“Bu Acıya Hangi Yürek Dayanır”

“Bu Acıya Hangi Yürek Dayanır”

Çığ bölgesinde ikinci facia! Van’da 5 kişinin öldüğü çığ felaketinde kaybolan 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü. 30’dan fazla kişi kurtarılırken; 38 cansız bedene ulaşıldı. 75 de yaralı var. Kurtarma çalışmaları bölgeye sevk edilen takviye ekipler eşliğinde devam ediyor. Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan minibüsteki iki kişiyi arama çalışmalarını yürüten ekiplerin üzerine çığ düştü. Kurtarma çalışmalarında 30’dan fazla kişi sağ kurtarıldı. Olayla ilgili son bilgileri veren AFAD, toplam 38 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını 75 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında jandarma, itfaiye ve güvenlik korucuları da var.

“Kelimeler Boğazıma Takılıyor…”

Bursa/Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asker Karataş yaşanan felaketi ise dakika dakika takip ederek Bursa’daki hemşerilerine sosyal medya üzerinden bildirdi. Telefon ile ulaştığımız Karataş; “Çok üzgünüz, acımızı kelimeler ile tarif etmekte güçlük çekiyorum. Her dakika can kaybımız yükseliyor. Orada vefat eden hemşerilerimizin cenazelerine katılmak için buradaki hemşerilerimiz yola çıktılar. Allah yine aynı acıları yaşatmasın diye dualar ediyoruz. Hala çığ altında kalan hemşerilerimizin olduğunu öğrendik. Kurtarma çalışmalarında daha fazla can kaybı yaşanmaması tek temennimiz. Allah’tan vefat eden hemşerilerimize ve kamu görevlilerine rahmet, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Bu süreçte acımızı paylaşan Bursa’daki kamu görevlilerine, siyasi partilerimizin genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, il ve ilçe başkan ile yöneticilerine, sendika ve oda başkanlarımız ile yöneticilerine, STK yöneticilerini bizleri yalnız bırakmadığı için Bursa’daki 68 bin hemşerimiz adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dernek Yönetiminden; Cevdet Elter, Nizamettin Koç, Orhan Demirkapı, Rifat Kadak, Yılmaz Vurucu, Cevdet Yılmaz, Naif Dinçer, İbrahim İlhan, Mehmet Barlas, Reşit Akkaya, Saim Işık, Sıdık Gündüz, Fikri Pala, Halit Bayram, Mehmet Emin Çeliker, Ahmet Doğan ve Yavuz Taya Bursa’da oluşturulan kriz masasında aktif olarak görev aldıkları, yakınları vefat eden Bursa’daki 20 ailenin Van’a ulaşmasını sağladığı öğrenildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?