‘’Halkımız DSP’yi Yeniden İktidara Taşıyacaktır’’

‘’Halkımız DSP’yi Yeniden İktidara Taşıyacaktır’’

DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı ve DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar Türkiye ve Bursa siyasetine dair açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın sorunları hakkında konuşan Hüseyin Cahit Akıncı ‘’Bursa’nın iki tane temel sorunu var. Bu sorunlardan bir tanesi altyapı, bir diğeri de ulaşım. Altyapıyla ilgili gördüğümüz bir eksiklik; bize Kestel’deki sel felaketi altyapının ne kadar bozuk olduğunu gösterdi. Ulaşımda insanların toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesi bu Pandemi şartlarında ne kadar doğrudur? Çünkü il ve ilçe örgütlerimize Bursa’dan istif fotoğrafları gelmekte o yüzden ulaşım ve trafik sıkışıklığının yaşanmaması ve insanların birbirlerinin sırtında yolculuk etmemesi için sefer sayılarının çoğaltılması gerekiyor. Bursa şu anda Pandemi konusunda sıkıntılı şehirlerden biri. O yüzden sefer sayılarının acilen çoğaltılması gerekiyor. Yenişehir’e bağlı Marmaracık Mahallesi’nin üç kilometre kadar uzağında Rum tekfurluğu olarak bilinen eski yerleşim yeri vardı. 1974 yılında heyelan olabilme ihtimaline karşı şimdiki yerine yani Bursa Yenişehir Karayolu’na taşındı. Eski yerleşim biriminde yüz yılı deviren sadece içinde tek gaz lambası olan şadırvanı bile bulunmayan bir cami ile aynı yaşlarda çok eski binası ile 950 dönüm civarında olan 20-25 bin civarı meyce ağacı ile otantik bir köy var. Yaklaşık 20 yıldır burayı keşfeden 60 hane 220 nüfus, yeni sakinleri yol, su, elektrik için mücadele ediyorlardı. Milenyum çağında 3 milyonluk Bursa’da bu köyün yaşadıkları kabul edilemez. Yenişehir Belediyesi kapasitesi belli imkansızlıklarla bu işi çözme imkanı yok. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili devlet kurumları ile bağlantıları ile çözülebilecek problemler. Yaşanan bu durumu DSP İl Başkanlığı olarak biz duyurduk. Özellikle medyada bu konu üzerinde yayın yaptırdık. Bu yayınlardan sonra Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ekiplerini oraya yönlendirdi. Yapmış oldukları çevre temizliği için kendilerine teşekkür ederim. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ve İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş’ın konuyu gündeme getirmesiyle ilgili, Bakanlığa soru önergesiyle gündeme getiren CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’a ilgileri için teşekkür ederim. Yeni yerleşim birimindeki dramı yerinde görmek için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı örgütümüzle beraber eski Marmaracık Köyü’ne davet ediyoruz. DSP iktidarında hiçbir köy ve yerleşim yeri elektrik, su ve yolsuz kalmayacak. Bunun için şimdiden söz veriyoruz.’’ dedi.

‘’DSP’nin CHP ile birleşmesi söz konusu değildir’’

