Bursa Artvin Çevre Platformu: ‘Karadeniz’e sahip çık’

Bursa Artvin Çevre Platformu: ‘Karadeniz’e sahip çık’

Bursa Artvin Çevre Platformu, STK, Meslek Örgütleri ve Bileşenler Karadeniz Bölgesi’nde yapılan çalışmaların son verilmesi için çağrıda bulundu.Bursa Artvin Çevre Platformu, STK, Meslek Örgütleri ve Bileşenler Karadeniz Bölgesi’nde yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurmak için ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa Artvin Çevre Platform Sözcüsü Ahmet Orhan, ‘Yapılan uygulamalar Karadeniz bölgesine gün geçtikçe zarar veriyor.’ dedi.

Orhan, konuşmasına şöyle devam etti:

Dünyanın en güzel ve en zengin ekosistemlerinden birçoğuna ev sahipliği yapan Karadeniz bölgemiz; para hırsının, yanlış ve çıkarcı yönetim anlayışının sonucunda yok olma tehdidi ile karşı karşıyadır. Çevreye etkisi düşünülmeden ve canlıların yaşamını dikkate almadan yapılan uygulamalar, Karadeniz bölgesini gün geçtikçe daha yaşanmaz bir hale getirmektedir.

‘DOĞAL VARLIKLAR YOK OLUYOR’

Denizin kucağında Karadeniz otoyolu, dağların başında yeşil yol ve çok sayıda madencilik faaliyetleri, taş ocakları, denizin doldurulması, hesler, ormanların yok edilircesine kesimi, nükleer santral ve farklı enerji tesislerinin bu bölgede yoğunlaşması ile Karadeniz Bölgesi’ndeki geleceğin sigortası, kadim doğal varlıklar yok olmaktadır. Bu uygulamalar karşısında yapılan hukuki itirazlar karşısında, her şeye rağmen çevre lehine oluşan yargı kararları ise uygulanmamaktadır. Bölge halkının yaygın bir şekilde karşı çıkması yanında yargı kararlarının da varlığına rağmen, Pandemiyi de fırsat bilen şirketler güvenlik güçlerinin yardımıyla tahribata fütursuz şekilde devam etmektedir.

Geçmişte ülkemizin birçok yerinde yapılan, şimdi de Rize-İkizdere’nin cennet köşelerinden biri olan Eşkenci Deresi Vadisi’nde doğal çevreyi tamamen yok edecek, suları kirletecek, insanların ve diğer canlıların yaşam alanlarına kesinlikle zarar verecek taş ocağı işletmesi faaliyete geçirilmek üzeredir.

STK’lar, Meslek Örgütleri ve Bileşenler olarak Sakarya’dan Artvin’e kadar bütün doğal çevreyi yok eden uygulamalara son verilmesini, halkın karar verme süreçlerine katılımının sağlanıp taleplerinin karşılanmasını ve yargı kararlarına uyulmasını talep ediyoruz. Bölgemizde halkın taleplerine aykırı olarak çevreye ve doğaya zarar veren uygulamaların tamamına karşıyız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çevre hakkını korumak için hep birlikte hareket edeceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?