“BURSA FAKİRLEŞMİŞ DURUMDA”

“BURSA FAKİRLEŞMİŞ DURUMDA”

İYİ Parti Ekonomi Kurmayları, Bursa’ya adeta çıkarma yaptı. Ekonominin fotoğrafını çekmek ve çözüm önerilerini anlatmak için Bursa’ya gelen İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kamil Erozan, Erhan Usta ve Prof. Ümit Özlale, iş dünyası ve esnaf temsilcileriyle görüştü, vatandaşın nabzını tuttu.İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, partinin ekonomi kurmaylarını iş dünyası, esnaf temsilcileri ve vatandaşlarla buluşturmak için 2 günlük bir program hazırladı. İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kamil Erozan, Erhan Usta ve Prof. Ümit Özlale’nin katılımı ile gerçekleşen programın ilk günü il başkanlığında yapılan basın buluşması ile başladı.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, erken seçim taleplerine ilişkin “Biz hemen istiyoruz. Cumhur İttifakı’nın ‘Hiç olmasın’ gibi temayülleri oluşuyor. Bizim isteme nedenimiz, Türkiye’nin sorunu, 2001 krizi gibi ekonomik, teknik bir sorun değil, bir yapısal tıkanma. Buradan yapısal reformlarla çıkış mümkün ve bu yeni bir siyasal iklimle mümkün.” dedi.

Tatlıoğlu, partisinin Bursa İl Başkanlığı binasında, genel başkan yardımcıları Erhan Usta, Ümit Özlale ve Ahmet Kamil Erozan ile düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların yaşadıklarıyla medyada siyasetçilerin konuştuklarının arasında bir irtibat olmadığını öne sürdü.

İYİ Parti’nin “İnsanımız ne diyor” sorusuna cevap aradığını, aldığı cevapları siyasetin gündemine aktarmayı ve onların sesi olmayı amaçladıklarını belirten Tatlıoğlu, bu yüzden 1,5 yıldır il il gezdiklerini aktardı.

Tatlıoğlu, yükselen, 21. yüzyıla yakışan bir Türkiye istediklerini vurgulayarak “Yarın sabah yine 12 milyon işsiz, güne uyanacak, ortalama maaşın asgari ücretle oluştuğu, yine fakirleşme sürecine devam eden bir Türkiye olacak. Türkiye’nin sorunlarını derinleştiren ‘partili cumhurbaşkanlığıdır’ ve biz İYİ Parti olarak buradan çıkışı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem olarak görüyoruz. ” diye konuştu. Erken seçim konusuyla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Tatlıoğlu, “Biz hemen istiyoruz. Cumhur İttifakı’nın ‘Hiç olmasın’ gibi temayülleri oluşuyor. Bizim isteme nedenimiz, Türkiye’nin sorunu, 2001 krizi gibi ekonomik, teknik bir sorun değil, bir yapısal tıkanma. Buradan yapısal reformlarla çıkış mümkün ve bu yeni bir siyasal iklimle mümkün. Dünyanın her yerinde bu, böyle. Hızla daha fazla maliyet yüklemeden burada milli iradeye gidelim istiyoruz.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İş dünyasının açmazları ve beklentilerinden esnafın ve vatandaşın durumuna kadar geniş bir ekonomik tabloyu ortaya koymak ve çözüm önerilerini bizzat ekonomi kurmaylarının ağzından halkla buluşturmak için 2 günlük bir program hazırladıklarını söyledi.

İl binasında gerçekleşen basın buluşmasında konuşan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“GÜNDEMİ YASA DIŞI ÖRGÜTLERİN BELİRLEDİĞİ BİR SÜREÇ..”

“Bu sefer Bursa’ya ekonomi politikaları bağlamında geldik. İYİ Parti’nin hem Türkiye hem de Bursa çözümlemelerini onlara aktarmak üzere Bursad’ayız.  Sayın Genel Başkan ve İYİ Parti, insanımız ne diyor sorusuna cevap aramak ve bunu siyasetin gündemine aktarmak amaçlı yaklaşık 1.5 yıldır Türkiye’nin kasabalarında vatandaşlarımızla buluşuyor. Türkiye’deki siyaset at izinin it izine karıştığı bir toz duman içinde. Gündemi yasa dışı örgütlerin belirlediği, kuruluş amacı suçu önleme olan bakanın AK Parti dönemlerinde neler olduğunu, siyasetle mafya arasında nasıl para alışverişi olduğunu anlattı. Erdoğan’ın da bunlara kefalet koyduğu bir siyasi ortam yaşıyoruz. Olabilecek her doğruda sorumlu olduğunu da hatırlatırız. Bu olaylardan çok kısa süre önce AK Parti döneminin adalet bakanlığını yapmış Cemil Çiçek dedi ki; “yasa dışı örgüt mensuplarının 2. kasetin binde biri doğruysa felakettir.”

“EN ACİL İHTİYAÇ TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANIDIR”

“Dünyanın en yüksek işşizliğine sahip olan ülkenin, uğraştığı şeyler bunlar olmamalı. Türkiye’nin itibarını zedeliyor. Ülke yönetmek itibar yönetmektir. Biz İYİ Parti olarak buradan çıkışı güçlü bir parlamenter sistem olarak görüyoruz. Türkiye’nin en acil ihtiyacı tarafsız bir cumhurbaşkanıdır. Siyasal iklimin değişmesini talep etmekteyiz.”

