Yaman Çelişkiler İçindesin! Osmangazi Kan Ağlıyor, Farkındamısın!

Yaman Çelişkiler İçindesin! Osmangazi Kan Ağlıyor, Farkındamısın!

Yeni Dönem Gazetesi Köşe Yazarı Turgay Akbulut’un Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile yaptığı röportajın siyasi tepkileri İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun açıklamaları ile devam etti. Başkan Hasanoğlu gazetemize özel değerlendirmelerde bulunarak; “Öncelikle Yunuseli Havalimanın geleceği konusunda sayın Dündar’ın değerlendirmesi, tam bir “Ben bilmem, büyüklerim bilir” açıklamasıdır ve bu beyan Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birinde üçüncü dönem belediye başkanlığı yapan bir siyasetçi açısından kabul edilebilecek bir değerlendirme değildir.

Yıllardır Bursa’nın en önemli gündem maddelerinden biri olan, Osmangazi ilçe sınırları ve merkezde en büyük yeşil alanlardan biri olan bu arazi konusunda “Gereksiz tartışmaya girmemek lazım. Buranın mülkiyeti bize de ait değil Büyükşehir’e de ait değil. Söz hakkı Milli Savunma Bakanlığı’nın. Bu yüzden ne dersek diyelim havada kalacak…” söylemine katılmadığımı da belirtmek isterim.

Bu söylem topu taca atmak demektir.

Evet arazinin mülk sahibi Milli Savunma Bakanlığıdır, fakat bu arazinin geleceğinin ne olacağı en çok sayın Dündar’ı ve Osmangazi’li hemşehrilerimizi ilgilendiriyor. Bu sebeple de Osmangazi’nin seçilmiş mülki amiri olarak bu konu hakkında söyleyecek sözü olmaması bir kenara direkt irade koyacak söylemlerde bulunması gerekiyor sayın Dündar’ın.

Fakat gelin görün ki Ak Parti kadrolarının tamamının gözü kulağı sarayda olunca böyle dut yemiş bülbüle dönüyorlar. “Ben bilmem, büyüklerim bilir” modunda sus pus oluyorlar.

Yunuseli Havaalnı arazisinin geleceği hakkında İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak fikrime gelecek olur isek, bu arazi kesinlikle rekreasyon alanı olarak yeşil kalmalı ve Osmangazi’nin akciğeri olarak şehrin ortasında nefes alınacak bir alan olmalıdır.” dedi.

Başkan Hasanoğlu; su bedelleri konusunda belediyenin bir açmazda olduğunu belirterek; “Bursa Büyükşehir Belediyesinin su faturaları ile Katı Atık Bedellerinin tahsilatına son vermesi üzerine sorulan soruya verdiği cevapta da “Katı atık toplamanın aylık bedeli 6-7 milyon TL. Bu parayı kaybettiğimiz anda yeni kaynak yaratmamız gerekiyor. Aksi halde tüm işlerimiz aksar, sistem bozulur. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na danıştık. Onlar Büyükşehir’in bu bedelleri toplaması gerektiğini söyledi.” diyerek bu bedeli tahsil etmeye devam edeceklerini beyan ederek topu sayın Alinur Aktaş’a attı.

Ama burada ilginç bir durum var, çünkü tüm Bursa kamuoyunun bildiği gibi Bursa’daki fahiş su fiyatlarını protesto etmek ve su faturalarında indirim talebi için İYİ Parti Kadroları olarak İl Başkanımız sayın Selçuk Türkoğlu’nun önderliğinde BUSKİ önünde 2020 Eylül ayında yaptığımız basın açıklaması ve eylemden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı şam şeytanlığı yapıp su bedellerinde ve ek kalemlerde düzenleme yapıp, indirim yapma yerine, Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşerek ilçe belediyeleri adına kanunen su faturaları ile birlikte tahsil etmek görevi olan Katı Atık Bedelini su faturalarından çıkararak vatandaş nezdinde indirim yapmış gibi bir algı yaratma yoluna gitmiş, ama ilçe belediyelerini de zor durumda bırakmış idi.

Sayın Dündar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştük Büyükşehir’in bu bedelleri toplaması gerekiyor diyor, sayın Aktaş da 2020 Eylül ayında Katı Atık Toplama Bedellerinin su faturalarından çıkarılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bizzat görüştüğünü beyan ederek bu bedeli faturalardan çıkarmış idi.

Bu ne yaman çelişki, bakanlık “Tavşana kaç, tazıya tut” mu diyor ne.

Veya başkanlardan biri burada yanlış bilgilendirme yapıyor ama acaba kim?

Ama buradaki asıl önemli detay Katı Atık Toplama Bedellini bu kadar önemseyen sayın Dündar’ın bu açıklamasını gelin birde Osmangazi özelinde farklı bir açıdan değerlendirelim.

Sayın Dündar açıklamasının arasında diyor ki aylık 6-7 milyonluk bir bedel bizim için önemli, bunu kaybeder isek bunun için yeni kaynak yaratmamız gerekiyor. Ama Sayıştay raporlarına yansımış hali ile hiç de görevi olmadığı halde yandaş bir vakfa Kükürtlü’de özel bir yurt yapmak için, kendisine Osmangazi’li hemşehrilerimize hizmet için teslim edilen bütçeden 6-7 milyonluk bir payı ayırıp yurt inşaatında kullanabiliyor. Bu ne yaman çelişki sayın Dündar!” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?