Yeşil Geleceğin Nano Mimarları: Daha Yeşil Bir Dünya İçin Yeni Fikirleriniz SUNUM Altyapısıyla Büyüyecek!

Yeşil Geleceğin Nano Mimarları: Daha Yeşil Bir Dünya İçin Yeni Fikirleriniz SUNUM Altyapısıyla Büyüyecek!

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji ve Araştırma Merkezi SUNUM, üçüncü kez hayata geçireceği Spin-SUNUM programıyla, sürdürülebilir ürün ve hizmet geliştiren start-up’ları, bir yıl boyunca “SUNUM” ile birlikte büyümeye davet ediyor.

SUNUM, nanoteknolojide büyümek isteyen ve bu alanda kendini geliştirmiş start-up’ları seçerek, onlara 1 yıl boyunca Ar-Ge ve altyapısından pazara erişime kadar pek çok konuda destekleyecek bir programı devreye alıyor. Nanoteknoloji üzerine odaklanmış start-up’ların başvurabileceği programla seçilecek start-up’lar, SUNUM ile iş birlikleri geliştirecek ve yatırımcılarla tanışma fırsatı da bulabilecek.

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji ve Araştırma Merkezi SUNUM, “Sürdürülebilir İleri Malzeme Teknolojileri” odaklı “Spin-SUNUM” girişimiyle, nano-ölçekli teknolojilere dayalı yöntem ve süreci kullanan, ürün ve hizmet geliştiren start-up’lara katkı sağlayacak.

SUNUM, nano ölçekli teknolojilere sahip start-up’lara yönelik olarak kurguladığı programla 26 Nisan 2024 tarihine kadar büyümek isteyen start-up’lardan başvuruları toplayacak. Erken aşamalardaki sürdürülebilirlik temalı “Derin teknoloji-Deep tech” girişimlerinin belirlenen hizmetlerle destekleneceği program kapsamında oluşturulan kurul, ilk etapta bir ön eleme yapacak. Kurul elemesi sonrası seçilen 20 start-up’ın “Pitching” sunumlarını 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirecek. 4 Haziran 2024 tarihinde ise açıklanacak finalistler arasından seçilecek 5 start-up, SUNUM bünyesinde 1 yıl boyunca altyapıdan araştırmacılara erişime kadar birçok alanda desteklenecek.

YATIRIMCILARLA TANIŞMA İMKANI

SUNUM Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan desteklenip katkı verilecek start-up’ların, derin teknolojilere yatırım yapan yatırımcılar ile tanışma imkanı bulurken, 1 yıl boyunca fikirlerini geliştirebilmek ve daha gelişmiş prototipler üreterek verilerini doğrulamak için, SUNUM imkanlarından (cihaz, laboratuvar, teknik uzman vb) duruma göre ücretsiz ve/veya indirimli yararlanabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Sukan programla ilgili şu açıklamada bulundu: “Spin-SUNUM girişimcileri aynı zamanda SUNUM İş ve Proje Geliştirme ekibi desteğiyle SUNUM araştırmacılarına erişebilecek ve iş birliği ile danışmanlık fırsatlarından faydalanabilecek. Böylece ürün geliştirme, SUNUM İş Ekosistemine erişim, büyük firmalar ve KOBİ’ler ile eşleşme ve iş birliği imkanına da sahip olabilecek. Seçilen start-up’lar kendi Ar-Ge altyapılarını oluşturmak için zaman ve kaynak harcamadan, mevcut imkanların desteği ile pazara daha hızlı ulaşma imkanı da bulacak.”

BAŞARILI BULUNANLARA 2 YIL DAHA DESTEK

TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu fonlarından yararlanmak için mentörlük de verilecek olan programda, start-up’ların görünürlüğünün artmasıyla beraber yatırımcı ve yeni ekip üyeleri bulabilme fırsatları yakalamaları da mümkün olacak. 1 yılın sonunda başarılı bulunan start-up’lar, 2 yıl daha bu hizmetlerden yararlanmaya devam edebilecek ve uygun görülenlere daha uzun soluklu iş birlikleri de teklif edilebilecek.