“MARMARA DENİZİ VE MÜSİLAJ ANA GÜNDEMLERİMİZDEN BİRİ”

“Türkye’yi yönetenlerin yaptıkları şey zoom üzerinden toplanmak. Biz İYİ Parti olarak Marmara Denizi çevresi için çok uzun süredir çalışıyoruz. Nasıl hızlı bir Türkiye inşa ederiz gayretiyle çalışan İYİ Parti’nin ana gündemlerinden biri bu.”

“TÜRKİYE’NİN EN ZOR ULAŞILAN ŞEHRİ BURSA”

“Güzel bursamız malesef Türkiye’nin en zor ulaşılan şehri. İçinde de en zor hareket edilen şehri ve en pahalı şehri. Sahipsiz bir şehri. Bursa 20 yıldır kısmen 2004-2009 hariç sahipsiz ve vizyonsuz. Sivaslılar hemşehrimiz Bursa’da tren olursa trene binecek. Bursa’ya gelme için Eskişehir’de aktarma olacak. Bursa’ya vaat edilen bu. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 2. şehrinin olduğu limana bir tane ray yok.”

“DÜNYANIN EN KÖTÜ PROJESİ T2”

“21. yüzyılda şehir içinde rayları yolun üzerine döşeyen tek şehir Bursa. Bilboardlarda şampiyonluk var. Bilboard belediyeciliğinin nasıl yapıldığının gösterimidir Bursa. Dünyanın en kötü filminin dünyayı kurtaran adam filmi olduğunu söylerler. Dünyanın en kötü projesi de T2 projesidir. Ulaşımı kendinden daha pahalı bir hastane de Bursa’da. Hastane yapıyoruz. Oraya ulaşım için yaptığımız yol ordan daha pahalı. Yaptığınız yol 1 milyar 900 milyon dolar.”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta‘nın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

“DÜNYANIN TERSİNE YÜKSEK ENFLASYONLA UĞRAŞIYORUZ”

“Türkiye’nin makro ekonomisine baktığımız zaman; Dünya bir enflasyonsuzluk çekerken biz yüksek enflasyonla uğraşıyoruz. Dünyanın en fazla faizini veren ülkeyiz. Büyüme çok dalgalı. Son 3 yılda büyüme yüzdesi 1,8. Türkiye büyüyemiyor. 128 milyon dolar diye sembolleşen rezervler eksiye düştü. Bütçe açığı olarak baktığımızda bu açıklarımız çok yüksek. Pandemide yardım etmememize rağmen bütçe açığımız yüksek. Türkiye’nin bir ekonomi politikası yok.”

“CUMHURBAŞKANI KONUŞTU, KUR FIRLADI”

“Cumhurbaşkanının en son  açıklamasından bu yana dolar kuru arttı. Temmuz ayında faiz indirimi olacak dedi. Kur fırladı. O cümlenin Türkiye ekonomisine anlık maliyeti budur. Bu cümleler söylenmez. Yargı başına kuma gömmüş hiç bir şey görmüyor.”

“YENİ KALKINMA HAMLESİ BU HÜKÜMETLE OLMAZ”

“Savrulan bir ekonomide güven olmaz. Yüzde 7 büyüme rakamı var. Büyümeden yararlananların payı radikal bir şekilde düştü. En fazla dar ve sabit gelirli kesim etkilendi. Millet fakirleşti. Şehirlerden başlayarak Türkiye’de yeni bir kalkınma hamlesi yapılmalı. Bu hükümetle bu olmayacak.”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale‘nin öne çıkan mesajları ise şöyleydi:

“BUNUN BİZE MALİYETİ 112 MİLYAR TL”

“21.yüzyılda çoktan aşmamız gereken problemler karşımıza çıkıyor. Cumhurbaşkanı her televizyona çıkıp konuştuğumda TL değer kaybediyor. Bunun bize maliyeti de 112 milyar TL oluyor. Bir daha Cumhurbaşkanını televizyonda izlediğinizde hepinizin ceninden 1300 TL çıkacak.”

“BURSA FAKİRLEŞMİŞ DURUMDA”

“Bursa da fakirleşmiş durumda. En büyük problemlerden bir tanesi tarım. Son 15 senede Bursa’da kaybedilen tarım alanı Bartın ve Zonguldak’ın tarım alanına eşit. Bursa’ya çok büyük bir göç var, istihdam sağlanamadığı icin Bursa’nın gelirini düşüyor. Bursa giderek yaşanabilir bir kent olmaktan çıkıyor. Oysa burasi ticaret ve sanayinin baş şehri. Temel önceliklimiz; Bursa’nın tarım problemini çözüp Bursa’yı Avrupa şehri haline getirip kişi başı milli gelirini yeniden yükseltmek.”

İYİ Parti Ululsararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan‘ın mesajları ise şöyle:

“Dış politikayı hem AŞ, hem iş, hem tarım, hem turizm olarak tanımlıyorum. Bugün Suudi Arabistan bize ambargo uyguluyor. Otoriter ve totoriter arasında savruluyoruz.”

İl binasındaki toplantının ardından İYİ Parti heyeti Bursa programına Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde esnaf ziyareti ile devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?