İnlerini Başlarına Yıktık…

İnlerini Başlarına Yıktık…

Erdoğan’dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı için “İnlerine girdik, başlarına yıktık” dedi. Erdoğan grubunu da meclis ve parti çalışmalarına katılım için de “Allah rızası için grubumuzu darda zorda bırakmayın” diye uyardı.
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;
 
“Marmaray’ı bundan 6 yıl önce 29 Ekim’de açtık. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de de İstanbul Havalimanı’nı hizmete açtık. Cumhuriyete işte böyle hizmetlerle layık olunur. 3-5 milyar dolarlık manipülasyonlarla ekonomimizin dize getirildiği günler geride kaldı. Artık yedi düvele meydan okuyan bir Türkiye var. Türkiye’nin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdik.
 
Milletimiz çok büyük bedeller ödedi. Vasayet odaklarının direnişinden darbe teşebbüsüne pek çok badire ile yüzleştik. Başımızı öne eğecek hiçbir durumla karşı karşıya kalmadık. Art niyetimiz, içten pazarlığımız, korkumuz asla olmadı. Bu hakikatin en çarpıcı örneğini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Sadece 16 saat. Darbecilere dersini o gece vermiş olduk. Milletimizin gücüyle birleştik. O tankların üzerine çıkan milletimiz ile oldu bu. Türkiye’yi Suriye gibi, Irak gibi Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabını inlerine girerek güvendikleri dağları başlarına yıkarak verdik.”
 
“FAİZDE DE TEK HANELİ RAKAMA ULAŞACAĞIZ”
 
“Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor. Şu gerçeğin sayısız örneğini gördük. Biz kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi sağlam tuttuğumuzda sahada ve masada sözümüzü dinletebiliyoruz. Yaşadığımız dünyanın ehemmiyeti bizi iç siyasetteki kimi hezayanlardan uzak durmaya mecbur tutuyor. İşte ekonomi için battı, bitti dediler battı mı? Biz küllerimizden yeniden ayağa kalktık yola devam ediyoruz. Faiz iniyor, enflasyon geriliyor. En yakın zamanda enflasyonda da faizde de tek haneli rakama ulaşacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın bu olacak.”
 
“ALLAH RIZASI İÇİN…”
 
“Meclis grubumuz olarak sizlerden ricam da meclis komisyon ve genel kuruldaki kanun çalışmalarını en küçük bir boşluğa ve hataya yer vermeyecek bir şekilde hassasiyetle yönetmenizdir. Buraya bir parantez açıyorum. Değerli arkadaşlar, sevgili kardeşlerim. Allah rızası için parlamento çalışmalarımızda lütfen karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda zorda bırakmayın. Toplantı yeter sayısında grubumuzu darda, zorda bırakmayın. Önce toplantı yeter sayısı karar yeter sayısı, hep birlikte orada yer alacağız ki hep birlikte muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Bir iktidar partisine yakışan budur. Bu millet sizleri buraya bunun için gönderdi. Açık konuşuyorum aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız. Salı çarşamba perşembe üç gün. Bu Meclis’te bulunacağız ki bunun hakkını verelim.”
 
“Geçmişte yıllarca bizi kendi içimizde kavga ettirerek hem medeniyet hem de tarih misyonumuzdan uzak tuttular. Gönüllerimizin sınırları ise neredeyse tüm dünyayı kucaklayacak genişliğe sahiptir. Topkapı Sarayı’nın kapısında ‘bütün mazlumlar ona sığınır’ yazıyor. Yeni Zelanda’da katliam yapan zalimin silahında ise tam tersi. Herkes başı dara düştüğü zaman buraya sığınmıştır. On binlerce köle Amerika’ya kadırgalarla taşınmıştır. İstiklal Harbimizi verirken bu coğrafyanın tümünden destek aldık. Bugün Osmanlı coğrafyasında Türk denilince saygı sevgi görürsünüz. Bu coğrafyada Türk bir medeniyetin adıdır.”
 
“TERÖR BALONLARI BİR GÜN MUTLAKA PATLAYACAK”
 
“Barış Pınarı Harekâtı’nda karşımızdaki bir asır iki asır öncesinde ne hissediyorlarsa aynısını yapıyorlar onu gördük. İçlerindeki kini her fırsatta ortaya koyuyorlar. Avrupa’da terör örgütü üyeleri ülkemiz aleyhine eylemler düzenledi. Ses var mı? Yok. Bu eylemlerden 79’u doğrudan şiddet içeriyor. 36 insanımız yaralanıyor. O ülkelerin emniyet güçleri, vatandaşlarımızın ellerini kollarını tutarak karşı tarafın daha iyi hareket etmesini sağlıyor. Buradan bir kez daha terör örgütünü destekleyen ülkelere sesleniyorum. Terör yılanı elinde sonunda sizi de ısıracaktır. Bu sarı yelekliler var ya sadece bir ülkede olmayacak. Bütününde olacak. O zaman da iş işten geçmiş olacak. Ülkenizden içi silah dolu silahla çıkan teröristllere yıllardır göz yumduğunuzu bilioruz. İşte DEAŞ’taki teröristler, bu teröristleri siz yetiştirdiniz hadi alın. Alamazlar çünkü karakter meselesi. Bunlar sadece sömürmeyi bilir. Siz sivilleri acımasızca katletmeyi bilirsiniz. O terör balonları bir gün mutlaka patlayacak.”
 
“Bunlar mağdur ve mazlumun yanında değiller, asla böyle bir adım atma niyetleri de yok. Bunlar sadece öldürmeyi bilirler, sadece silah satmayı bilirler. Petrol dediğin zaman hemen dalarlar, petrole yürürler, bunda hiç geri durmazlar. Çünkü bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına bedel, böyle bir yapının içindeler.”
 
“MÜJDELERİMİZ OLACAK”
 
“Bunlar mağdur ve mazlumun yanında değiller, asla böyle bir adım atma niyetleri de yok. Bunlar sadece öldürmeyi bilirler, sadece silah satmayı bilirler. Petrol dediğin zaman hemen dalarlar, petrole yürürler, bunda hiç geri durmazlar. Çünkü bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına bedel, böyle bir yapının içindeler. Buna ellerini sıktıkları teröristler de dahildir. İnşallah yakında milletimize bir müjdelerimiz olacak. Biz her fırsatta gerektiği zaman istihbarat da vererek gerekeni yapıyoruz. Bu vesile ile yurtdışında bulunan vatandaşlarımıza diyorum ki Türkiye daima yanınızdadır. Mutlaka hesap soracağız. Güvenli bölge dışından gelecek saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz. (Suriye Milli Ordusu) Onlara ‘terörist’ diyorlar; kim, ABD. Ya bunlar bu toprakların sahipleri, topraklarını savunuyorlar. Bunlara nasıl terörist dersiniz? Terör örgütü mensuplarının 30 kilometrelik alanın dışına çıkartılamadığını görürsek veya her nereden olursa olsun saldırılar sürerse kendi harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?