’nin yerli işbirlikçisi AKP’dir. Yaşadığımız süreç iktidarın ülkeyi gergin, riske attığı bir yapıya dönüştü. Bunu gören genel başkanımız birbirine benzemeyen yapıları bir araya getirdi. Bu bileşenler kocaman bir zafer elde etti. Mesele benim, senin, öbürünün meselesi degildir. Mesele bu ülkeyi yeniden inşa etmektir .Yaşasın demokrasi özgürlük ve barış.”
 
Konuşmaların ardından Özer Anaç yönetiminin çalışma ve hesap raporları ibra edildi.
 
ADAYLARIN MESAJLARI
 
Kongrede başkanlık için yarışan adaylardan ilk konuşmayı Fırat Yılmaz yaptı. Yılmaz, şunları söyledi:
 
YILMAZ: NE OLUR BİZİ BÖLMEYİN
 
“Biz Cumhuriyet çocukları, Cumhuriyet torunlarıyız. Bursa olarak bizim kolumuz kanadimiz kırık. 31 Mart’ta kazanmadık il bırakmadık. Ama Bursa’yı alamadığımız için kırık. Ama inanın 2023’te Bursa’yı CHP yönetecek. Türkiye’yi de CHP iktidarı yönetecek. Amacımız net. 31 Mart’ta yanan CHP ateşini dört bir yana yaymaktır. Herkesi böldüler. Bir genç kardeşimiz yemek parası olmadığı için intihar etti. CHP iktidarına bu ülkenin ihtiyacı var. Umudu inşa ettiğimizi Nilufer’den tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Biz 3 aday birlikte fotoğraf verdik. Bizi bolmeyin, ayrıştırmayın. Birlikte bu salona girdiğimiz görüntüyü bozmayın. Fırat, Özer, Erman… Bizim isimlerimiz var ama asıl isimlerimiz Mustafa Kemal Atatürk. Biz kimsenin adamı değiliz, CHP’nin adayıyım. Ben niye delegeleri ziyaret ediyorum birinin adamıysam? Veririm abime yapar.
 
YILMAZ’DAN BOZBEY’E: 2023’TE BAŞKANSINIZ
 
Denklem açık. 7-8-9 kaç bilinmeyenliyse. Bir CHP’li hiç kimsenin adamı olmaz. Bu yakıştırmayı yapanlar kendi hesabını versin. Ben birilerinin adamı olarak yaftalaniyorsam takdiri üyelere bırakıyorum. Benim yanımda gençler var. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bizi bolmeyin. Bu sandıktan kim çıkarsa CHP’nin özüdür. Burada 3 genç bu partiyi iktidara taşımak için yola çıktık. Ne olur, (Bozbey’e dönerek) ben sizi çok seviyorum. 2023’te Büyükşehir Belediye Başkanı olacağınızı da biliyorum. Buradaki herkes benim abim. Hüseyin başkan da öyle diğerleri de öyle. Yarın ilçe başkanı olursam Özer ve Erman’ı partiye çağırıp projelerini bizim projelere entegre edeceğim. Seçilemezsem ben gidip projelerimi vereceğim.”
 
Adaylardan Özer Anaç’ın konuşması ise şöyleydi:
 
ANAÇ: BUGÜN CHP’NİN KAZANACAĞI GÜN OLACAK
 
“Altı buçuk yaşımda babamın omzunda başladığım siyaset bana şunu öğretti: Kimsenin önünde ya da arkasında olmamak, birlikte yol yürümek. Ben büyüklerimin, yoldaslarımın karşısında sesimi yükseltemem. Ama şunu söyleyeyim, bu salonda kimse bizi bölmek istemiyor. Herkes bütünleşmemizi istiyor. Bu sürecin bize yakışır biçimde geçmesini sağlayan diğer aday arkadaşlarıma ve tüm partililere çok teşekkür ederim. Bugün partimizin kazanacağı gün olacak. Bu tablo bize iktidarı getirecek. Efsane başkanımız Mustafa Bozbey ve rekor oy almamızı sağlayan Turgay Erdem ve geçmiş ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ederim. Delege seçimlerinde olumsuz algı yaratacak hiçbir müdahalemiz olmadı. Çünkü biz sokaktan geliyoruz. Hiç kimseye boyun eğmeyiz. Göreve geldigimizden itibaren gücümüzü sokaktan aldık. İstanbul seçimlerinde de sokaklardaydık. Biz sevimsiz bir döneme girmemize rağmen örgütlenmeye ve parti içi eğitime devam ettik.
 
