KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN…

KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN…

“Türk milletinin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani değerler, paylaşma ve yardımlaşma ülkemizde en coşkulu şekliyle yaşanırken millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalıdır.” Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut yayınladığı bayram mesajında; “Bayramlar kardeşlik, barış ve yardımlaşmanın hayatımızı aydınlattığı, dünyamızı saran çirkinlikler, savaşlar ve göz yaşının arasında masum çocukluk günlerimizin hatırlandığı nadide günlerdir. O günlerde insanlık, Allah yolunda feda edebilecekleri ile sınanır; Allah için canlarından, Hz. İbrahim gibi en sevgili varlıkları İsmail’den geçmeyi göze alanlarla, menfaat için bütün değerlerini ayaklar altına alanlar arasındaki fark ortaya çıkar.  

 

Bayramları bayram yapan küslüklerin son bulması, birliğin ve dayanışmanın kutlanmasıdır.  Kurbanın amacı da imkânı olanların olmayanlarla paylaşması, dayanışma içinde bulunması ve kırgınlıkların son bularak, kardeşlik duygularının pekiştirilmesidir. Türk milletinin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani değerler, paylaşma ve yardımlaşma ülkemizde en coşkulu şekliyle yaşanırken millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalıdır. 

 

Vatan için koç yiğitlerimizi kurban verdiğimiz, yurdumuzun ve milletimizin geleceği için sınırlarımız içinde ve dışında büyük mücadeleler yürüttüğümüz şu günlerde, Allah yolunda canından vazgeçmenin anlam ve önemini bir kez daha idrak ediyoruz. Yüreğimizde şehitlerimizin acısıyla, dünyadaki bütün kötülüklerin son bulması, Mehmetçiğimizin, polisimizin burnunun bile kanamadan ülke içinde ve dışında asayişin tesis edilmesi dualarımızla kurbanlarımızı kesiyoruz. “Kurban Bayramı’nda yiğitlerimizin canlarına kıyan vatan hainleri ve bunların dahili ve harici işbirlikçileri, devletimiz ve milletimiz üzerinde kahpe planlar yapan alçaklar, güvenlik güçlerimizin saçının bir teline kurban olsun!” diyoruz.  

 

Bayram coşkusunun hüzne ve pişmanlığa dönüşmemesi adına dünyamızı etkisi alan küresel salgına karşı tedbirli olunması, kurban ibadeti yerine getirilirken ve sonrasında yapacağımız ziyaretlerde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması hususlarını bir kere daha hatırlatıyoruz. 

 

Kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımıza da bayram ikramiyesi verilmesi için gerekli adımların atılması noktasındaki talebimizde sonuç alıncaya kadar ısrar edeceğimizin bilinmesini istiyor, yetkililerden milyonlarca memurun ve ailesinin yüzünü güldürecek bir girişim bekliyoruz.   

 

Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak Yüce Allah’ın bizleri bütün salgın, afet ve felaketlerden muhafaza buyurması dualarımızla Türk İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, duaların kabulü ile Bayramımızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?