Emek Kutsaldır…

Emek Kutsaldır…

Önce horozlar öttü. Sabahın habercisi horozlar. Ardından kuş cıvıltıları kapladı her yani.Hep bir ağızdan neşeli bir şarki tutturdular. Sessizliği bozan neşeli bir şarki. ” Günaydın! Bu gün bayram. ” diyorlardı.

Dünyamı, dünyamızı aydınlatan güneş, penceremden içeriye sızmaya çalışıyordu. Pencereyi açmamla birlikte temiz hava dalıverdi içeriye. Dağların ardından yükselmeye çalışan güneşin ilk ışıkları dallarından arasından süzülerek selamladı beni. Bayram sevincini, bayram coşkusunu birlikte yaşadık.

Akşam yağan yağmur ağaçların yapraklarını patlatmış, cilalamıştı sanki. Öylesine berrak, öylesine pırıl pırıl. Toprak nemlenmiş , ekime , dikime hazır olmuştu. Toprak kokusu ekicileri, üreticileri kendisi ile ilgilenmeye çağırıyordu. Doğa uyanmış. Güneş aydınlatmış her yani.

Dünyamıza değer katan , alınteriyle, emekleriyle dünyayı kuran işçilerin , emekçilerin bayramına ortak olmaktı amaçları.Dünyamızın nimetlerinden yararlanan bizlere de uyarıda bulunuyordu güneş ve doğa ikilisi. Aydınlatıyorum sizleri diyordu güneş. Siz de uyanın, aydınlanın.

Benim verdiğim enerjiyi halktan yana , emekten yana kullanın diyordu . Emek, kutsaldır. Alınteriyle, emekle geçinmek erdemdir. Bunu unutmayın. Bu değerlere sahip çıkın diyordu güneş. Doğa ,bir başka biçimde uyarıyor bizleri, insanlığı.

Corona günlerinde daha iyi anladiniz değerimi. Gökyüzünün ve denizlerimin rengi nedeniyle maviyi sevdiniz. Mavi güzeldir, mavi umuttur. Siz de umudu olun ezilenin, emekçinin. Ormanlarımla, ağaçlarımla, işlemlerimle yeşili sevdiniz.

Oksijen depoladınız. Sağlıklı yaşamanın önemini kavradınız. Toprağımız ürettiniz, beslediniz.Suyumla yaşam buldunuz. Yok etmeyin ormanlarımı. Kirletmeyin denizlerimi. Bana sahip çıkarsanız kendinize sahip çıkmış olursunuz.

Üreticiye, köylüye , emekçiye sahip çıkarsınız. Kendinizi seviyorsanız, geleceğinizi düşünüyorsanız koruyun dağları, denizleri, toprağı ve suyu. Sahiplenin emeği, emekçiyi, üreticiyi . Sahiplenin emekten yana olanları. Sahip çıkan alınterinin, emeğin kutsallığını savunanlara.

Emeksiz yemek olmaz. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bugün bayram. Bahar bayramı. Ağaçlar, çiçekler, kuşlar bayram yerine çevirdi her yanı. Çiçekler renkleriyle, kuşlar şarkılarıyla eşlik ediyor bayram coşkusuna.

Güneş aydınlatıyor yeryüzünü. Siz de aydınlanın , yırtın karanlıkları dercesine. İçimizi ısıtıyor. Kucaklaşın birbirinizle, içtenlikle sevin birbirinizi. Barış içinde , birlikte yaşayın. Aydınlığı ülkemizin en ücra köşesine yayın , dercesine.

Unutmayın emeği ile değer yaratanları. Çocuğuna bir lokma ekmek götürmek için çabalayan babaları. Unutmayın hem evde hem fabrikada özveriyle çalışan anneleri. Bizim rahatımız, bizim mutluluğumuz için gecesini gündüzüne katan tüm emekçileri.

Aylardan beri evinden uzakta, çocuğunun özlemiyle görev yapan sağlık çalışanlarımız. Alınteriyle, emeği ile geçinen, çocuklarının boğazından bir yudum haram lokma getirmeyenlerin bayramı kutlu olsun.

Emekten yana olan, emeğin değerini ve yüceliğini savunan herkesin bayramı kutlu olsun. Senin , benim, hepimizin bayramı kutlu olsun. Tüm emekçilerin emek ve dayanışma günü kutlu olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?