Sarı Başbuğ’u Bursalılar Bağrına Bastı…

Sarı Başbuğ’u Bursalılar Bağrına Bastı…

“Bursa’da atla gezip Atatürk’ü canlandırdı.” Ulusal basında bu başlıkla yayınlanan haberi 1 ay önce “Zübeyde Hanım ve Gazi Bursa’ya geliyor!” başlığı ile duyurmuştuk. Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık tarafından hazırlanan, Cumhuriyet’in 96’cı yılında 29 Ekim’de Bursa’da Teyyare Kültür Merkezi’nde Bursa Büyükşehir işbirliği ile gerçekleşen proje sahne aldı. “Ben Hep Vardım” ismi ile sahne alan projenin yapımcılığını Selami Yanık üstlenirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü İlker Gülümser, Zübeyde Anneyi ise Cavidan Balcı canlandırdı. Yaşar Kazdal’ın sunuculuğunu üstlendiği oyunda abla-kardeş rolünü oynayan Gözde Gümüş ve Baran Ergün’ün başarılı performansı seyirciler tarafından takdirle karşılandı.

Fotoğraf çektirdiler…

Gösteri öncesi Ulucami Orhangazi Parkında halkı selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, meydandaki halkı Teyyare Kültür Merkezindeki gösterime davet etti. Sinema ve dizi oyuncusu, projenin hem uygulayıcı yapımcısı ve yönetmeni de olan İlker Gülümser, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı dolayısıyla Atatürk’ü canlandırarak atla şehir meydanında gezdi. Ulu Cami yanındaki Orhangazi Parkı’nda, giydiği askeri üniformayla Atatürk’ü canlandıran Gülümser, burada Gençliğe Hitabe’yi okudu, daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Ardından ata binen Gülümser, parkta bir süre gezdi. Bu sırada vatandaşlar Gülümser’e ilgi gösterdi ve onunla fotoğraf çektirip sohbet etti. Daha sonra Tayyare Kültür Merkezi’ne giden Gülümser burada da ilgiyle karşılandı, vatandaşların fotoğraf isteğini geri çevirmedi.

Bursalılardan sımsıcak ilgi…

Gülümser, oyun öncesi yaptığı açıklamada, birçok sinema ve dizide rol aldığını, yaklaşık 15 yıldır da Atatürk’ün 18-45 yaş aralığındaki dönemini canlandırdığını söyledi. Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık’tan teklif aldığını ve “Ben Hep Vardım” tiyatro oyununda Atatürk’ü canlandırdığını belirten Gülümser, “Bugün burada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bursa halkıyla kutladık. İlgi alaka ve her şey çok güzeldi. Bursa halkına çok teşekkür ediyorum. Çok sıcak karşıladılar. Orhangazi Parkı’ndaki etkinlik de çok güzel geçti.” dedi.

Son arzusunun ilk halkası…

Yanık da Mustafa Kemal Atatürk ile Zübeyde Hanım’ın hayatından kesitlerin aktarıldığı “Ben Hep Vardım” tiyatro oyununu Zübeyde Anneyi oynayan Cavidan Balcı’nın yazdığını belirterek tüm oyunculara özverilerinden dolayı teşekkür etti. Oyunu Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünde Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelediklerini ifade eden Yanık, “Cumhuriyetin yıl dönümüne tarihi bir imza atmak istedik. Tiyatro öncesinde Atatürk’ü canlandıran İlker Gülümser, Orhangazi Parkı’nda halkla bir araya geldi. Vatandaşların ilgisi çok iyi oldu. Orada kısa bir kortej yürüyüşü oldu. Halk Gülümser’i görünce bayağı şaşırdı. ‘Paşam gelmiş’ diye sevindiler. İnsanların ilgisi bizi mutlu etti. Projenin gerçekleştirilmesinde MHP Büyükşehir Meclis Gurubu Sözcüsü sayın Mustafa Kargılı’ya, MHP Bursa İl Yönetimine ayrıca teşekkür ederim. Projenin birkaç önemli ayağı vardı. 1 aydır basın yoluyla bunu sizlerle paylaşıyoruz. Zübeyde Anne’nin son arzusu eşi Ali Rıza Efendi’nin doğduğu yer olan Kuzey Makedonya’nın Jupa Beldesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Kampüsü yapmaktı. Biz bu hayalin gerçekleştirilmesinin ilk ayağı olan “Ben Hep Vardım” halkası ile başlattık. BTSO olmak üzere tüm sanayici kuruluşlarımızı bu hayalin gerçekleşmesi için yanımızda yürümeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?