Kısıtlamada Marketlerin Sebze-Meyve Reyonu Açık! Hal Kapalı! Esnafa “Çifte Standart Kısıtlama Tedbirlerini” Gözden Geçirin!

Kısıtlamada Marketlerin Sebze-Meyve Reyonu Açık! Hal Kapalı! Esnafa “Çifte Standart Kısıtlama Tedbirlerini” Gözden Geçirin!

“Yeni yayınlanan genelge ile idari izinli sayılacaklar arasına 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar alındı. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde memur ve işçi kadrosunda çalışanlar faydalanırken belediyemize bağlı BİNTED bünyesinde çalışanların faydalanmadığı bilgisi bizlere ulaştırıldı.” İYİ Parti Nilüfer-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü söz aldığı mecliste; “Neden iki farklı uygulama yapıyoruz. Bu konuda meclisimizi bilgilendirmenizi talep ediyorum.

Yenişehir ilçemizde geçtiğimiz günlerde Uludağ’da ki karların erimesi ile oluşan su taşkınları resmi makamların verdiği rakama göre yaklaşık 30 bin dönüm tarım arazisinde ciddi miktarda zararlar oluşturdu. Bazı mahallerde Hayvan barınaklarını sular bastı. Ayaz, Söylemiş, Karasıl, Yolören, Çeltikçi, Çayır, Akdere, Papatya, Ebeköy ve Hayriye mahallerinde ki çiftçilerimiz bu taşkınlardan en çok etkilenen vatandaşlarımız oldu. Öncesinde Bursa valiliğinin sel taşkını uyarılarına rağmen Boğazköy Barajı kapaklarının geç açılması ve Kocasu yatağının bazı bölgelerinde ki eksik bentlerin yıllardır ihmal edilip tamamlanması dolayısıyla Yenişehir çiftçisi büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı.

Yerinde incelemeler, mağdur olan çiftçi ve muhtarlar ile yapılan görüşmelerde 2001 yılında yaşanan su taşkınında gelen kar suları ile Kocasuyu’n hangi bölgesinden taşkın yaşandı ise son taşkında yine aynı yerlerden tarım arazilerinin sular altında kaldığını tespit etmiş bulunmaktayız. Eğer önlem alınmazsa önümüzde ki yıllarda aynı şekilde su taşkınları yaşanacak, çiftçilerimiz ve Yenişehir tarımı yine büyük bir zarar görecektir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda 05 Nisan 2021 Pazartesi gecesi Yenişehir’de yaşanan su taşkını sonrası zarar gören ve mağdur edilen çiftçilerimizin zararlarının tespit edilmesi ve giderilmesi hususunda ilgili kurumlarla görüşmeler yapılması, gelecek yıllarda bu felaketin tekrar yaşanmaması için; Kocasu yatağının çevresinde ki bentlerin yapılması, Boğazköy barajının kapaklarının geç açılması ve muhtarların resmi taleplerine rağmen Kocasu yatağında ki eksik bentlerin yıllardır yapılmaması ve ihmal sahiplerinin araştırılması hususunda belediye meclisimizin ilgili komisyonlarda çalışma yapılmasını talep ediyoruz.

Tüm dünyayı saran covid-19 pandemisi maalesef ülkemizde de olumsuz etkilerini göstermiştir. Birçok vatandaşımız hayatını kaybederken aynı zamanda birçok kesim de ekonomik anlamda sıkıntılara düşmüş ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışmıştır. Bu bağlamda salgının olumsuz şartlarından etkilerinden bir kesim de Bursa Hal esnafı olmuştur. Büyükşehir belediyemiz uhdesinde işletilen Bursa Hikmet Şahin Kent Hali esnafı da bu dönemde ciddi mağduriyetler yaşamıştır. Bunların birçok sebebinin yanında zincir marketlerin daha ön plana çıkması, hafta sonları pandemi tedbirleri kapsamında halin kapatılması da mağduriyetin boyutunu artırmıştır. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik bakanlığının 15.12.2020 tarihli, 2020/27 sayılı ve “Covid-19 Önlemleri” konulu genelgesi kapsamında işlem yapılarak genelgede yer alan hususların ve bu konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye meclisinde alınmış kararların Hal Esnafına da uygulanmasını ve faydalandırılması hususunu talep ediyoruz” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?