ANAÇ: BASKIN SEÇİME HAZIRIZ
 
Olabilecek baskın seçime en hazır örgüt Nilüfer’dir. Ekonomi acınacak halde, kadına şiddet artıyor, güvenlik problemi var, soygun, rant, talan devam ediyor. Tüm bunlara dur demenin vakti geldi de geçiyor. Çözüm CHP iktidarıdır. Hepimizin tek hedefi budur. Bunun yolu da sokaklarda bir olmaktan ve çok çalışmaktan geçiyor. Devrimcilik ve sol sosyal demokrat anlayışın olmazsa olmazı eleştiridir. Ama bu parti içinde yapılır. Asla ve asla kulis yapılmaz. Bizim birleşmemizin önündeki en önemli sorun budur. Yerel seçimlerdeki rekoru daha da ileriye taşımak için çalışkan örgüt diyorum, bütünleşen örgüt diyorum, şeffaf, engelsiz, karma, yeni nesil, kardeş, toplumcu, aktif, interaktif bir örgüt diyorum. Daha büyük ve güçlü bir CHP diyorum. Biz gençlerimizi kürsülerde bizlere güzelleme yapsınlar diye değil sokakta, mücadelede yanınızda olsunlar diye istiyoruz. Bu zamana kadar hiçbir makam talebim olmadı. Örgüt görev verdi ve ben de mücadele ettim. Adaylık bir tercihtir. Ve her tercih bir vazgeçmeyi peşinden getirir. Biz örgütümüzden asla vazgeçmedik. Kazanırsak görev süremiz bitene kadar hakkıyla mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım seçime kadar değil mezara kadar Atatürkçüdür, mezara kadar CHP’lidir.”
 
Adaylardan Erman Aydıngün’ün konuşması da şöyle:
 
AYDINGÜN: HİÇ HİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ
 
“Hep birlikte Bursa’nın gözbebeği Nilufer’in geleceğini şekillendiriyoruz. Her birinin farklı özellikleri olan pırıl pırıl bir yönetim oluşturduk. Biz bu yola çıkarken inandık. Önceliğimiz birlik ve beraberlik. Vizyonumuz hep bir adım önde olmayı sağlamak. Şeffaf bir yönetim oluşturmak. Nilufer’i beraber yönetmek için yola çıktık. İlk işimiz sokağa çıkmak olacak. Hiç kimseyi otekileştirmeden, sorunlara birlikte çözüm arayacağız. Sadece sosyal medyadan tepki göstermeyecegiz. Alanlarda olacağız. Salonlardaki coşkuyu sokağa taşıyacagız. Nilüfer’de 6 bin 533 üyemiz var. Tamamını oyunun içine katacağız. Yeni komisyonlarımız olacak. Herkes ilgisi ve becerisi ölçüsünde bu komisyonlarda çalışacak. Yıllardır göç alan Nilüfer’in yakın zamanda nüfusunun 900 bine çıkmasi bekleniyor.
 
AYDINGÜN: KÜSKÜNLÜKLERİN SON GÜNÜ
 
Bizim bunu hesaba katarak çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Üyelerin tamamını bir an önce guncellememiz lazım. Gençliği çok önemsiyoruz. Gençlik kollarıyla birlikte olacak ve destek vereceğiz. Gençlik mahalle temsilcisi olmasını önemsiyoruz. Nilüfer üniversite kenti. Görukle’de bir gençlik merkezi hayata geçireceğiz. Biz önümüzdeki yerel seçimlerde belediye meclisinde kadın erkek sayısının eşit olmasını istiyoruz. Var mısınız? Bizim Nilüfer ilçe olarak görevimiz belediyemizin eşitçe sunduğu hizmetleri doğru anlatmak. Delege seçimlerinde oy kullanma oranı yüzde 33. Demek ki bir aidiyet sorunu var. Nilüfer’de küslüklerin son günü. Yarın yeni bir dönem başlayacak. Ne yazık ki 2 aydır hakkımızda kirli propaganda yürütüldü. Ama yılmadik ve buradayız. Yepyeni bir Nilüfer için buradayız.”
 
Konuşmaların ardından 3 aday yönetim kurulu asil ve yedek listeleriyle il delege listelerini Divan Başkanlığına teslim etti.
 
