“Çanakkale Geçilmez! Ruhunuz Şad Olsun…”

“Çanakkale Geçilmez! Ruhunuz Şad Olsun…”

Bursa’nın STK’larından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ne çeyrek kala anlamlı etkinlik. Bursa’da sivil hayata sosyal dokunuşları ile renk katan Bursa Tavşanlılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Büyükorhan Kayapa Köyü Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Erdal Kadir, 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği Başkanı Münise Acar, Uludağlı Efeler Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bakan, Yeşeren Umutlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Salır,  Orhaneli Semerci Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yakup Güleç, Bursa Dağ Yöresi Başkanı Serdal Aydoğan ile derneklerin yöneticileri Mehmet Kömür, Kebriye Maral, Mesut Çakmak, Mustafa Okyay, Ahmet Çetinkaya, Halil Aydın ve Halepli misafir Ammar Musanded, “Şehitler Günü” nedeniyle bir dizi etkinliğe imza attı.

“Şehit Kanı Kutsaldır. Bizim Üzerimizden Vurgun Yapılıyor”

Dernek yöneticilerinin ilk ziyaretleri Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi oldu. TÜMŞAD Bursa Şube Başkanı Metin Şenol tarafından karşılanan heyet ile gazi ve şehit yakınları buluşturuldu. TÜMŞAD Başkanı Şenol kendi dernekleri ile bilgiler verdikten sonra; “Bizleri ziyaret ederek bir duyarlılık örneği sergilediniz. Allah razı olsun. Biz gazi ve şehit yakınları olarak hemşerilerimizin bizlere karşı olan ilgisinden memnunuz, ancak bazı STK’ların şehit ve gazilerimiz üzerinden yapmış oldukları etkinlikler üzerinden ticari rant elde ettiklerini görüyoruz. Buna karşıyız. Devlet makamları bizler ile ilgileniyor ve ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmı karşılanıyor. Vatandaşlarımızı bizler üzerinden ticari bir beklenti ile arayan olursa lütfen bu olayları gerekli devlet makamlarına bildirsin.” Dedi. STK’lar; Şenol’a bir Türk Bayrağı hediye ederek, birlikte İstiklal Marşı okudu. STK Heyeti daha sonra Doğancı Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek askerler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğle namazına mütakip Dikkaldırım Mihraplı Camii’nde Şehitlerimiz için mevlüt okutulması ve lokma dağıtılması sonrası STK Heyeti İdlib Gazisi Zekeriya Demir’e geçmiş olsun ziyareti ve İdlib Şehidi Tolga Can Yılmaz’ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

“Her Şehit Haberinde Yüreğimiz Dağlanıyor”

Orgazisyon sonrasında katılan STK’lar adına Bursa Tavşanlılar Dernek Başkanı Emekli Astsubay Ahmet Kurt; “Bugün burada bizler Bursa’da faaliyet gösteren yedi STK olarak, başta yakın zamanda aramızdan menfur bir saldırı ile ayrılan Suriye’nin İdlib şehrinde şehit olan ve gazi olan kahraman Mehmetçiklerimiz için, bir araya geldik. Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Bizler, işimizi, gücümüzü, ailemizi ve sağlığımızı bir tarafa bırakıp her şehit haberinde yüreğimiz dağlanır ve kenetleniriz. En yüksek mertebe olarak kabul edilen “Şehitlik Mertebesi” bizler için çok önemli ve kutsaldır. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!” dizelerinde yer aldığı gibi şanlı bayrağımız, şehitlerimizin kanları ile al rengini almıştır. Bizler için kutsal olan “Bayrağımız ve Vatanımız” gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler bu emanetleri, birlik beraberlik içerisinde sonsuza kadar koruyacağız ve taşıyacağız.” Dedi.

“Terör Üzerinden Beslenenlere Binlerce Lanet Olsun”              

Kurt; “Suriye’nin İdlip şehrinde Şehit olan askerlerimiz başta olmak üzere tarih boyunca yurt içi ve yurt dışında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hayatta olan kahraman gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan değerli ailelerine ve milletimize Allah’tan sabırlar temenni ediyoruz. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah askerimizi, polisimizi ve bütün güvenlik kuvvetlerimizi yurt içinden, yurt dışından gelebilecek tüm saldırılar karşısında korusun ve muzaffer eylesin. Terörü üreten, kullanan, destek veren ve terörden medet umanları da lanetliyoruz. Böyle zamanlarda bir arada olduğumuz sürece hiçbir güç bizi bölemez, bu kapsamda burada bulunan bizler, devletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız.  Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.

Organizasyona 2 öğrencide eşlik etti. Remzi Zümrüt İlkokulu 3’cü sınıf öğrencisi Burak Çakmak ve anasınıf öğrencisi Talha Çakmak karakolda astsubay ve uzman erbaş olan asker ağabeylerinden meslekleri ile merak ettikleri sorulara cevap aradılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?