Sen Yeter ki; Okumak İste, Biz Her Zaman Yanındayız

Sen Yeter ki; Okumak İste, Biz Her Zaman Yanındayız

Her şey emekli öğretmenlere gelen bir mektupla başladı. Küçük bir yürek alıp okumak istediği kitabı parası yetmeyince alamamış, emekli öğretmen amca ve teyzelerinden o kitabı alıp alamayacaklarını sorması ile başladı. Bursa’nın aktif Kent Konseylerinden biri olan Nilüfer’e bağlı Kitap Atölyesi Komisyonunun yıllar önce kurulma süreci minik bir kız çocuğunun mektubu ile başlar. Mektubu okuyanlar bu kız çocuğunun minik kalbine o çok istediği kitabı alarak hediye etmesi ile başlayan süreç bugün Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi bünyesindeki faaliyetler ile devam ediyor.

Model Sistemi Oluşturduk!

Nilüfer Emekliler Meclisi Üyeleri bugün eldeki kıt imkanlarla bir mucizeyi gerçekleştirerek Türkiye’nin dört bir yanına, yardımsever vatandaşların verdiği destekle toplanan kitapları mezralara kadar gönderiyor. 30 yıllık yoğun mesai, ağır iş yükünden sonra, yıllarca hayali kurulan emeklilik. Emekli olup da bir kenara çekilmeyenlerde var bu hayatta. Tıpkı NKK-Emekliler Meclisinde olduğu gibi. NKK-Meclise bağlı Kitap Atölyesi Komisyonu üyeleri eldeki kıt imkânlarla bir mucizeyi gerçekleştirerek Türkiye’nin dört bir yanına, yardımsever vatandaşların verdiği destekle toplanan kitapları mezralara kadar gönderiyor. Son bir yıl içinde 50 bin kitabı Bursa’nın dağ yöresi olmak üzere 81 vilayete göndererek büyük başarıya imza atan kitap atölyesinde halen 40 bin kitap stoku bulunuyor. NKK Başkanı Neslihan Binbaş, “Kent konseyimiz sadece Bursa’da değil, üstlendiği organizasyonlarla ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle ülke çapında rol model olmuş bir kurumdur. Eğitim, çevre-imar, kültür-sanat, spor ve siyaset-hukuk toplum araştırma meclislerimiz ve komisyonlarımız ile Nilüferlilerin daha çağdaş, modern yaşamaları için Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları arasında bir köprü vazifesi görerek 7/24 hizmet ediyoruz. Oluşturduğumuz mahalle komiteleri ile vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mezralara kadar ulaştık”

Emekliler Meclis Başkanı Dursun Keskin, . İsimsiz kahramanlar İbrahim Malçok, Oya Erkonuk, Yeşim Erkmenuğur, Süleyman Tan, Mehtap Gültekin Akkurt ve Mustafa Nacar’dan oluşan yönetimini kitap toplama ve gönderme telaşında yakaladık. Dursun Keskin, “ Konseye dağ bölgesinden gelen bir dilekçe ile Nilüfer’de oturan vatandaşlarımızın bize verdiği destekle ilk kitaplarımızı toplamaya başladık. Daha sonra gelen talepler doğrultusunda özellikle Güneydoğu bölgesinde mezralara kadar kitap göndermeye başladık. Envanterimizde 23 farklı çeşitlikte anaokulundan, liseye, TEOG’ dan KPSS’ye kadar binlerce kitap bulunmakta. Her gün onlarca dilekçe geliyor. Okulların ihtiyaçları sadece kitaplarla sınırlı değil. İş kitaplara kalsa! Her yıl en az 1 milyon kitap ihtiyaç sahipleri tarafından bizden beklenmekte. Vatandaşlarımız eğitim konusunda duyarlı. Aracılığınızla buradan vatandaşlarımızın evlerinde değerlendirdikten sonra kitaplıklarda beklemeye aldıkları kitapları atölyemize ulaştırmalarını rica ediyoruz. Bilgi paylaşıldıkça değerlidir. Meclisimizin yaptığı çağrı ile FSM’deki Kitap Atölyesi’ne her gün yüzlerce hemşerilerimizden kitap gelmeye başladı. Bunları sınıflandırarak Bursa’nın 17 ilçesinin farklı noktalarına, okullara, Doğu illerimize kütüphane kurmak için gönderiyoruz. Mutluyuz gençlerimizin eğitimleri için her türlü alt yapıyı hazırlayabildiğimiz için. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Giyim ve kitaplarını adreslerinden arkadaşlarımız aracılığı ile aldırabiliriz. Küçük dokunuşlar büyük adımların ilk basamağıdır.” Dedi.

“Onlar Yeter ki; Okusun! Fizan’a Kadar Kitap Göndeririz!”

“Nilüfer’de herkes kitap okuyacak!” Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Dursun Keskin; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ata’nın izinde gençlerimizi Nilüfer’e değer katacak bir şekilde eğitimlerinde onlara rehber olacağına inandığımız Kütüphaneleri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen sene yaklaşık gönüllü vatandaşlarımızın birlere bağışlanmak için emanet ettiği 20 bin kitabı başta Doğu İllerimizin mezraları olmak üzere okullarımıza göndererek oralarda “Nilüfer Kütüphanelerinin” oluşmasını sağladık. Amacımız sağlam temellere dayalı eğitim alan gençlerimizi, evlatlarımızı geleceğe taşıyabilmek. Yılmadan, yorulmadan, bükülmeden, inandığımız hedefimize yürüyoruz. Bizden talep edilen kitap, giyim ve kırtasiye zaman zaman gıda taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu dönemde yapılan yardımlarda yılbaşına kadar 50 bin kitaba ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. Nilüferliler bizi yalnız bırakmayacaktır. Gençlerimiz yeter ki okusun. Onlar için her fedakarlığı yapmaya hazırız.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?