Kıtlık azlığı değil aksine arzu kıtlığı doğururmuş!

Kıtlık azlığı değil aksine arzu kıtlığı doğururmuş!

Genelde herkes bir başkasının arzuladığını arzular. Bu da , bir toplumun ihtiyaçların farklılaşmasını sağlamakta… Eldeki varlığı hemen tüketmemek, gelecekteki olabilecek sıkıntıları öngörmek ve ona göre hareket etmek çok önemli. Bu ise bazı şeyleri kontrol etmek için zamana rol vermek demektir.

Hz. Musa altın buzağı yı ateşte eritip 3000 günahkarın yani o günün elitlerin boğazından aşağı akıtır. Onları yok eder. Elitlerin suçu zenginliği sadece kendi ellerinde tutmak istemeleridir!!! Para İyilikler için bir araç olurken kötülükler de ise tanrının rakibi bir put olabilir. Para tek amaç haline gelirse, zenginlik, ahlaki çerçeveye oturtulmazsa sahiplerini bile putlaştırabilir.

Bir insana yiyeceğini bol bol vermek, barınacağı yerini vermek, onun yokluk düşüncesini ortadan kaldırmaya yetmez. Kısaca temel ihtiyaçların karşılanması kimseyi mutlu etmez. Herkes yeni arzular icat etmekten zevk alır. Talep,arzu,acı,aşk ve ihtiras hep para ile bağlantılı. Ancak zorla, kurnazca veya baskıyla elde edilen paranın aynı yolla elden çıktığı örnekler ile sabittir.

Adolf Hitler’in; “Bir hareket ne kadar çok makam tesis eder ve mevki dağıtırsa, o kadar düşük nitelikli kişileri kendine çeker ve sonunda bu siyasi asalaklar başarılı bir partiyi öylesine sararlar ki başlangıçtaki hareket, eski günlerin dürüst savaşçılarının gözünde tanınmayacak hale gelir. Bu olduğunda , böyle bir hareketin misyonu bitmiştir.” Sözü bize acaba neyi çağrıştırıyor? Sözümüzü Hz.Ali ile bitirelim. “Hırs seni kul etmesin, Hak seni hür yarattı.” Empati, tevazu, saygı ve mantıklı düşünüp hayalleri peşinde koşan bir Türkiyem olsun isterim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?