Hayat mı Pahalı Yoksa Biz mi Fakirleşiyoruz!

Hayat mı Pahalı Yoksa Biz mi Fakirleşiyoruz!

Köşe Yazarı Çağla Şahin’den hayatın renklerine gönderme! Şahin; “Selam olsun tüm okuyuculara selam olsun halkı için vicdanını menfaatlerinin üstünde tutabilen tüm erdemli yüreklere…
Siyaset belki de hiç bir dönem bu kadar hareketli, bu kadar çeşitli, bu kadar zor, kimilerine göre umutsuz ama her şeye rağmen yine de bu kadar beklentilerle geçmemiştir. İttifaklar, yeni partiler, isimleri yeni ama eskilerin devamı, ittifak arayışları, her nabza göre anketler, sıkça algı operasyonları, çokça kafa karışıklığı vs Seçmense siyaset sahnesinde sırasını bekliyor ama assolistler malum sonradan sahne alır ve pek tabi ki sahne onların selamıyla son bulur.

Seçim atmosferi içinde olduğumuz bu süreçte siyasiler özellikle mahalle pazarlarında, kahvehanelerde, düğünlerde, STK ziyaretleri vs gibi yerlerde halkın nabzını tutmaya ve pahalılıktan yılmış vatandaşın sesi olma gayretindeler. Ne var ki,vatandaş hala onlardan duymayı beklediklerini tam anlamıyla duymuş değil!

Net çözüm için net yapılacaklar listesi…

Çünkü vatandaş zamların, çıkmazların ve umutsuzluğun zaten farkında zaten dibine kadar yaşıyor. Peki çözüm?
Dün yaptığı eylemlerle ve söylemlerle farkındalık yaratan ve çokça ilgi gören Bursa İyi Parti il Başkanı Selçuk Türkoğlu ve partililer Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında”Cambaza bakma, zamlara bak” sloganıyla zamları protesto ettiler.

Gerçekten ellerinde pankart açmış iki cambazda vardı. Tıpkı kara tahtayla yaptığı eylem gibi bu protestosu da vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü Selçuk Türkoğlu’nun…
Türkoğlu konuşmasında, 2017 yılından başlayarak 2022’ye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon oranlarıyla ilgi açıklamalarına yer verirken,2017’de %11.72 ile yükselmeye başlayan enflasyonun bugün itibariyle TÜİK’e göre % 73.50 vatandaşa göre ise %300 olduğunu ve doğru olanında bu olduğunu ifade etti.
Ayrıca çiftçinin, esnafın durumuna da sayısal verilerle değinen Türkoğlu vatandaşın kan ağladığını ifade ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğana’da seslenerek,
Sığınmacılardan 122 bini kayıpmış. İlgili bakan yardımcısı “aradık taradık yoklar!” demiş. Duydun mu reis. Allah aşkına bu nasıl iştir’ diye sordu.

“Memleket memleket olalı böyle zülüm görmedi.
Vatandaşın karşısına cambazı falan
değil artık sandığı getirin.
Uzun lafın kısası;Memleket battı batıyor!
Millet öldü ölüyor!
Çözüm ne mi?
Söyleyelim,
Tek çözüm seçim.
Getirin sandığı, ödeyin faturayı’” diyerek konuşmasını bitirdi.
Şunu söylemek gerekir ki Türkoğlu farkındalık yaratmayı bilen, hitabeti iyi, partisini de gayet iyi şekilde temsil eden bir il başkanı. Eğitimci kimliği de belli ki; duyarlılığının nedenleri arasında. Zaten parti içinden aldığımız bilgilere göre milletvekili adaylığı da nerdeyse kesin isimlerden. Abartısız doğal samimiyeti bir çok insana güven verse de yine de seçmen bu dönem oldukça temkinli.
Evet ikna olmak istiyor,
Güvenmek istiyor,
Refaha kavuşmak istiyor
Ama en çok menfaatlerin karekteri şekillendirmesinden korkuyor.
Çünkü biliyor ki o menfaatlerin faturasını ödemek yine ona kalacak.
Bu yüzdende güvenmekte hiç acele etmiyor…
Demem o ki, siyasetçilerin daha çok çalışması gerek ve vatanın, vatandaşın çıkarlarını koruyacağına meclis kürsüsünden önce vatandaşı inandırması gerek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Zamlar canımıza yetti sıkıntılarımızı sayfasında duyuran Çağla Şahin e teşekkür ederim

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?