GÖREVİMİZ HAYAT KURTARMAK

GÖREVİMİZ HAYAT KURTARMAK

Gemlik Kumla ‘da Deniz sezonunun açılmasıyla, boğulma vakalarının önüne geçmek için sahil şeridinde Cankurtaran görevlendirildi. Hava sıcaklarının artmasıyla vatandaşların serinlemek için denize girdiğine işaret eden Cankurtaranlar “Plajlarda Cankurtaran hizmeti vermekteyiz. Vatandaşlarımızdan akarsu, göl gibi yerlerde suya girmemesini istiyoruz. Akarsu ve göllerde boğulma vakaları daha çok.” Dedi.

Cankurtaranlar; “Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak, en önemli görevlerimizden biridir. Yaz döneminde denizde botlarla, karadan da araçlarla devriye gezip boğulmalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Marmara`da en sık yaşanan boğulma vakalarının başında  akıntılar ve zemin bozuklukları  gelmektedir. Bu nedenle denizdeki dubalar ve mantarların dışına çıkılmamalı. Rüzgarlı havalarda denize girmemelerini vatandaşlarımızdan istiyoruz.” diye konuştu.

Haftanın 7 günü sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sahilde güvenliği sağlamaya çalışan cankurtaranlar “vatandaşların eğlenmek üzere geldikleri sahilde bizler onların can güvenliği için hizmet vermekteyiz”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?