“Bayrağa Uzanan O Eli Kırarız!”

“Bayrağa Uzanan O Eli Kırarız!”

“Bursa’da İYİ Parti’den Yunan Vekile Tepki” Bursa’da İYİ Partililer tarafından Yunan vekilin Türk bayrağını yırtarak gerçekleştirdiği provokasyona, vatandaşlara bayrak dağıtarak tepki gösterildi. Bursa’nın Osmangazi ilçesi Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan İYİ Partililer, vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. GİK Üyesi Hasan Toktaş ve MDK Üyesi Av. Ayşegül Özyiğit Gül’ünde katıldığı basın açıklamasına il- ilçe yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri de destek verdi. Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Yunan milletvekilinin saygısızlığını şiddetle kınadıklarını söyledi.

“Savaş ortamında bile Bayrağa saygımız olan toplumuz”

Hasanoğlu; “30 Ocak Perşembe günü Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda, Faşist Altın Şafak Partisinin, kendini bilmez Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’un Türk bayrağını yırtması, kamuoyunda ciddi bir infial yaratmış ve kendisine Dünya’nın dört bir tarafında gösterilen tepkiler çığ gibi büyümüştür. Bizler de cesurlar hareketinin mensupları, İYİ’ler olarak öncelikle sosyal medya hesaplarımızdan, sonrasında da yaptığımız yazılı basın açıklaması ile olayı şiddetle kınadığımızı beyan edip, bu kendini bilmez sözde vekili yüce Türk Milletinden özür dilemeye davet etmiştik. Ayrıca cesurlar hareketinin lideri Genel Başkanımız sayın Meral Akşener Cuma günü İzmir’de konu hakkında yaptığı açıklamada “Bizler savaş ortamında İzmir’e girdiğimizde, düşmanımız olan devletin yere serilen bayrağını alıp kaldıran ataların torunlarıyız. Savaş ortamında bile bayrağa saygıyı bırakmayan Türk Milleti, 82 milyon olarak bir araya gelir ve Türk Bayrağına yırtan o eli kırarız” dedi.

“Bayrakları Bayrak yapan…”

Hasanoğlu; “Bugün de burada İYİ Gençlik Osmangazi’nin “Bayrağını Al Gel” sloganı ile başlattığı ve sizin katılımınız ile bu alandan, bizim kutsalımız olan Bayrak – Ezan ve Vatan kavramlarımıza uzanan elleri geçmişte olduğu gibi gelecekte de kıracağımızı tüm dünyaya haykırmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile de ben buradan kendini bilmez bu hadsizlere, Mithat Cemal Kuntay’ın On beş Yılı Karşılarken şiirinin son iki dizesi ile seslenmek istiyorum.  “Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Evet, bizler bu düsturla yoğrulmuş, Kurtuluş savaşında yedi düvele karşı savaşıp, bugün göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın rengini ve vatan toprağının her bir karışını şehitlerimizin kanı ile kazanmış, Türk milletin çocukları olarak bayrağımıza yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Bu eylemi gerçekleştiren ve adını bir kez daha anmak istemediğim bu zatı, yüce Türk milletinden derhal özür dilemeye davet ediyor ve Genel Başkanımızın da dediği gibi 82 milyon olarak kutsalımıza uzanan o eli kıracağımızı da cümle aleme haykırarak saygılarımı sunuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.” Sözleri ile bitirdi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?