Pandemide “Demokrat” Mücadele

Pandemide “Demokrat” Mücadele

“Neresinden tutarsan tut, bir yeri elinde kalıyor!” Gönül dostları ile buluşmaya devam eden Demokratlarda bu sözler Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan’a ait. O’nu bu kadar üzen ise Bursa Büyükşehir’in pandemiye karşı yetersiz olarak gördüğü mücadelesi.

Bayrağımızdan, ezanımızdan, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz

Başkan Kaplan; “Dünyayı kendisine esir eden mikro bir düşman ile karşı karşıyayız! Bakanlıklar salgının yükselişini görünen o ki; önleyemiyor. Corona ile etkin mücadelede en etkili silah vatandaşlarımızın kendini gönüllü olarak izole etmesi. Geçim derdi ile coronavirüs arasında sıkışan bir kitleninde olduğu gerçeği var birde önümüzde tüm gerçekliği ile duran. Geçimini sağlamak, ailesini bir arada tutmak isteyen o nüfus Bursa’da azımsanmayacak büyüklükte. Demokratlar bugüne kadar bayrağından, ezanından, vatanından, bağımsızlığından taviz vermemiştir. Bugünde aynı kararlılık ve azimle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Etkin Mücadele İçin Tam İzalasyon Şart

Kaplan; “Hükümet’in şuana kadar aldığı tedbirleri görüyorsunuz. Geçen yıl alınan tedbirler bile halk sağlığını ön plana koyan tedbirlerdi. Bugün ise; neye, kime göre uygulandığı tartışmalar açık tedbirler ile salgını frenlemeye çalışıyorlar. Hasta vakalarında ilk üçe giren Bursa’mızda dükkanların bazıları kararname ile kapatıldı. Bu sayı bildiğimiz kadarı ile Bursa genelinde 15 bin civarında. Ekonomik çarkların birbirine bağlandığı ülkemizde bu kapatmaların yeni sıkıntılara yelken açacağı kanaatindeyiz. Corona ile Etkin Mücadele etmek istiyorsanız kısmi kapatmalar ile değil, 3 haftalık tam bir karantina yapmalısınız. Böylece salgını ilk uygulama ile yüzde 80’lere varan oranlar ile durdurabileceğinize Demokratlar olarak biz inanıyoruz. Bu tedbir ilede zamanı ve takvim açısında da açıklandığında başta esnafımız olmak üzere halkımızda rahat bir nefes alacaktır.” dedi.

Büyükşehir’e Sorularımız Var

Kaplan; “Hükümet’in açıkladığı tedbirler yanında birde belediyelerin gerçekleştirdiği uygulamalar var. Ben burada Demokrat Parti İl Başkanı olarak değilde bir vatandaş olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri’nin nasıl bir tedbir aldığını, uygulamaların hangi noktalarda olduğunu bilmek isterim. Mesela; geçtiğimiz dönem yolculara verilen maske ve dejanfektan desteği Bursaray İstasyonları’nda devam ediyormu? Etmiyorsa yada yeterli miktarda dağıtım yapılmıyorsa bunun sebebi nedir? Bursa’nın her noktasına BURULAŞ’ın seferi varmı? Bu seferlerin doluluk oranı nedir? Sabah akşam saatlerinde yapılan yolculuklarda vatandaşlarımızın nerede ise kucak kucağa yolculuk yaptıklarını görüyoruz, bunu önlemek için Büyükşehir bir önlem almışmıdır? Pandemi dönemini geçen kısıtlamalarda fırsata çevirdiğini ilan eden Büyükşehir yolları asfaltladığını belirtmişti. Bu mihvalde Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri; Bursa’da alt yapı sıkıntılarının hala SOS verdiğini de bir kez daha belirterek kaç kilometre asfalt çalışması yapmışlardır? Asfalt maliyeti nedir? Geçmiş dönemler ile asfalt maliyeti arasında bir eksi yönde maliyet oluşmuşmudur? Soruları uzatmak mümkündür. Demokratlar olarak pandemi nedeni ile tüm hastanelerimizin yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatarak Bursalı hemşehrilerimize sağlıklı günler dileriz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?