KURBAN BAYRAMI SAĞLIKLA HUZURA VESİLE OLSUN

KURBAN BAYRAMI SAĞLIKLA HUZURA VESİLE OLSUN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa şube Başkanı Hilmi Şanlı Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. “Salgının devam ettiği bir ortamda idrak edeceğimiz Kurban bayramının sağlıkla, huzurla, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” diyen Şanlı açıklamasına şöyle devam etti; “Kurban; görüp gözetmektir, yardımlaşmaktır, kol kanat germektir. Başkasının derdiyle dertlenmektir. Kesilen kurbanların etlerinin değil, takvamızın yani Allah’a karşı gelmekten sakınmamızın Yüce Allah’a ulaşacağını unutmamamızdır.

Kurban, sabır, teslimiyet ve sadakattir. Sıkıntıların ve dertlerin bayram nedeniyle giderilmesidir. Virüs salgını nedeniyle fiziki olarak kucaklaşma olmasa da samimiyetle gönülden birlikte olabilmektir. Ziyaretler en aza inse de dualarımızla bir ve beraber olduğumuzu hatırlamaktır. Kurbanın önemli bir ibadet olduğu unutulmadan, kurbanlık hayvanların da ehil kişilerce kesilmesi önemlidir.

Hayvanlara eziyet edilmeden, merhametle yaklaşarak, şefkatle davranılmalıdır. Aynı zamanda ve çok önemli olarak, temizliğe azami dikkat edilmelidir. Kurban derilerinin ve sakatatlarının da ne olduğu belli olmayan kişi ve yerlere verilmemesi önem arz etmektedir.”

Özlemimiz olan Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasının mutluluğunu yaşamaktayız diyen Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllarca özlemini çektiğimiz, cami olarak açılması için açıklamalar yaptığımız Ayasofya’nın ibadete açılmasının mutluluğu içerisinde bayram sevincini yaşıyoruz. Salgın nedeniyle, kurada çıkmasına rağmen hac görevine gidemeyen vatandaşlarımıza da sabırlar diliyorum.

İnşaallah virüs salgını bir an önce biter ve tekrar hac vazifesini yapmak üzere vatandaşlarımız Kâbe, Arafat ve Ravza ile buluşurlar. Virüs salgınının ve dünyanın neresinde olursa olsun, soydaş, dindaş ve insanlığın karşı karşıya kaldığı insanlık onuruna aykırı bütün kötü davranışların, bayram vesilesiyle son bulmasını diliyorum.

Kardeşliğin ve en şerefli varlık olarak yaratılan insana saygının ve sevginin yaygınlaşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla, değerli üyelerimizin, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, aziz şehitlerimizin kıymetli ailelerinin, kahraman gazilerimizin ve yakınlarının, Türk milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?