Bursa’da pandemide taksicilik ne durumda?

Bursa’da pandemide taksicilik ne durumda?

Büyükşehirlerin en büyük sorunlarından biri de trafik. Trafikten geçim sağlamak da hiç kolay değil. Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen meslek gruplarının arasında taksiciler de yer alıyor. Bursalı taksiciler ” Koronavirüslü bir hasta aracımıza bindiğinde ister istemez tedirgin oluyoruz. Bir an önce taksicilerin aşılanması lazım. Sürekli müşterilerle iç içe olduğumuz için sağlıkçılardan sonra bizim aşılanmamız gerek” diyor.

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Koronavirüs salgınından taksicilik sektörü de nasibini aldı.

Pandemi sürecinde taksicilik yapmak epey zor.

Bursa‘da taksicilik yapan esnaf salgın sürecinde büyük risk altında olduklarının altını çiziyor.

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK

Taksi durağında çalışan Hasan Aksoy, “Taksicilerin en büyük sorunu trafik. Bursa’da trafik çok. Araçlar gittikleri zaman geri kolay kolay dönemiyorlar. Durakta yolcu bekletiyoruz. Bursa’da trafiğin çabuk çözülmesi lazım. Hastane durağı olduğumuz için işlerimiz hiç yoktan yine oluyor, Allah bereket versin. Eski işlerimiz daha iyiydi. Pandemide mutlaka işlerimizde düşüş oldu. Biz hizmet sektörü olduğumuz için mecbur çalışacağız. Hastaneye gelen, gidenlere hizmet vermeye devam edeceğiz ve vatandaşı yarı yolda bırakmayacağız. Bizim mesleğimiz bu ve mesleğimizi yapmak zorundayız. Biz araçlarımızı her gün dezenfekte ediyoruz. Hasta olan yolcu araca bindiğinde mutlaka tedirgin oluyoruz. Ambulansla bütün hastaları götürmedikleri için biz vatandaşa hizmet vermek durumundayız. Ben aşıya karşı değilim. Randevu verdikleri zaman aşımı hemen olacağım. Bir an önce taksicilerin aşılanması lazım. Sürekli müşterilerle iç içe olduğumuz için sağlıkçılardan sonra bizim aşılanmamız gerek” şeklinde konuştu.

YOĞUNLUK HALA DEVAM EDİYOR

Taksici Emirhan Kansoy ise “Bizim durağımız hastane durağı olduğu için pandemi bizi pek etkilemedi. Yoğunluk hala devam ediyor. Sürekli hastaları taşıyoruz. Koronavirüs geçiren hastaları birebir biz taşıyoruz. Koronavirüslü bir hasta aracımıza bindiğinde ister istemez tedirgin oluyoruz. Sonuçta benim de bir ailem var ve bundan biraz korkuyorum. Her hastadan sonra mutlaka aracı dezenfekte ediyoruz. Geceleri yoldan aldığımız müşteriler arasında genelde uyuşturucu kullananlar denk geliyor. İster istemez sorun yaşıyoruz. Dikkat etmeye çalışıyoruz ve genelde yoldan yolcu almamaya çalışıyoruz. Biz her ne kadar pandemiden etkilenmesek bile küçük esnafın iş gücünün kalmadığını düşünüyorum. Küçük esnaf tamamen bitti ve hiçbir şekilde yardım da alamıyorlar. Aslında bakıldığında büyük esnafın da gücü artık kalmadı. İki yıllık bir salgın dönemi oldu. Milletimizi bu durum çok etkiledi. En kısa sürede umarım bu hastalığı atlatırız ve daha güzel günler görürüz” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SORUN AŞI

Bir başka taksici de, “Pandemi maddi olarak herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Bu durum düzelecek diye düşünüyoruz. Buradaki en büyük sorunumuz bizim aşılanmamış olmamız. Bütün taksici esnafı özellikle hastane bölgesinde çalışan taksici esnafının bir an önce aşılanması lazım. Taksicilerin trafik sorunu var. Herkes gibi sorunlarımız çok fakat şu dönemde en büyük sorunumuz aşı” dedi.

BOMBA GİBİ GEZİYORUZ

Diğer taksici ise, “Mazota gelen zamlardan da çok şikayetimiz var. Hem sağlık açısından hem de güvenliğimiz açısından güvencemiz yok. Bazı yolcular tarafından tehdit ediliyoruz. Bunlar hep başımıza gelen şeyler. Bomba gibi geziyoruz. Buna yakın bir olay başıma geldi. Müşteri gezip, para vermeden kaçtı. Sığınacak kimseyi bulamıyoruz, mağdur kalıyoruz. Zaten herkes kendi ekmeği ve ailesi için savaşıyor. Bu sorunlar ancak emniyet birimleri bizim arkamızda durursa çözülür. Şu an bizim arkamızda kimse durmuyor. Hastaneden araca binen yolcuların çoğu pozitif vaka. Covid binasından ne kadar sağlam insan çıkabilir ki. Hiç çıkmaz. Sağlık personellerine aşılama yapılıyorsa bize de aşılamanın yapılması gerekiyor. Bizde en az onlar kadar riskli gruptayız. İlk önce sağlık. Güvencemiz yok ve biz sadece güvencimizin olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?