“Plansız Yapılaşma Corona’yı Tetikliyor!”

“Plansız Yapılaşma Corona’yı Tetikliyor!”

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr. Yüksel Özkan,  sahaya inerek ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek bayramlaştı. Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirilen ziyaretler örgüt için moral oldu.

ilçe ziyaretlerine Mudanya ve Nilüfer’den sonra Gürsu’ da devam etti. Gürsu CHP İlçe Başkanlığında Başkan Haşim Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri Orhan Saltürk, Gökhan Berber, Kadın Kolları Başkanı İnci Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile buluşan Özkan, Covid-19 salgını süreci ile vatandaşların ve esnafımızın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar üzerinde durdu.

İlk olarak Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç’ u makamında ziyaret eden Özkan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Deniz Arıkan ve İlçe Emniyet Müdürü Sayın Ercan Gültaş’ ıda ziyaret ederek Covid-19 salgın sürecinde ilçede yaşanan sağlık, ekonomik ve sosyal durum ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Bu zor dönemde yapmış oldukları hizmetler adına teşekkür ederek, kendilerinin ve çalışanların Ramazan Bayramlarını kutladı.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ahmet Kozoğlu’ nu ziyaret eden Özkan, İlçedeki plansız yapılaşma sebebi ile yerleşimin belirli bölgelerde sıkışması, çarpık kentleşme sebebi ile gerekli sosyal alanların olmayışı, ayrıca çalışan nüfusun büyük çoğunluğunun ilçe dışındaki sanayi bölgelerinde çalışmasının ilçede vaka sayısındaki artışı tetiklediğini belirtti.

Özkan, son zamanlarda salgın nedeniyle yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Koca’ya hitaben; “2019 yılı sonu itibari ile Bursa’nın nüfusu 3 milyon 56 bin 120’ye ulaşmış, Türkiye’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4. büyük şehri haline gelmiştir. Sınırları içerisinde 17 adet organize sanayi bölgesi bulunan Bursa ili, başta otomotiv ve tekstil olmak üzere birçok üretim tesisine ev sahipliği yapmaktadır. On binlerce işçinin çalıştığı bu işletmelerin istihdam gereksinimi neticesinde Bursa ili her yıl göç almakta ve nüfusu sürekli artmaktadır. Ayrıca bir turizm, sağlık ve spor kenti olan Bursa önümüzdeki yıllarda nüfus olarak Türkiye’nin ilk üç ili arasında yer almaya adaydır. Hal böyle iken, içinde bulunduğumuz Kovid-19 salgını sürecinde, Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye geneli ile ilgili toplam vaka sayıları açıklanırken, ekonomik ve sosyal anlamda adından söz ettiren bir metropolde, binlerce vatandaşı, işletmeyi ve çalışanı yakından ilgilendiren hiçbir bilgi paylaşılmamaktadır. Gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse İl Sağlık Müdürlüğü web sayfalarında bu bilgiler yer almamaktadır.” Dedi.

Özkan; Bursa ile ilgili yanıtlanması istemiyle Koca’ya; “Covid-19 salgını ile ilgili, Bursa İli ve İlçelerinde; Covid-19 virüsü bulaşan kaç kişi bulunmaktadır? Kaç kişiye Covid-19 testi yapılmıştır? Covid-19 testi pozitif çıkan vaka sayısı kaçtır? Klinik ve diğer laboratuvar inceleme sonucunda Covid-19 tanısı alan fakat PCR testi negatif çıkan hasta sayısı kaçtır? Bursa’da antikor testi yapılmış mıdır ve eğer yapıldı ise kaç kişiye uygulanmıştır? ‘Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi’ çalışmaları ile Bursa ilimizde plasma donör sayısı ne kadar dır?  Kaç kişi karantinaya alınmıştır? Hastanelerde bu güne kadar tedavi gören vaka sayısı kaçtır? Bursa ilimizde Covid-19 tanısı alan kaç hastane ve serbest sağlık çalışanı bulunmaktadır (sağlık personeli, diğer hastane çalışanları, eczacılar)?  ‘Sağlık çalışanlarına 5 günde bir Covid-19 testi yapılması’ için yayınladığınız genelge doğrultusunda kaç sağlık çalışanına ve kaç defa PCR veya antikor testi yapılmıştır? Yoğun bakımda tedavi gören vaka sayısı kaçtır?  Solunum cihazına bağlı olan vaka sayısı kaçtır?  Covid-19 sebebi ile kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Hayatını kaybedenlerin kaçı sağlık personeli, hastane çalışanı ve kaçı eczacıdır?  Klinik ve diğer laboratuvar inceleme sonucunda Covid-19 tanısı alan fakat PCR testi negatif çıkan ölüm sayısı kaçtır?  Bu soruları 3 milyon nüfuslu bir şehrin vekili olarak değil, bu şehrin sahibi bir vatandaş olarak soruyorum. Yaklaşan bir tehlike varsa hemşehrilerimizin bilmeye hakkı var.” Dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?