MHP Yıldırım Meclis Gurubu; “Yıldırım’da Belediye Pandemiye Rağmen, Kıt Kanaat Kaynaklarla Önemli Hizmetlere İmza Attı”

MHP Yıldırım Meclis Gurubu; “Yıldırım’da Belediye Pandemiye Rağmen, Kıt Kanaat Kaynaklarla Önemli Hizmetlere İmza Attı”

“Yıldırım Belediyesinin 2020 yılı faaliyet ve denetim kurulu raporları üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu adına söz almış bulunuyorum.” MHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Sözcüsü İhsan Bilgili; Yıldırım’da önemli hizmetler yapıldığını belirtti.

Bilgili; “Meclisimizi ve aziz Yıldırımlı hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bizim MHP Grubu olarak öteden beri söylediğimiz bir husus vardır. Biz diyoruz ki tasarrufa azami şekilde riayet ederek, israftan kaçınarak ve mümkünse borç yapmadan, harcamaları kısarak ve gelirleri artırarak Yıldırımlı hemşehrilerimize daha çok ve daha verimli hizmetler sunmak mümkündür.

Yıldırım Belediye Başkanımız sn Oktay Yılmaz’da tam bizim istediğim şekilde tasarruflu bir yönetim anlayışıyla, 2020 yılında 427 milyonluk bütçe ile hem hizmet üretmiş ve hem de tasarruf da bulunmak suretiyle borçlarını ödemiştir. Denetim kurulu üyesi olarak tesbit ettiğimiz üzere 540 milyon TL olarak aldığı borçları 2019’da 480, 2020 sonunda 420 ve Mart 2021 tarihi itibariyle de 360 milyon TL’ sına indirmiştir.

Yani iki yılda 180 milyon borç ödenmiştir. Önemli bir ayrıntı olarak ayrıca yeni bir borç alınmamıştır. Bu durumu önemsiyoruz ve değerli buluyoruz. Sadece bu cepheden baktığımızda bile Oktay Yılmaz Başkanı başarılı buluyoruz ve kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

2. Ayrıca salgın hastalıkla mücadele edilen bir durumda bile yinede çok hizmet üretilmiştir. 164 bin ton asfalt üretilmiş ve bunun 69 bin tonu Büyükşehire ve diğer belediyelere satılmış, gelir elde edilmiştir. Bursa’da asfalt plenti-üretim tesisi sadece Yıldırım Belediyesinde bulunmaktadır. 164 bin ton asfaltın dışarıdan satın alınması halinde daha çok kaynak harcanacağı malumdur. Dolayısıyla burada da bir akılcı yönetim anlayışını görüyoruz. Yine fen işlerimiz 95 bin ton asfalt yama ve kaplama yapmış, 29.366 m2 imar yolu açmış, 75 bin m2 bordür, 72 bin m2 ise parke döşemiştir. Diğer Müdürlüklerimizde alanlarında değerli çalışmalar yapmışlardır. Aile danışmanlık merkezlerimiz, gençlik merkezlerimiz hem eğitim hem de psikolojik danışmanlık, aile içi iletişim eğitimleri, bağımlılıkla mücadele eğitimleri verilmiştir. Çeşitli mesleki kurslar ile iş dünyasına mesleki bilgi ve beceri sahibi insanlar yetiştirilmiştir. Burada bir önerimiz var: Her ailenin ve özellikle annelerin çok ihtiyaç duyduğu ‘İlk Yardım Kursu’nun da verilmesini teklif ediyoruz.

3. Yine tarih ve medeniyet temelli ilmi sohbetler, kültür ve sanatsal çalışmaların yanısıra Uyumayan Kütüphane gibi hizmetlerin sunulması büyük bir ihtiyacı karşılamaktadır. Yeni bir proje olarak eski Yüksek İhtisas Hastanesinin yerine Duaçınarı Sosyal Yaşam Merkezi’nin yapılacak olması, Yıldırıma ayrı bir değer katacaktır. Burada da bir öneride bulunmak istiyoruz. Yusuf Has Hacib’in kaleme aldığı Kutadgu Bilig’in yazılışının 950. yıldönümü, yine Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Hacı Bektaş-ı Veli Yılı, Ahi Evran Yılı ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı münasebetiyle İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un bütün yıla yayılan çeşitli faaliyetlerle anılmasını teklif ediyoruz.

4. Mollaarapta kayan yer ve diğer yolların açılması için kamulaştırma bedeli olarak 26.500.000.-TL harcanmıştır. Ancak özellikle dikey yolların açılması ve ulaşımın rahatlatılması bakımından daha çok kamulaştırma yapmak ve yollar açmak acil bir ihtiyaçtır.

5. Kentsel dönüşüm konusunda Mevlana Mahallesinde yapılan 812 konutluk projenin Belediye bütçesinden ve borçla yapılmasının doğru olmadığını her ortamda dile getirmiştik. Çok doğru bir yaklaşımla sn Oktay Yılmaz başkan yeni planlanan 7. ve 8. etaplarda yapacağı 600 ve 650 olmak üzere 1250 konutluk projenin Belediye bütçesinden değil TOKİ marifetiyle yapılmasını sağlamıştır. Kentsel dönüşümlerde bir model önerimiz vardır. Planlara işlemek suretiyle konutların ısıtma-soğutma-enerji ihtiyacının güneşten karşılanması, yağmur suyunun depolanması, evsel atık gri suların bahçe sulamada kullanılması, çöp sorununa çözüm geliştirildiği, şehir ısısının ve rüzgar almasının düşünüldüğü vs. gibi tasarruflu ve yeşil binalar yapılması halinde imar artışı vermek suretiyle kentsel dönüşümü teşvik etmek gerektiğini düşünüyoruz.

6. Kentsel dönüşümün önünü tıkayan yargı süreçlerinin imar kanunu 18.maddesinde yapılan değişiklikle, sadece mağdur olan vatandaşın hakkının verilmesi ve bütün planın iptal edilmemesi gerçekten sessiz devrim sayılabilecek önemli bir gelişmedir.

7. Salgın hastalıkla mücadelede halka dokunan ve yanında olan bir Yıldırım Belediyesi görüyoruz. Halkın ihtiyaçları için bütün kurumlarıyla sahada seferber olan Yıldırım Belediyemizin çalışanlarını ve başkan Oktay Yılmaz’ı kutluyor ve tebrik ediyoruz. Bu itibarla; 2020 yılından beri yaşanmakta olan koronavirüs salgın hastalığına rağmen hep sahada olan ve akılcı bir yönetim anlayışıyla tasarruflu bir bütçe yöneten Yıldırım Belediye Başkanımız sn Oktay Yılmaz’ı başarılı buluyoruz ve bütün Belediye çalışanlarımızla birlikte kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Bu itibarla; 2020 yılından beri yaşanmakta olan koronavirüs salgın hastalığına rağmen hep sahada olan ve akılcı bir yönetim anlayışıyla tasarruflu bir bütçe yöneten Yıldırım Belediye Başkanımız sn Oktay Yılmaz’ı başarılı buluyoruz ve bütün Belediye çalışanlarımızla birlikte kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. 2020 yılı faaliyet raporuna olumlu oy kullanacağımızı ifade ediyor, meclisimizi ve Aziz Yıldırım hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?