Ümit Özdağ’dan Kültür Bakanlığı’na sert eleştiri!

Ümit Özdağ’dan Kültür Bakanlığı’na sert eleştiri!

Kültür Bakanlığı‘nın, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün 23.03.2021 tarih ve -1178470 sayılı bakanlık onayı ile ülke genelinde koro ve topluluklarda birleşme ve isim değiştirme bahanesiyle “Türk” kelimesini koro isimlerinden kaldırmasına İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan sert tepki geldi.

Habererk.com’un gündeme getirdiği “Kültür bakanı “Türk” ismini kaldırdı” başlıklı habere istinaden İstanbul Bağımsız milletvekili Ümit Özdağ bir açıklama yayınladı.

Özdağ, yaptığı açıklamada Kültür Bakanlığı’na, “Kültür Bakanlığı Türk düşmanı olduğunu göstermiştir. Görevi Türk kültürünün gelişmesinin önünü açmak olan Kültür Bakanlığı Türk Müziği korolarının adlarından Türk kavramını çıkararak yerel isimler vermiştir. HDP kafası ile yapılan bu değişiklik, her bakanlığın içine sızdığı sabit etnikçi Türk düşmanı lobinin Kültür Bakanlığında da faal olduğunu ve Türk milletine nefret kustuğunu zaten biliyorduk. Bu son adım, bu lobinin Türk Milletinin kültürüne yapmış olduğu saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları önümüzdeki süreçte deşifre ederken bu saldırının siyasal sorumlusu olan Kültür Bakanını da tarih önünde Türk düşmanlığına izin vermek ve ortak olmakla suçluyoruz.” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Kültür Bakanlığı’nın yaptığı değişiklikle, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu adı İstanbul Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu Müdürlüğü, İstanbul’daki Devlet Türk Halk Müziği Korosu kapatılarak, İstanbul Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu Müdürlüğü yapısına alınacak.

Şanlıurfa’daki Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Şanlıurfa Sıra Gecesi Müzik Topluluğu, Edirne’deki Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun adının ise Edirne Rumeli Müzikleri Topluluğu, Diyarbakır’daki Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Diyarbakır Medeniyetler Müziği Korosu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğünün isminin “Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu Müdürlüğü” olarak değiştirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?