OTOBÜSTE MASKEYE TAKMAYA ZORLANAN DOĞAL TARIM UZMANI ESKİŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİNDEN ŞİKÂYETÇİ OLDU

OTOBÜSTE MASKEYE TAKMAYA ZORLANAN DOĞAL TARIM UZMANI ESKİŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİNDEN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Kamu Yönetimi Lisans mezunu ve Tarım Teknikeri olan Handan YALÇINTAŞ ( 50 ) 5 Şubat Cumartesi Eskişehir Belediyesine ait otobüse bindi, biletini basıp yerine geçtikten sonra, belediye Şoförü maske takma konusunda onu uyardı, YALÇINTAŞ; “maskenin sağlına zarar verdiğini, maske takamayacağını” söylemesi üzerine Otobüs Şoförü C. C. şoför mahallini terk ederek YALÇINTAŞ ın üzerine yürüdü ve YALÇINTAŞ a; “Maskeyi mutlaka takacaksınız, maske zorunlu” dedi… YALÇINTAŞ ın “Yasalarda böyle bir zorunluluk yok” demesi üzerine, şoför C. C. ve bir kısım yolcu tarafından araçtan inmeye zorlandı, devamında şoför C. otobüsü durdurarak polis çağıracağını söyledi ve bunun üzerine YALÇINTAŞ; “ Maske takmak ile ilgili zorlayıcı bir kanun olmadığını, ama ulaşım ve seyahat özgürlüğünün anayasal hakkı olduğunu ve kamu hizmeti olan belediye otobüsünden yararlanmasının engellenmesinin suç olduğunu” söyledi, buna rağmen şoför C. kontağı kapatarak, Eskişehir Belediyesindeki üst amirlerini aradı ve onlarda; “Hiçbir suret ile aracı hareket ettirmemesini” söylemeleri üzerine, bir kısım yolcu; “YALÇINTAŞ a karşı saldırganca sözler sarf ettiler ve hastalık konusunda sorumsuzca davranmak” ile suçladılar, YALÇINTAŞ cevaben; “Toplumun % 80 i bu ruhsatsız sıvılar ile aşılandı, % 99 u da bu sentetik bezi takıyor ise peki bu artan vakıa sayısını nasıl açıklıyorsunuz, maskenin koruyucu bir özelliği olmadığı bilimsel olarak ispatlandı, üstelik uzun süre maske kullanımı hastalıklara yol açıyor, bende maske takınca nefes alma sıkıntısı yaşıyorum” dedi… Bunun üzerine, diğer yolcular indirilerek YALÇINTAŞ otobüste 15.30 dan, 17.00 saatine kadar bekletildi, YALÇINTAŞ Daha sonra olay yerine intikal eden polis memurlarınca karakola götürüldü.

YALÇINTAŞ götürüldüğü karakolda polis memurlarına; “Beni hangi suçtan burada alıkoyuyorsunuz” diye sorunca; “Huzur ve sükûnunu bozmak suçundan belediye yetkilileri sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunuyor” cevabını aldı, YALÇINTAŞ;  “Nasıl huzur ve sûkûnu bozmuşum” diye sorunca kendisine; “İşte maske takmayarak” denildi, YALÇINTAŞ ın “Peki maske takma ile ilgili kanunu gösterin” sorusu üzerine polis memurlarınca “Genelge” cevabı verildi, bunun üzerine YALÇINTAŞ; “Peki sizin bu genelge sosyal mesafeye dikkat edilmesi ile ilgili ne deniliyor, otobüslerde-tramvaylarda kucak kucağa oturmak ile ayakta yolcu almak ilgili ne diyor, neden buna da müdahale etmiyorsunuz” sorusuna cevap alamayan YALÇINTAŞ, İfadesi bittikten sonra polis otosu ile evine bırakıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=oRsvIE4PJXI

Handan YALÇINTAŞ; mağduriyetine yol açan otobüs şoförü, Eskişehir Belediyesi yetkilileri ve üzerine yürüyen yolcular hakkında; Kişi Hürriyetinden yoksun kılma (TCK 109) ve Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi (TCK 113) suçlarından şikâyetçi oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

9 yorum

  1. HELÂL OLSUN KARDEŞİM SANA… BÖYLE HABERLERİ TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDA PAYLAŞALIM. VE BUNUN GİBİ HABERLERİN ÇIKTISINI ALIP HALKA DAĞITARAK HALKI BİLİNÇLENDİRELİM….

    • Valla helal olsun amcaya. Böyle hakkını kanun maddeleriyle savunan insanlar olsa bu memlekette herkes düzene girer. Tutturmuşlar maske diye. Maskede nefes kokumuzla ölücez zaten

  2. Dünyadaki en gelişmiş ülkeler bütün yasakları kaldırırken bizim gibi insanlara yasakları da yatıyorlar kesinlikle yasaklar bir an önce kaldırılmalıdır.sağlık bakanı ve zulüm kurulu DSÖ nün taşeronluğunu yapıyor düşünün bir kere aşı vurdurmak için imza alıyorlar ölürsen sorumlu kimse yok böyle bir anlayış olur mu aklı olan kesinlikle aşı yaptırmasın hastanelere gidenler 3 aşı olanlardır, bu yasaklar kesinlikle bir an önce kaldırılmalıdır.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?