DOĞANIN SÖYLEDİKLERİ

DOĞANIN SÖYLEDİKLERİ

Öğle üzeri. Gökyüzünde bulutlar belirmeye başladı. Yavaş yavaş kaplamaya başladı göğü. Bir yandan göğün mavisini öte yandan güneşin ışığını engellemeye çalışıyorlar. Sabahın o insanın içini ısıtan güneş yok olmaya , sıcaklığını yitirmeye başlamış. Beyaz bulutlar bunlar.

Pamuk yığını sanki. Güzel, sevimli. Öyle, karanlık , kapkaranlık değil. Ülkemizin üzerine çöken karabulutlardan değil. Aydınlık geleceği muştularcasına aydınlık, apaydınlık. Gelecek güzel günlerin habercisi bulutlar. Yeğnil (hafif) bir esinti dal uçlarını titretti.

Biraz daha güçlenince dallar kendi aralarında fısıldaşmaya başladılar. Sonra ağaçlar başladılar kendi aralarında konuşmaya. Sanırım biraz sonra yağacak yağmuru konuşuyorlardı biribirleriyle. Yerdeki otlarda , çiçeklerde bir devinim, bir sevinç. Görmeyin gitsin.

Sarı papatyalar, mor ve penbe mineler, kırmızı gelincikler , birbiriyle sarmaş dolaş. Gökten gelecek can suyunu bekliyorlar. Yaşam kaynağını bekliyorlar. Sevinçleri bundan. Labadalar, ebegümeçleri, ekşi otlar , bu sevince , bu şölene ortak oluyorlar. Ara sıra gök gürlemesi de sesiyle katılıyor şenliğe.

Bir renk cümbüşü kırlarda.Her yanda bayram var. Her yıl yeniler kendini doğa. Her yıl tazelenir. Bıkmadan, usanmadan , yılmadan. Yeniden, yeniden tomurcuklanır, çiçeğe durur. Meyve verir, toprağa düşer. Gelecek yıl yeniden verimli olmak için. Yaralarımız kabuk bağlar, iyileşmeye başlar.

Sevinç kaplar içimizi. Mayıs ayı berekettir, doğurganlıktır. Hem göze seslenir tüm renkleriyle. Hem kulaklara seslenir çağlayan ırmakları, çağıldayan dereleri ile. Güller açar çünkü ayların gülüdür Mayıs. Irmaklarla birlikte içimizdeki sevgiler de coşar. Severiz herkesi, herşeyi, her yeri.

Toprak canlanır, bereketlenir. İnsanlığa hizmet için tohum canlanır, başağa durur buğdaylar. Dallarında meyveye durur ağaçlar. Yağmur çiselemeye başladı. Can suyu düşmeye başladı toprağa, bitkilere, ağaçlara. Yağmurun sesi , bir başka geliyor kulağa. Aşka davet edercesine.

Umut yağıyor göklerden, bereket yağıyor. Daha bir canlanacak doğa. Daha bir güzelleşecek, şenlenecek her yan. İnsan kardeşlerim. Doğaya kulak verin. Yağmurun sesini dinleyin. Islanın yağan yağmurda. Arının kötülüklerden, karanlık düşüncelerden.

Güneşin aydınlığından yararlanın. Aydınlansın sizin de düşünceleriniz.Yeşeren doğa ile birlikte sizin de yeşersin umurlarınız. Kulak verin kuş seslerine. Tutunun yaşama dört elle. Sıkıca kucaklayın yaşamı ve sevdiklerinizi. Unutun dertlerinizi .Şarkılar söyleyin. Şarkılar, sizleri anlatıyor bana.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?