Projelerimizle Bursa’ya Damga Vurduk…

Projelerimizle Bursa’ya Damga Vurduk…

“Bursa’nın tarihine ışık tutmanın gururunu yaşıyoruz.” 1326 Şehrimiz Bursa Derneğinin 2’ci Olağan Kongresi, Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezinin Çınar Salonunda yapıldı. Mevcut başkan Mustafa Sarı’nın aday olmadığı kongrede tek listeyle girilen seçimde Necati Akdeniz bakan oldu. Divan Başkanlığını İŞÇİDER Genel Başkanı İsmail Doru’nun yaptığı seçimde katip üyelikleri Ayşe Nesrin Düşünceli ve Rüya Aydın yaparken Yönetim Tamer Kurtal, Mahmut Akkuş, İlhan Kıygı, Recep Bayramoğlu, Mustafa Sarı, Rüya Aydın, A. Nesrin Düşünceli, Recep Bayramoğlu, Salih İnal, Yılmaz Altın, Yakup Çetin, Kadriye Güven, Muhammet Doğan, Musa Yılmaz’dan oluştu. Denetim Kuruluna ise; Arif Çalım, Münise Acar, Şener Burhan, Ergül Aydemir, Meliha Balcıoğlu ve Aziz Dumanova seçildi.

Bursa’da farkındalık oluşturduk…

Önceki dönem başkanı Mustafa Sarı; “Bursa’da yaptığımız faaliyetler ile farkındalık oluşturduk. Gençlerimizin her türlü yardım talebinde ürettiğimiz projeler ile onlara koşup giden bizler olduk. Önemli fikirlerin ilk düşüneni ve gerçekleştireni yine derneğimiz olmuştur. Bugün büyük bir gururla bayrağı bir arkadaşımıza devir ediyoruz. Kendisinin ve ekibinin bu bayrak yarışını en iyi yere taşıyacağına inanıyorum.  Derneğimizi vatandaşlara faydalı bir dernek olsun diye kurduk. 3 yıldan beri faaliyetteyiz. Bu zamana kadar toplumun farklı kesimleri için birçok faydalı proje gerçekleştirdik. Atalarımız Bursa’yı 6 Nisan 1326’da fethetti. Tamamen tevafuk sonucu 690 sene sonra derneğimiz de 6 Nisan 2016’da kuruldu. Bursa’da yaklaşık 5 bine yakın dernek faaliyet göstermekte. Bunların 4 tanesi Bursa Derneği olarak çalışmalar yapıyor. Kentlilik bilinci doğrultusunda Bursa’da sosyal, kültürel, sportif, dayanışma, kırsal alanda, doğal kaynaklar alanında, somut ve soyut değerler üzerinde çalışmalar yapmayı hedeflemiştik. Derneğimiz, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi yapılara uygun normlarda yerel, ulusal ve uluslararası projeler yaparak Bursa’ya damga vurmuştur.” Dedi.

Sancağı en üst burca dikeceğiz…

Başkanlık nöbetini devir alan Necati Akdeniz; “Sayın başkanımız Mustafa Sarı’nın şahsıma ve yönetimimize gösterdiği teveccühten dolayı kendilerine teşekkür ederim. Derneğin kuruluş amacına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Derneğimiz çocuklara, gençlere, engellilere, kadınlara, yaşlılara, dezavantajlı gruplara yönelik geliştirici çalışmalar yapmayı sürdürecektir. Evliya Çelebi’nin Bursa için söylediği ‘Velhasıl Bursa sudan ibarettir’ sözü meşhurdur. Biz de ‘1326 Şehrimiz Bursa Derneği projeden ibarettir’ diyor ve aldığımız emaneti en üst burca kadar götüreceğimize hepiniz huzurunda söz veriyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?