Dolu Dolu 2019’da BUSED Farkı…

Dolu Dolu 2019’da BUSED Farkı…

“Bursa’da güzel ve anlamlı faaliyetlere imza atmaya devam edeceğiz.” Bursa Severler Derneği Üyeleri toplumsal duyarlılıkları ile farkındalık oluşturmaya devam ediyor. BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu sokak canlılarından gelir durumu alt sınırda olanlardan, sportif ve kültür faaliyetlerine kadar birçok alanda küçük dokunuşlar yaptırdıklarını belirterek 2020’de de çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bursa’da sokak canlarına el uzattılar…

Bursa’nın dinamik derneklerinden biri olan Bursa Severler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına el attı. BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu; yaptığı açıklamada “Yaşadığımız coğrafyada il nüfusumuz 3 milyonu geçti. Kültür gezilerimiz dışında sosyal yardımlaşma anlamında yıl içinde 18 büyük proje gerçekleştirdik. Termometrenin eksileri gördüğü şu soğuk günlerde, halk arasında çoğunluğu kedi ve köpeklerden oluşan sahipsiz sokak hayvanlarına yardım eli uzatabilmek için başlattığımız kampanyaya üyelerimiz büyük destek verdi. Kasaplardan aldığımız, tavuk ve sakatat etlerini kısım kısım sokak hayvanlarına dağıttık. Dağıtım yaparken de çevredeki esnaflardan ve o muhitlerde oturan vatandaşlarımız da büyük destek verdi. Emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BUSED 17 ilçeye çıkarma yaptı…

Bursa dernekleri arasında yaptığı faaliyetler ile dikkati çeken Bursa Severler Derneği üyeleri, 17 ilçeyi adım adım arşınlıyor. Bursa’nın tarihi ve kültürel merkezlerini üyeleri ile buluşturan BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu; “Bu hafta İnegöl’ümüzü ziyaret ettik. Haşim İşçan’dan başlayan yolculuğumuzda ilk durağımız Kestel sınırlarındaki Geyikli Baba Türbesi oldu. İnegöl Kent Müzesini ziyaret ettikten sonra Hamzabey sınırlarındaki Baykoca Türbesini ziyaret ederek, Hamzabey tarihine tanıtlık ettik. Yenice mahallesindeki İnegöl Belediyesi tarafından kazandırılan Doğa Sporları Merkezini ve İnsel Doğal yaşam Merkezini ziyaret ettik. Daha sonra Oylat Mağarası ve Oylat kaplıcalarını görme imkanı bulduk. Gezimizin gerçekleşmesinde bizlerin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı sayın Alper Taban, İnegöl Kent Müzesi Müdürü sayın Ceyhun Bayram, rehberimiz sayın İhsan Zeybek ve köylerinde misafir eden muhtarlar ile köylülerimize candan teşekkür ederim.” Dedi.

BUSED; Huzur’unu Buldu!

Bursa’nın yüz akı BUSED’ten yine anlamlı bir organizasyona imza attı. Huzur Evi Kermesine açtığı stantla göz dolduran Dernek, Huzur Evi sakinleri için de bir konser verilmesini sağladı. Dernek Başkanı Süleyman Kunduzcu; “Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi kermesine, Bursa Severler Derneği olarak geleceğimize ışık tutan büyüklerimizin yanında olmaya çalıştık. BUSED olarak bu anlamlı etkinlikte bize destek veren tüm işletmelere, üyelerimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Böylesi güzel bir organizasyonda iki yıldır BUSED’i de davet eden Huzur Evi Yönetimine Bursa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Her zaman sosyal projelerde sorumluluk almaya hazır bir STK olmanın hazı ve gururu içinde olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isterim. Bu etkinliğimizde bize destek veren değerli bestekar sayın Erdinç Çelikkol hocamıza ve Ah – De Vefa Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı sayın Saadet Yazıcı hanımefendiye, korosuna, müzisyenlerine ve bizleri ziyaret eden üyelerimize ve halkımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

BUSED; Öğrencilerin Yüzünü Güldürmeye Devam Edecek…

Bursa’nın en aktif derneği olan Bursa Severler, öğrencilerin tatile girmesini onlar adına fırsata çevirdi. Bursa genelinde tarama yapan BUSED Yöneticileri maddi imkanı olmayan velilere giysi yardımı yaparak çocukların yüzünü güldürdü. Dernek Başkanı Süleyman Kunduzcu; “Bursa Severler Derneği olarak bu sene okulların açıldığı bu günlerde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi çocuklarımızın yanında olma gayreti ve toplumumuza örnek olma adına etkinliğimizi üyelerimizin katkıları ile gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz i gerçekleştirme gayreti içinde olacağız. Ayrıştırmadan paylaşmanın mutluğunu BUSED ailesi olarak yaşamak ve yaşatmak ilkemiz olacak. Sosyal sorumluluk projelerimizi daha da duyarlı noktaya getirebilmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.” Dedi.

Deprem Öldürmez, Tedbirsizlik Öldürür!

Bursa’nın aktif derneği, aylardır beşik gibi sallanan Marmara Bölgesi’nin hareketli fayların üzerinde kurulan Bursa’da “Deprem Gerçeği” semineri düzenledi. Bursa severler Derneği Üyeleri ve vatandaşların katıldığı seminer Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşti. BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu semineri veren eğitmen Kadir Şahin’e teşekkür etti. Kunduzcu; “İnsanoğlu ne zaman sahip olduklarını kaybederse o zaman elindekilerin değerini anlıyor. Bu kimi zaman sağlık, kimi zaman mal, mülk oluyor. Ne yazık ki geçmişten ders almasını da pek bilmiyoruz. 20 sene önce yaşanan ve binlerce insanımızı kaybetmemizle sonuçlanan deprem çok yakın zamanda kendisini tekrar hatırlattı. Yaşanan korku ve endişe nedeniyle biraz kendimize geldik ve bazı sorular sorduk. Acaba depreme hazırlık mıyız, olası bir felakette neler yaparız gibi sorulara cevap aradık. Tabi böyle anlarda ilk başvuru kaynağımız öncelikle internet aracılığıyla araştırma yapmak oluyor. Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu günümüzde maalesef başka bir sorun ortaya çıkıyor, oda bilgi kirliliği. Bir itfaiyenin ortalama yangına müdahale süresinin 6-7 dakikalar olduğu, ambulansın 5-6 dakikalar içerisinde olay yerine vardığı durumlarda ilk 5 dakika içerisinde yapılan ilk yardım müdahalesinin nasıl hayat kurtardığını bu seminer ile öğrenmeye çalışacağız.” Dedi.

Zor’u başarmak!

Bursa’da STK’lar arasında en aktif olan Bursa Severler Derneği 2019 faaliyetleri kapsamında bir ilke daha imza attı. BUSED, İletişim Uzmanı Ferudun Arslan’ın katılımı ile bir seminer düzenleyerek Bursa’da bir ilki başardı. BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu; “Derneğimizin kültürel faaliyetlerin dışında, hemşehrilemizinde sosyal anlamda, günlük hayatta pratik bilgiler donanımını sağlayabilmesi için 2019 yılı başında bir dizi programı devreye aldık. Bunlarda biride sayın Ferudun Arslan bey ile yapacağımız “Zor insanlar ile başa çıkma” semineri idi bugün yaklaşık 60 üye ve hemşehrimizle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlerin her zaman yanında olan, Büyükşehir Belediyemizin Bürokratlarına, bu seminer için Ördekli Kültür Merkezini tahsis eden değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?