Polislere, Bursalı Liseli Gençten Kurşun Geçirmez Zırh!

Polislere, Bursalı Liseli Gençten Kurşun Geçirmez Zırh!

Kestel Haber Merkezi Nazif Erek; Kestel’de gençlerden Bursa’yı kurtaracak proje. Yıllardır çalışmalarını sürdüren Hasan Aslanoba Anadolu Teknik Meslek lisesi Öğrencisi Emre Yıldırım Türkiye’de üzerinde çalıştığı proje nedeniyle dereceye girdi. İlgilendiği çalışmayı danışman Hocası Serhan Dinçbaş ile birlikte yürüten Emre Yıldırım, kendisine sponsorluk desteğinde bulunan KESİAD ve KOSAB yönetimine de teşekkür ederek, “Daha büyük başarılara odaklanmak istiyorum. Beni destekleyen Aileme, ve Hocalarıma minnettarım” dedi.

12 Mart tarihinde Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezinde yapılan, 51. Liseler Arası Araştırma Projeleri yarışmasında dereceye girerek ödüllendirildi.

Nanoselüloz bazlı balistik kompozit üretimi ve mukavemet özelliğinin araştırılması adlı projesi ile dereceye giren Emre Yıldırım, “Danışman Serhan hocam olmasa, ben bu projeyi yapamazdım. Projemde güvenlik güçlerimizi daha hafif ve daha kompakt bir tasarımla korumayı amaçladım, çeşitli nanoteknolojik ürünleri bir araya getirdim ve zırhımı oluşturdum sonucunda, nanoteknoloji harikası bir zırh elde ettim ve kurşun kalem geçirmezliği sağladım.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?