DSP ile CHP’nin farklarından söz eden Halil Büyükışıklar ‘’DSP, CHP ile birleşmez. Sebebini de şöyle anlatayım: öncelikle bu milletin neden bazı insanlara lider vasfı verdiğine bakmak lazım. Bu milletin çok büyük liderleri var, Süleyman Şah’tan başlar, Ertuğrul Gazi ile devam eder, Osman Bey, Fatih Sultan Mehmet Han ve Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’un fatihidir, Anadolu’nun fatihi Atatürk’tür. Bunlardan sonra Türkiye’de bir de Kıbrıs fatihi vardır. Kıbrıs Fatihi de Bülent Ecevit’tir. Rahmetli Bülent Ecevit CHP’yi iktidara taşıyan son liderdir. Onun genel başkanlığı bırakmasından sonra CHP bir daha iktidar yüzü görmemiştir. Daha sonra DSP ile de iktidara gelmiştir Bülent Ecevit. 1980 darbesinden sonra CHP’nin Genel Başkanı olarak devam etmemesinin sebebi şudur: ‘Biz halka rağmen aydınların devrimini yapmak için değil halkla birlikte Türk solunu güçlendirmek için Demokratik Sol’u kurduk’ der. Yani DSP’nin ana temelleri Sosyalist Enternasyonal yapı değildir. DSP’nin ana temelleri Türk Sol’udur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sosyalist yapısıdır. Dolayısıyla CHP ile birleşme ihtimalimiz bizim açımızdan da mümkün değildir, zaten CHP açısından da mümkün olmadığı geçtiğimiz süreçte belli olmuştur. İttifaklar sürecinde önüne gelen partilere 3,5,15 milletvekili veren CHP, DSP ile böyle bir diyalogun içerisine girme ihtiyacı bile duymamıştır çünkü Demokratik Solcuların düşünce yapısı önce vatan, millet, Türkiye’dir.’’ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na Sert Sözler

Halil Büyükışıklar ‘’Kılıçdaroğlu yeni kurulan iki partiye de milletvekili sözü verdi. Yüzde 10 barajından yıllardır muzdarip olan DSP iken, Ak Parti’den ayrılıp kurulan iki partiye milletvekili veren ve demokrat olduğunu söyleyen bir Kılıçdaroğlu’ndan söz ediyoruz. Hak, hukuk, demokrasi ve adalet diyenlerden bahsediyoruz. Bunlar her yerde varsa doğrudur. Siz Türkiye siyaseti içerisinde ağzınızda sürekli bu sözlerle dolaşıp da kendi partinizin içerisinde bile demokrasi ve adaleti sağlayamıyorsanız, son kurultay seçiminde gördük, kimse yeterli imzayı toplayıp da karşısında aday olamadı. Adalet Yürüyüşü amacına uygun şekilde yapmış olsaydı güzel bir yürüyüştü ama tamamen şov amaçlıydı.’’ sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Bursa’nın Trafik Sorunu

Halil Büyükışıklar ‘’1999 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser’di. Erdoğan Bilenser Bursa için çok kıymetli ve değerli bir belediye başkanıydı. 2000 yılında Avrupa Tarihi Kentler Birliği’ne Türkiye’yi sokan Büyükşehir Belediye Başkanıdır kendisi. Aynı zamanda Bursa Avrupa’nın yeşil kenti idi. Peki 20 yılda ne oldu? Halkımız bunu gördüğünde zaten kendisi DSP’yi iktidara taşıyacaktır. Bursa’da metro inşaatının başlangıcı şimdiki Kent Meydanı’nın olduğu yerde Erdoğan Bilenser tarafından kazması vurulmuştur. Yeraltı projesidir, gerçek metrodur, yerüstü raylı tren değildir. O dönemde bütçe verilmedi ve projeye başlanamadı. Bursa’da trafik sorunu var. Adım başı trafik lambası, hız sınırı 50 km ve trafik sürekli duruyor. Bütün büyükşehirleri gezin. Bu kadar çok trafik lambası olan başka bir kent var mıdır? Trafiği bu şekilde çözmek mümkün değil. Trafiği ‘ben yaptım oldu’ ile çözemezsiniz. Trafik için Bursa Büyükşehir bünyesinde liyakatlı master trafik planı çalışacak bir ekip kurmanız lazım. Yani sırf kendinize mimarları, mühendisleri işe alırsanız ve bu işin uzmanı olan kişileri almazsanız başaramazsınız. DSP’nin iktidarında ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığında biz işin liyakatıyla ilgileniriz, bizi insanların siyasi görüşleri ilgilendirmez. Bugün Bursa’nın stadının Acemler Kavşağı’nda olması Bursa’yı trafik belasına boğmuştur. Sadece ‘Atatürk’ ismini silmek için apar topar bir stat yaparsanız yukarıdan talimat geldi diye, yani kendi dinamiklerinizi kullanmazsanız sonrasında yaşayacağınız sorunlara da katlanmak zorunda kalırsınız.’’ şeklinde konuştu.

