Kestel Sosyal Tesislerini Devlet Hastanesi’ne Dönüştürün!

Kestel Sosyal Tesislerini Devlet Hastanesi’ne Dönüştürün!

“Kaderine terk ettiğiniz tesis çürümesin! Devlet Hastanesi’ne devredin!” CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan; Büyükşehir tarafından yapımına başlanılan ancak bitirilemeyen tesis önünde gerçekleştirdiği basın toplantısında; “2013 yılında Kestel Belediyesi tarafından inşaatına başlanan ve 4500 metrekare kapalı alan olarak planlan Kestel sosyal Tesisleri yapılmıştı.

Zamanın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve daha sonra bu görevinden alınan Recep Altepe, Bursa’nın her köşesine eserler kazandırdıklarını belirterek, “Kestel’de rahmet var, bereket var, hizmet var. Kestel’e her geldiğimde büyük değişiklikler görüyorum. Şu anda 30 Büyükşehir var ve onların yüzde 80’inde bugün Kestel’e kazandırılan tesis gibisi yok. İşte, hizmet belediyeciliği bu.” diyerek Kestel’e yapılan Sosyal Tesisler için övgüler yağdırmış, O dönemin Bakanı, Milletvekili, Valisi ve siyasileri avuçları patlayana kadar alkışlamışlardı.
Kestel’in öz kaynaklarıyla yapılan ve o zamanın parası 6 Trilyon (6 Milyon) liraya mal olan bu yer şuan gördüğünüz gibi çürümeye terk edilmiş, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir…
İçerisinde, Hamam, Sauna, Yüzme Havuzu, Restoran, Cafe ve yaz aylarında düğünlerin yapıldığı bu yer komik bir rakamla Burulaşa verildi. 6 Milyon liraya koskoca sosyal tesis Burulaşa resmen peşkeş çekildi. Bugün ilçemizde dahi iş yeri kiralarının 10 – 20 bin lirası olduğunu düşünürsek aradaki komediyi sizlerde görmüşsünüzdür.
AKP Zihniyeti yeşili değil, betonu çok seviyor. Bu binaya burada hayat bile veremiyorlar.
Şunu sormak gerekmiyor mu?
Madem ki, burayı kiraya verecektiniz, 6 BİN TL ödeyecek burayı çalıştıracak Kestel’de esnaf yok muydu..?
Anlaşıldığı üzere, her konuda beceriksiz bir tutum sergileyen Kestel Belediyesi, Sosyal tesisler konusunda da ne yapacağını bilemiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz buranın Kestel Devlet Hastanesine verilmesinden yanayız. Pandemi dönemi olduğundan dolayı, hastanede yoğun servisler ve normal servislerin hepsi dolu, burayı biran önce geçici de olsa pandemi hastanesine çevirebiliriz. Aldığımız haberlere göre, Bursa’da tüm hastanelerde yoğun bakım üniteleri dolu.
Vakit kaybetmeden Sağlık Bakanlığının da desteği ile burada yoğun bakım üniteleri oluşturulabilir Veya buranın alt katını otopark yaparak, içerideki dükkanları da yapıp zorda olan esnaflarımızı burada bir çatı altında toplayabiliriz.
Hem esnafımız yüklü kira yüzünden biraz nefes alırken, diğer taraftan da meydandaki trafik keşmekeşliği az da olsa hafifler diye düşünüyoruz.
Kısacası, burayı atıl durumdan kurtarın ki, bu tesis burada çürümesin!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?