Bozbey’in gergin olduğu kongrede;
 
‘BAZI KONGRELERDE YOK SAYILDIK’
 
“Divan Başkanımızın söylediklerinin altına imzamı atarım. Reforma bir de ölçümleme ilave etmemiz lazım. Yani başarısız olanı cezalandıracaksınız, başarılı olanı da ödüllendireceksiniz. Bu sistemin de olması lazım. Bir süredir yaşanan olumsuzluklardan dolayı partimizin ilçe kongrelerine katılmıyorum. Sebeplerini çok iyi biliyorsunuz. Bazılarında yok sayıldık, ismim dahi anons edilmedi. Bazılarında söz istedim, bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak söz verilmedi. Bunları gerekirse basın yoluyla da herkesle paylaşacağım. Bu benim sorumluluğum. Bu benim bir yıldır yaşadıklarımın ifadeleri, doğru olanlar. Bunlar sizlerin önünde, sizlerle birlikte yaşandı. Kimse bunlara yalan ya da yanlış diyemez. Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yok sayılmak, söz verilmemek… Evet o kongrelerde söz hakkım yok, ama bir teşekkür etme hakkım yok mu? Ama bugün hamdolsun ki bugün Nilüfer’de, geçen dönem Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptığım için tüzüğe göre söz hakkım var ve konuşuyorum. Evet tüzüğe göre söz hakkım var, bunu engelleyemezler artık. Nilüfer’de 20 yıl hizmet ettik. Evet 20 yıl Nilüfer’de seçim akşamları sizlerin sevinç gözyaşlarınızı görmek Allah’a şükür bize nasip oldu. Nilüfer’de insan öncelikli hizmet ettk, kimseyi ötekileştirmedik. İnsana insan gibi baktık. Onun için Nilüfer örnek olmuştur.
 
‘YALAN DOLAN İFTİRA İNSANA YAKIŞMAZ’
 
CHP Mustafakemalpaşa kongresinde yaşananlara tepki gösteren Bozbey, “Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa’da 200 bin lira para dağıtmış, 2 gün kalmış yalanını çıkardılar. Bunların hepsi ahlaksızdır. Söyleyen de ahlaksızdır, söyleten de ahlaksızdır. Bunlar CHP’li olamazlar. Bunu bir genel merkez yöneticimiz genel merkeze gidip sanki bu para dağıtımı doğruymuş gibi ballandıra ballandıra anlatabiliyor. Arkadaşlar nasıl bir partiyiz biz? Nasıl bir anlayıştayız? Olmayan bir şeyi, yalanı, iftirayı… Yazıktır, günahtır ya. Bir insanı eleştirebilirsiniz, ama iftirayla, yalanlarla, dolanlarla… Gerçekten bir insana yakışmaz. (…) Bazıları, yine bizim Bursa’daki yöneticilerimiz, benim CHP’li olmadığımı, faşist olduğumu sağda solda anlatıyorlar. Ben Cumhuriyetçiyim, ben milliyetçiyim, ben halkçıyım, ben devletçiyim, ben laikim, ben devrimciyim, ben haktan hukuktan adaletten yanayım, ben insan haklarından, çevre haklarından, çocuk haklarından yanayım, ben ötekileştirmeyen bir insanım, insanı insan gibi gören bir insanım, ben CHP’liyim.” dedi.
 
Gençlerin önünün açılması gerektiğini belirten Bozbey, sözlerini şöyle tamamladı:
 
‘HEPSİNİN AMACI MUSTAFA BOZBEY’DEN İNTİKAM ALMAK’
 
“Bir bakıyorum bir adayımızın arkasında 8 bilinmeyenli bir denklem. Tümü Mustafa Bozbey’den intikam almak için birleşmişler bir araya gelmişler. Nedir bu Mustafa Bozbey? Allah aşkına ne yapmış. Partinin 20 yıl bayrağını taşımış, bayrağı hep göndere taşımış. Nilüfer’de yüzde 62 oy, Büyükşehir’de yüzde 63 oy almışız Nilüfer’de. Yüzde 24 olan genel oyları yüzde 41’e kadar çıkartmış. 8 bilinmeyenli denkleme dikkat edin. Hepsi bunların meclis üyesi adayı olamamışlar başkan adayı olamamışlar vs vs… Hepsinin amacı Mustafa Bozbey’den intikam almak. Vay anasını ya… Ne yalanlar, ne iftiralar… Hepsini açıklayacağım” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?