DSP Kendi İmkanlarıyla Ayakta Durmaya Çalışan Bir Parti

Halil Büyükışıklar ‘’İnegöl’de DSP’nin oy oranı düşük. DSP kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan bir parti. Seçim döneminde 423 milyon gibi bir yardım verildi. Bunun 230 milyon civarı Ak Parti’ye, 120 milyon civarı CHP’ye, 80-70 diye MHP, İYİ Parti’ye ve HDP’ye verildi. Dolayısıyla yüzde on barajının altında olan partilere beş kuruş para gelmiyor. Gelmediği gibi bizler kendi imkanlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Fakat biz İnegöl’de parlamentodaki partilerden sonra beşinci parti olduk. Türkiye’de DSP her zaman var. Eğer sosyal demokratlar, sol kültür laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin korunmasını ve değerlerimizin kaybedilmemesini istiyorsa zaten tek aday DSP’dir.’’ ifadelerini kullandı.

CHP Millet İttifakı Sayesinde Başarılı Oldu

Hüseyin Cahit Akıncı ‘’Ben daha önce CHP’deydim. 2014 yılında istifa ettim. Bugünkü seçim yasalarıyla ve delege sistemiyle nereye giderseniz gidin tamamen genel başkanın arkasına takılmak zorundasınız. CHP kurultayında önce beş aday vardı, sonra üçe düştü fakat bunlar yüzde beş kurultay delegesinin imzasını alıp seçilemedi. Bursa delegasyonu dahi kendi adayına oy vermedi. Herkes ‘kesinlikle genel başkana karşı çıkmayayım, karşı çıkarsam milletvekili seçimlerinde benim sıralamam ne olabilir?’ diye düşünüyor. Sayın Kılıçdaroğlu 10 seçim kaybetti. 10 seçim kaybeden bir genel başkanın orada durması doğru mu? Yerelde CHP iktidar olmadı. Yerelde Millet İttifakı’nın katkısıyla iktidara gelindi. İstanbul’da HDP ve İYİ Parti’nin adayı yoktu. Yani bu sadece CHP’nin kendi başarısı değil. Ankara’da da İYİ Parti’nin adayı yoktu. O oyların tümü sayın Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu oylar değil. Sayın Berat Albayrak’ın çizmiş olduğu Türkiye ile bizim yaşadığımız Türkiye arasında çok fark var. Türkiye’de Atatürk üzerinden siyaset yapan siyasi parti de, din üzerinden siyaset yapan parti de belli. Erken bir seçim olursa üçüncü bir ittifak da olabilir. Sandığı koyalım diyerek pehlivanlık yapmanın bir anlamı yok. Sürekli aynı şeyi gündeme getirmenin de bir anlamı yok. Erken seçim olabilir. Yeni kurulan partilerin Ak Parti’den ne kadar oy alabileceği konusunda araştırmalar yapılıyor. İnegöl’de bir dönem önce belediye başkanlığı seçiminde sıfır çekerken sonraki dönemde iki bine yakın oy aldık. Bursa’da bir dönem önce beş bin oy almışken bir dönem sonraki seçimde 78 bin civarında oy alabiliyorsak burada ilçe başkanlarının, ilçe yöneticilerinin, il yönetim kurulu üyesi arkadaşların, sayın Genel Başkanım Önder Aksakal’ın yapmış olduğu çalışmalardan ötürüdür. Bu anlamda biz seçime her zaman hazırız ama erken seçim için şu an pek ümitli değilim.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?