“DOLMABAHÇE MUTABAKATININ SAĞ TARAFINA FEZLEKE, SOL TARAFINA MADALYA…”

“DOLMABAHÇE MUTABAKATININ SAĞ TARAFINA FEZLEKE, SOL TARAFINA MADALYA…”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP’ye açılan kapatma davası ile ilgili enBursa.com’a çarpıcı açıklamalar yaptı. “HDP PKK’ya savaş açmadığı sürece, terörün gölgesinde siyaset ithamından kurtulamaz” diyen Ağıralioğlu, HDP’lilerin PKK’ya ‘Allah sizin belanızı versin’ demeleri gerektiğini söyledi. Ağıralioğlu, HDP konusunun Millet İttifakı’nda bir ayrışmaya yol açıp açmayacağı sorusuna ise “Biz terör konuşunca ittifak konuşmayız, bunu ahlaksızlık sayarız” cevabını verdi.İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinde temaslarda bulundu. İlçe esnafını ziyaret eden Ağıralioğlu, siyasetin bir numaralı gündem maddesi haline gelen HDP’ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili enBursa.com mikrofonuna önemli açıklamalar yaptı.

HDP’nin terörle arasına mesafe koyması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Ağıralioğlu, Gergerlioğlu kararının ardından TBMM’de atılan sloganlara dikkat çekti ve şunları söyledi;


“MECLİS KORİDORLARINDA ATTIKLARI SLOGANLARI DUYDUK”

“Türkiye’de başımızda bir terör belası var. Terör belasını hep beraber savuşturacaksak herkesin bir sorumluluğu var. Biz HDP mevzu olunca HDP’nin yöneticilerine hatırlatmaya çalışıyoruz ki terör ile aranıza mesafe koyun. HDP PKK’ya savaş açmadığı sürece, terörün gölgesinde siyaset ithamından kurtulamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün mesela biliyorsunuz karar okundu. Okunduktan sonra HDP’nin milletvekillerinin meclis koridorlarında attığı sloganları herkes duydu.”

HDP’nin PKK’ya savaş açması gerektiğini söyleyen Ağıralioğlu, şöyle devam etti;

“HDP PKK’YA SAVAŞ AÇMALI, ‘ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN’ DEMELİ”

“Şimdi biz 83 milyonluk bir dev aileyiz. Bugün 18 Mart. Vatanımızı hangi bedelleri ödeyerek kendimize vatan kıldığımızı hiç unutmadık. Ha, onu unutanların zaman zaman işgal girişimleri oldu. Onları da savuşturduk. 83 milyon bir aile olarak yaşayacaksak al bayrağın altında, mezhebi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun; biz Türk milleti olarak huzur içinde yaşayacaksak, yaşayacağımız çerçevenin adı sanı belli bir alanı var. O alan şu; hukukun gölgesinde yaşayacaksak terörle aramıza mesafe koyacağız. HDP’nin yöneticileri dönecekler PKK’ya diyecekler ki, ‘Allah sizin belanızı versin, biz PKK’ya savaş açıyoruz’ diyecekler. Ondan sonra gelecekler TBMM’de istediklerini konuşacaklar, demokratik mücadelelerini yapacaklar. Ama ben terörü, terörizmi överim, terörün kurucularına methüsena cümleleri düzerim, memlekette onları terörist değil de insan hakları savunucusu olarak gösteririm diyerek siyaset yapılmaz. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmaz. Terörle mesafesizliği hangi parti yaparsa yapsın suçtur. İYİ Parti meşale terörün gölgesinde kalırsa İYİ Parti’ye de kapatma davası açılır. AK Parti terörüm gölgesinde kalırsa onlara da kapatma davası açılır.”

Ağıralioğlu, Dolmabahçe mutabakatını hatırlatarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, şunları söyledi;

“DOLMABEHÇE MUTABAKATININ SAĞ TARAFINA FEZLEKE, SOL TARAFINA MADALYA…”

“Burada problemimiz şu. Hukuk, siyasetin bu kadar hakim olduğu ülkelerde siyasallaşır. Şimdi zaman zaman HDP’nin sözcülerinin şöyle itirazları oluyor. ‘Bugün bizi suçladığınız şeyleri dün yapmamız için teşvik ediyordunuz’ diyorlar. Bu arada demek ki hukukun siyasallaşması ile ilgili bir alandan da bahsediyorlar. Dolmabahçe mutabakatı diye rezalet bir mutabakat vardı biliyorsunuz. O mutabakatta masanın sağ tarafına fezleke düzenleyip sol tarafına madalya vermeye teşebbüs etmekle itham ediyor siyaset bugün tartışma alanlarında birbirini. Dolayısıyla bugün hukuk şöyle nezaret etmek durumundadır. Hukuk bir şeyin suç olup olmadığına karar verdiği andan itibaren oyunun, reyinin cinsine, ırkına bakmaz. Efendim siyaset 6 milyon oyu konuşabilir. Hukuk 60 milyon oyla konuşmaz. Hukuk sadece hakkı konuşur. Siyaset bu meseleleri konuşacaksa onun çerçevesi demokrasi, hukukun üstünlüğü falan olmalıdır.”

Ağıralioğlu, HDP konusunun Millet İttifakı’nda bir görüş ayrılığına yol açıp açmayacağı sorusuna  “Biz terör konuşunca ittifak konuşmayız, bunu ahlaksızlık sayarız” sözleri ile yanıt verdi ve ekledi;

“BİZ TERÖR KONUŞULUNCA İTTİFAK KONUŞMAYIZ, BUNU AHLAKSIZLIK SAYARIZ”

“İYİ Parti, terör mevzusunu ittifak gündemi yapmaz. İYİ Parti çocuklarımızın şehadetini, yetimlerimizi, evlatsız kalmış annelerimizi konuşurken iktidar, ittifak, oy, blok falan mevzu etmez. 83 milyonun içinde huzurla yaşadığı bir memleket olsun diye siyaset yapıyoruz biz. Dolayısıyla ne pahasına olursa olsun iktidar demiyoruz biz. İlkeli, ölçülü iktidar… Ulvi bir gayeye o gayeye uygun enstrümanlarla ulaşırsınız. Biz iktidar olacağız diye böyle eğriyi doğruyu, kuryu yaşı birbirine karıştıracak bir parti değiliz. O yüzden terör meselesi konuşulurken İYİ Parti’ye ittifak imasında bulunulmaz. İYİ Parti çerçevesi net, şuuru berrak, bu vatanın hangi bedellerle kurulduğunu bilen bir parti. Basında terör üzerinde bir tartışma başlayınca acaba ittifakın geleceğine halel getirir mi diye konuşuluyor. İYİ Parti’nin bu mevzuda durduğu siyasi koordinat burası. Yani biz terör konuşunca ittifak konuşmayız, bunu ahlaksızlık sayarız..”

Ağıralioğlu, daha sonra TBMM İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve parti yöneticileri ile birlikte İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’ne katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?