BİR KUPLE ŞİİR, BİR KUPLE NAĞME

BİR KUPLE ŞİİR, BİR KUPLE NAĞME

Uzun bir ayrılık. Yaklaşık iki yıl geçti aradan. Dünyayı etkileyen, salgın tüm güzellikleri aldı götürdü. Yok etti her iyilikleri, güzellikleri.
İnsanları bir araya getiren ziyaretleri yok etti önce. En yakınlarımızla ayrı düştük. Göremez olduk birbirimizi. Tanıdıklarımızla, dostlarımızla da ayrıldı yollarımız bir bir. Salgını yaymaktan çekindik. Biribirimize bulaştırmaktan sakındık. En yakınımıza, arkadaşlarımıza, dostlarımıza bulaştırma sorumluluğunu almak istemedik omuzlarımıza.
Sarılamadık çocuklarımıza. Kucaklaşamadık dostlarımızla. Buluşamadık sevdiklerimizle. Gidemedik dinletilere, sergilere, konserlere, oyunlara. Adımımızı bile atamadık evden dışarıya. Tıkıldık evlere. Hapsolduk. Soyutlandık toplumdan, doğadan , canlılardan.
Kendimize yabancılaştık önce. Yerinde duramayan, toplumla iç içe olan bizler, böyle mi olacaktık? Günümüz koşullarında herkes, bencilleşmeye, bireyselleşmeye başladı zaten. Geçim kaygısı, kapitalizmin ücret politikaları önce kendimize sonra da dışa karşı yabancılaştırdı bizi.
Dayanışmayı unuttuk, paylaşmayı unuttuk, birbirimizi sevmeyi unuttuk. İnsanlığımızı unuttuk. Kin, nefret, öfke, ayrıştırma, ötekileştirme, açlık, yokluk, yoksulluk kapladı her yanımızı. Sorunların çözümünde şiddet, başvuru kaynağımız oldu.
Uzun bir aradan sonra ilk kez katıldım bugünkü etkinliğe. ” BİR KUPLE ŞİİR, BİR KUPLE NAĞME” idi etkinliğin adı. Bir şölendi bu. Bir sanat şöleni. Müzik eşliğinde şiirler yorumlandı. Şarkılar söylendi. Sanatı doyasıya yaşadık bugün.
Ne çok şeyi özlemişiz bugün. İnsanlarla bir araya gelmeyi özlemişiz. Gerçek bir dostun gülümsemesini, dostlarla kucaklaşmanın sıcaklığını, birbirimize sarılmanın içtenliğini özlemişiz.
Udun içimizde yarattığı titreşimleri, kemanın içimize işleyen hüznünü özlemişiz. Şiirin sessizliğini, şarkıların coşkusunu özlemişiz. Özlemişiz, sözcüklerin anlamını vererek, vurgu ve tonlamalara dikkat ederek yorumlanmasını şiirlerin. Şiir yorumcularının birbirinden farklı, birbirinden özgün, birbirinden renkli seslerini. Ses sanatçılarının kendilerinden geçercesine, içten, doğal ve coşkulu okumalarını şarkıları.
Ne çok şeyi özlediğimizin ayırdına vardım bugün. Sevginin dostluğun güzelliğini. Sanatın birleştiriciliğini.
Teşekkürler yapımcılar, teşekkürler sunucular, teşekkürler saz ve ses sanatçıları, teşekkürler şiir yorumcuları. Her şey sanatla güzelleşiyor.
İyi ki varsınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?