AYDINLANMACI , EĞİTİMCİ YAZAR NADİR GEZER’İ ANDIK

AYDINLANMACI , EĞİTİMCİ YAZAR NADİR GEZER’İ ANDIK

BUYAZ (Bursa Yazın ve Sanat Derneği) ile YKKED’ ( Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği) nin ortaklaşa düzenleği etkinliğe katıldık. Eğitimci yazar Nadir, Gezer, ölüm yıldönümünde ailesi, yakınları ve dernek üyelerinin katılımıyla çok yönlü olarak ele alındı.
Sunuculuğunu Esra Özlem’in yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını BUYAZ başkanı Bülent ELİTOK yaptı. Kısa konuşmasından sonra Nadir GEZER anısına hazırlanmış sinevizyon gösterisi izlendi. Sunumun ardından konuşmalara geçildi.
İlk konuşmacı Zeki BAŞTÜRK, Nadir Gezer’i tüm yönleriyle tanıttı. Köy yaşamından, öğretmenliğinden , kitaplarındaki roman ve öykü kahramanlarından, romanlarında kullandığı dilden ve Köy Enstitüleri’ndeki eğitimden söz etti.
Fehmi ENGİNALP, Nadir Gezer’in kitaplarının basılış öykülerini, yansımalarını ve sonuçlarını anlattı. Kitaplarla ilgili anılarına değindi.
Şükrü BİLGİÇ, kendisini yazmaya nasıl özendirdiğini hatta zorladığını, birbirlerine yazdıkları mektuplardan , mektupların içeriğinden söz etti.
YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide AKKÖPRÜ, Nadir Gezer’in öğretmenlik anlayışını, öğrenci ve öğretmenlere bakışını , eğitim uygulamalarını anlattı. Konuşmalarında kullandığı dile ve biçeme dikkat çekti.
Eşi Ayten GEZER ise, eşine duyduğu özlemi dile getiren şiirlerini okuyarak etkinliğe renk kattı, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Etkinlik sunucu Esra Özlem’in Nadir Gezer’in kızı Rezzan Aktulga’nın Kanada’dan gönderdiği mesajı okuması, konukların anılarını anlatmasıyla son buldu.
Emeği geçenleri kutlar; katılımcılara ve dinleyicilere teşekkür ederim.
Işıklar ve köyünün kır çiçekleri içinde uyu Nadir GEZER.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?