“Z Kuşağının Sesi Stajer Kızımız Oldu!”

“Z Kuşağının Sesi Stajer Kızımız Oldu!”

Geçtiğimiz haftalarlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Z Kuşağı ile yapmış oldukları online toplantı ve aldığı cevaplar ile Türkiye’nin tekrar odak noktasına oturmuştu gençler. 81 vilayette 2 binin üzerinde Z Kuşağının gençleri Sözcü gazetesine röportaj vererek görüşlerini belirtti. Ulusal basına manşet olan gençlerden biri ise bizden Bursa’dan ailemizden çıktı. Gazetemizin üniversiteli stajer kızı 20 yaşındaki Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversite Radyo Televizyon son sınıf öğrencisi Gizem Muti ‘geleceğe dair umutlarını’ sözcü ile paylaşarak gururumuz oldu.

İşte Sözcü’nün Manşetten Verdiği Haber

Z kuşağı ekonomiyi nasıl buluyor?

Önümüzdeki seçimlerin en gözde topluluğu olan Z kuşağı şu sıralar hiç olmadığı kadar fazla konuşuluyor. 90’ların sonu ve 2000’li yılların başında doğanlar iş hayatına ya yeni atıldılar ya da atılmak üzereler. Yüksek işsizlik ve enflasyon-faiz sarmalında çalışmaya başlamaya hazırlanan gençlerle ekonominin durumunu ve gelecek beklentilerini konuştuk.

‘İŞ BULAMAMA KORKUMUZ VAR’

Bursa’da yaşayan radyo televizyon bölümü son sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Gizem Muti ise, “İyi bir gelecek istiyorum ancak, çoğu üniversite öğrencisinin iş alanları kısıtlı. İş bulunmuyor. Bu konu da bir korkumuz var. Ekonomiyi de iyi görmüyorum açıkcası… Pandemi nedeniyle de Türkiye büyük sarsıntı yaşadı. Gerekli gereksiz her şey çok pahalı” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?