“Milli Mücadele Yolunda, Tıbbiyeli Hikmet’in İzinde Korona İle Savaşıyoruz”

“Milli Mücadele Yolunda, Tıbbiyeli Hikmet’in İzinde Korona İle Savaşıyoruz”

“Sağlık çalışanları Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşlarının yolunda…” CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’dan 100’yıla özel gazetemize açıklama; “ Ülkemizde ve tüm dünyada COVID-19 ile mücadele her yönden devam ederken “’Toplum Sağlığı ve Koruyucu Hekimlik’ önceliğimiz olmak zorundadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında, kendisini ziyaret eden yabancı hekimleri kabulünde, ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ ifadesi sağlık yönünden koruyucu hekimliğin önemini göstermektedir ve bugün bunu çok daha fazla idrak etmekteyiz. Bütün sağlık çalışanlarımız Başkomutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Muharebesi sırasında söylediği ‘Hattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır,  O Satıh Bütün Vatandır’ sözlerini bizlere hatırlatırcasına tıpkı Milli Mücadele’deki ‘Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşları’ gibi, tüm riskleri göğüsleyerek ülkemizin her köşesinde COVID-19 salgını ile mücadele etmektedirler. Bu mücadele sırasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) açıklamalarına göre, toplam 3474 sağlık çalışanının COVID-19 tanısı aldığını, 14 hekim, 24 diğer sağlık çalışanı hayatı kaybetmiştir. Hastalarımıza şifa, şehit olarak gördüğümüz vefat eden kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

“Sağlıkçıya El Kalkmamalı…”

Özkan; “Sağlık çalışanları popülist yanlış politikalar nedeniyle yıllarca her çeşit şiddete maruz kaldı. 2005-2019 yıları arasında 9 hekim görevleri başında katledildi. Son 7 yılda sağlık çalışanlarına yönelik 91 bin 355 şiddet vakası bildirildi ve AKP iktidarı süresince ‘sağlıkta şiddette’ dünya sıralamasında Türkiye ön sıralarda yer aldı. 9 Eylül 2019 tarihinde TBMM’ne gönderilen ‘Şiddet Vakaları Raporu’na göre;  2018 yılında; 12 bin 179 sözel, 661 fiziksel, 3 bin 1 fiziksel ve sözel olmak üzere toplam 15 bin 841, 1 Ocak-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında ise; 8 bin 498 sözel, 211 fiziksel, 2 bin 22 fiziksel ve sözel olmak üzere toplam 10 bin 731 sağlık emekçisine yönelik şiddet vakası meydana gelmiştir. Yine rapora göre bunların ancak 6 bin 726’sı yargıya taşınmıştır. Türk Tabipler Birliği’nin yıllardır mücadelesini verdiği 2009 yılında TBMM’ne taşınan ama o tarihten beri siyasi iktidar tarafından engellenen ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ nihayet 15 Nisan 2020’de oy birliği ile TBMM’de kabul edildi ve yasallaştı.” Dedi.

“Sağlık Çalışanları Şehit Sayılmalıdır”

Özkan; “Artık sıra kamu sağlığını tehdit eden salgın hastalıklarla mücadele esnasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının “Şehit” olarak addedilmeleri, bu amaçla 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da değişiklik yapılması ile ilgili kanun teklifine gelmiştir. Bu konuda 30 Mart 2020 tarihinde İYİ Parti grubu, 3 Nisan 2020 tarihinde CHP grubumuz kanun teklifi vermiş olup bu teklifinin en kısa zamanda kanunlaşması mücadelesi hayatının kaybeden kahraman sağlık çalışanlarına bir vefa borcumuzdur. Ülke ve dünya olarak zor günlerden geçmekteyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız bu haftada bizi aydınlık yarınlara taşıyacak geleceğimiz olan çocuklarımız nedeniyle ümidimizi daha da güçlendireceğiz! Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 100.yılında tüm sağlık çalışanlarımızın ve ailelerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?