‘’AYAKLARIZ YAN BASİR .…..”

‘’AYAKLARIZ YAN BASİR .…..”

“Planlayan, aklına geleni yapandan öndedir. Çünkü o ne yapacağını ve ne yaptığını daha iyi bilir. Plan, hedeflenen bir amaca ulaşılmasını sağlayacak adımlardan oluşan dokümandır.”bu sözler İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Muhamet Budaklı’ya ait. Budaklı’yı ise bu kadar çileden çıkartan nizamsız kaldırımlar. Budaklı; “Neyin ne zaman, niçin ve nasıl yapılacağını gösteren bir taslaktır. İş yapılmadan önce hazırlanır. İşin üstesinden gelmek için gereklidir. Planlamanın amacı bir işin en düşük maliyetle en etkili ve verimli şekilde yapılacağının önceden kestirilmesidir. Bir şeyin bütününden sorumlu olan, onun bir kısmından da sorumludur.” Dedi.

“Kaldırımları Yapıyorsunuz da….”

Budaklı; “Bunları niye anlatıyorum ! Yaklaşık 10 gün önce 152 Evler Mahallesi, 1.Cami sokakta ikamet eden bir hanım efendi beni aradı ve ‘Sayın meclis üyem bizim sokağımızda kanalizasyon hatları, boruları yenilendi üstü kapatıldı fakat bu esnada tahrip edilen Kaldırımlar ve tretuarlar yapılmadı’ dedi. Birkaç tane de resmini attı ve daha sonra mahallemizde arada bir bir evin önünün tretuvarı ve kaldırımı yapılıyor. Fen İşleri ekipleri gidiyorlar tekrar 3-5 gün sonra başka bir evin önü yapılıyor. Mahalle sakinleri olarak Yıldırım Belediyenin fen işlerine müdürlüğüne gidiyorlar, neden böyle yapıldığını soruyorlar, yetkililer ise biz vatandaştan gelen talep doğrultusunda bu şekilde yapıyoruz diyorlar.  Bunu bana anlattılar. Ben de konuyla ilgili Yıldırım belediye başkan yardımcısını aradım. Böyle bir uygulama nasıl olabilir, bu yanlış bir şey değimli, devletin parasına yazık değimli, bu bir planlama dahilinde yapılmıyor mu, öyle tek tek, münferiden kaldırım ve tretuar mı yapılır diye sordum. Sağ olsun Yusuf Bey inceleyip döneceğim dedi ve sonra döndü, haklıymışsın Muhammet bey böyle bir uygulama yapılıyormuş, dediğiniz gibi bu yanlış bir uygulama biz bunu bir plan bütünlüğü içerisinde yapacağız dedi ve teşekkür etti.” Dedi.

“Adımla Ritm Birbirini Tutmuyor”

Budaklı; “ Aradan on gün geçti dün Nuray Hanım’ı aradım, gelen giden var mı diye sordum Nuray hanım iki gün önce tekrar geldiler, bir evin önünü yaptılar ve gittiler dedi. Şimdi Sn. Başkan böyle bir şey olmaz, bu milletin parasını, vergisini böyle çarçur edemezsiniz. Sayın Belediye başkanı bir yıldır belediye ekonomik sıkıntıdadır diye bütün Vizyon projeleri, imar planlarını iptal etti ve sadece fen İşleri yılı olacak dedi, eğer fen İşleri yılınız böyleyse Allah bizi yaptığınız diğer işlerden korusun. İmarda planlamanız yok, imar uygulamalarında planlamanız yok, eğitimde, planlamanız yok, sosyal hizmetlerde planlamanız yok onu da korona yardımları dağıtılırken çok net gördü Yıldırımlı, temizlik işlerinde planlamanız yok insanlar evlerinin önündeki çöpleri telefonla kaldırttırıyorlar fen işlerinde olmadığını da gördük bu vesile ile. Böyle başarı olmaz, böyle devlet yönetilmez. Aklına eseni, aklına estiği gibi, kişiye özel, Sokağa özel, mahalleye özel yaparak belediyecilik olmaz, Böyle çalışmalarda zarar ziyan çok olur, kaçak – göçek çok olur. Oturun her şeyi planlayın, bir plan bütününde şehrin bütün planını yapın, ondan sonra adım adım uygulayın. Birazda dinleyin, kulak verin. Kendiniz çalıp kendiniz oynamayın, sonra eski bir Halk oyuncu olarak görebiliyorum, ritm başka, adım başka, ayaklarınız dolaşıyor. Bir Erzurum ezgisi ile ifade edeyim belki daha iyi anlaşılır ‘Ayaklarız yan basir’ “ dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?