Programa başvurular, 26 Nisan tarihine kadar, https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=erdal.orh@gmail.com&MailID=35538861&url=https%3a%2f%2fsunum.sabanciuniv.edu adresi üzerinden doldurulacak başvuru formu ile yapılabilecek.

ÖNEMLİ TARİHLER:

Son başvuru: 26 Nisan 2024

Ön değerlendirme / eleme: 14 Mayıs 2024

Finalistlerin açıklanması: 4 Haziran 2024

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) Hakkında

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM), TC Kalkınma Bakanlığı ve Sabancı Vakfı tarafından 2010 yılında kurulmuş ve 2017 yılından bu yana 6550 sayılı kanun kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmekte olan bir Ulusal Araştırma Altyapısıdır. SUNUM, nanomalzemeler ve nanoyapıların tasarımı, sentez ve karakterizasyonu ile nanoyapılardan geliştirilen mikro-nano sistemlerin tasarım ve üretimi gibi konulardaki yetkinliği ile farklı sektörlere değişik disiplinlerde hizmet verebilen bir alt yapıya sahiptir. SUNUM, Aralık 2022’de ikinci 5 yıllık yeterlilik almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’de ve dünyada ender teknolojiye sahip pek çok gelişmiş ekipmanı bünyesinde bulunduran SUNUM laboratuvarları, atomik çözünürlükte görüntüleme, farklı hücreler için hızlı gen dizilimi, yalnızca birkaç atom kalınlığındaki metallerin çok katmanlı olarak biriktirilmesi ve dielektrik uygulamalar gibi farklı konularda araştırma olanağı sunuyor ve hizmet veriyor. 2023 yılı itibariyle 300 kadarı ulusal, 100 kadarı uluslararası olmak üzere 400’e yakın kurumla iş birliği yapan SUNUM, tıp alanından kimyaya, ilaçtan enerjiye, kozmetikten otomotive, enerjiden tarıma, gıdadan çevreye uzanan uygulama alanlarında araştırma geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor. SUNUM iki farklı TÜBİTAK 1004 Platformu’nda (NANOSIS-Tümleşik, Ölçeklenebilir, İşlevsel Nanoyapılar ve Sistemler, LignoNANO- Sürdürülebilir Döngüsel Ekonomi için Katma Değerli İleri Nanoteknolojik Malzemeler ve Sistemler) yürütücü kuruluş, üç farklı 1004 Platformu’nda da ortak olarak yer alıyor ve Marie Sklodowska-Curie – COFUND kapsamında NANOBIO4CAN-Kanserde Yenilikçi Terapötik Yaklaşımlar için Nano-Biyoteknolojiler Projesi’nin koordinatürlüğünü yürütüyor.

SUNUM nanoteknoloji alanında, evrensel geçerliliği ve sosyo-ekonomik katma değeri olan ürünler ve hizmetler oluşturmak için çok disiplinli/disiplinlerarası verimli ve etkin araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak, yetkin insan kaynağı, bilgi, teknoloji, fikri mülkiyet, ayrı ya da ortak yeni altyapılar ve gerektiğinde bunların yaygınlaştırılması için girişimci firmalar oluşturuyor. Uzun vadeli işbirlikleri ile paydaş sanayi ve akademik araştırma kuruluşlarının öz yetkinliklerini öne çıkartan ve gelişmelerine katkıda bulunan SUNUM, tüm paydaşlara açık, sürekli gelişen, sürdürülebilir, küresel anlamda da örnek ve lider bir Mükemmeliyet Merkezi olmak için çalışmalar yürütüyor.

 

SUNUM Nanoteknolojide Büyümek İsteyen Start-Up’ları Destekleyecek

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?