“Hükümet Vatandaşın Gerçek Gündeminden Uzaklaştı!”

“Hükümet Vatandaşın Gerçek Gündeminden Uzaklaştı!”

CHP Yıldırım’da Mevcut Yönetime Delegeler Bir Kez Daha Onay verdi…  “Halkın Umudu Olan CHP’nin Halkla Kucaklaşmasını Önleyemeyecekler!”

CHP’de; Osmangazi, Gemlik, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Mudanya’dan sonra kongre sırası hafta sonu Yıldırım’daydı. 3 adayın yarıştığı kongrede başkan değişmedi. Yunus Emre Spor Kompleksinde yapılan kongrede CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra Muharrem Or ve Mesut Şahin yarıştı. Divan başkanlığını CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in yaptığı kongrede 387 oy kullanıldı. Oyların tamamı geçerli sayılırken, mevcut başkan Nihat Yeşiltaş 213 oyla yeniden seçildi. Yeşiltaş’ın rakipleri Mesut Şahin 100, Muharrem Or 74 oy aldı.

Kongre’de Konuşmaları İle Bozbey Damga Vurdu…

Kongrede konuşan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Türkiye’de birçok kurumun genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığını savunarak, “18 yıldır ülkeyi yöneten ceberrut yapının gitmesi için yeniden yapılanma halindeyiz. 3 adayımız var sonuç ne olursa olsun beraber olacaklar” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu; “Geleceğimiz çocuklarımızın vebali hepimizin üstünde. Bu ülkede her gün neredeyse 3 kadın öldürülüyor. İyi hal indirimi kaldırılsın, ama çözüm bu değil. Çözüm zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesi” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; “Kim kazanırsa kazansın kazanan CHP. Dün Meclis’te kabul ettiğimiz Libya anlaşmasını getirdiler. Bildiğiniz tezkere, allamışlar pullamışlar, getirmişler. Red oylarımıza rağmen kabul edildi. Gerçekten ülkeyi yönetemiyorlar. Günün sonunda kandırıldık diyorlar. Biz haklı çıkmaktan yorulduk, onlar kandırılmaktan yorulmadılar. Onun için Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var.” Dedi.

Tüzük Dışında Söz Alan Bozbey; “Gönüllerden Bozbey’i Silemezsiniz!”

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Divan Başkanı Eren Erdem’in insiyatifi ile sert mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Bozbey’in hedefinde haksız ithamlar vardı.Hiçbir CHP’linin bir başkasını ötekileştiremeyeceğini söyleyen Bozbey, “Halkın gönlündeki Mustafa Bozbey’i silemeyecekler.” Dedi.

CHP Mustafakemalpaşa İlçe kongresinde söz hakkı tanınmayan Bozbey, Yıldırım kongresinde kürsüdeydi. Bozbey’in hedefinde mevcut il yönetimi ve bazı milletvekilleri vardı.

Bozbey’in açıklamaları şöyle: “CHP’li sosyal demokrattır, demokrattır, hiç kimseyi ötekileştirmeyendir. Cumhuriyetçidir, solcudur, ana ilkesi kimseyi ötekileştirmeyendir. Dinle, ırkla, mezheple, inançla hiç kimseyi ötekileştirmeyendir. Bunu yapan insanların CHP’de asla yeri olmamalıdır, olmamalıdır, olmamalıdır. Biz Bursa’da kimseyi ötekileştirmedik. Nilüfer’de bütün camilerimize her türlü desteği verdik, aynı şekilde cem Evlerine de… Hiç kimsenin cesaret edemediği bir zaman sürecinde Bursa’da ilk cem Evinin temellerini atan kişiyim. Bunu bilsin onlar. Ben bu kadar dini inançlara saygılıyım. Bunu hazmedemediğim için, bu nefret dilini ortadan kaldırmak amacıyla bunları ifade ediyorum. Bizim barış ve sevgi dilini kullanmamız gerekiyor. İnsana insanca yaklaşmamız gerekiyor. Hatalarımız, kusurlarımız vardır, iyiliklerimiz de vardır. Bunları insan ölçeği çerçevesinde değerlendirip, sorgulamak ya da eleştirmek gerekir. Halkın gönlündeki Mustafa Bozbey’i silemeyecekler silemeyecekler. Seçilen arkadaşlarımı kutluyorum, her zaman yanında olacağımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” Dedi.

İnanç Yoktu… Umut Olduk…

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun; “Seçimi kazanabilme noktasında, biraz daha destekle biraz daha gayretle biz bu seçimi kazanabilirdik. Ama maalesef Yıldırım’da inanç yoktu. Yıldırım hep yüzde 13 oy almış, yüzde 15 oy almış, ‘Bu seçimde de yüzde 20 alır’ diye düşünülüyordu. Kazanmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu süreçte en çok kadınlar yanımdaydı. Sağolsunlar var olsunlar beni hiç yalnız bırakmadılar. Yüzde 40’lara kadar geldik.

Bundan sonra kim görev alacaksa ben eminim Büyükşehir’i, Osmangazi’yi, Yıldırım’ı kesinlikle kazanacağız. Benim inancım tam. Ben elimden geleni yaptım, içim rahat. Türkiye’de bin 600 belediye arasında en iyi oy artışına sahip 3 belediyeden biri olduk. Seçimi kazanamadık ama bir sonraki dönemde seçimi kazanmak için umudun ateşini yaktık.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık; “Biz Büyükşehir’i de alabiliriz, Yıldırım’ı da Osmangazi’yi de. Çalışmakta bir sorun yok, esas sorunumuz beraber olabilmekte ve dayanışabilmekte. Bunu sağladığımızda en iyi sonucu alabiliriz. Bundan sonraki ilk seçimde Yıldırım’dan Büyükşehir Belediye Başkanı çıkarabileceksek, bu bugün burada yarışan 3 adayımızın birlik ve beraberliğine bağlı olacaktır. Bizim rakibimiz birbirimiz değiliz. 18 yıldır bu ülkeyi yönetemeyen ceberrut bir iktidar var. Padişahlığı hedef seçmiş bir iktidar var. Artık başka bir lüksümüz yok, birbirimizi hırpalamak yerine başarıya kitlenelim.” Dedi.

Söz Hakkı İstiyorsan Oyuncak Olmayacaksın…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal; “Bu salonda inanıyorum ki birçok kişinin temel sorunu işsizlik ve yoksulluktur. Ülkenin de temel problemi işsizlik ve yoksulluktur. Ama ne yazık ki partimizde ve ülkenin birçok alanında söz söyleyip dizayn çalışmaları yapan kişilerin bir eli yağda bir eli balda. Kendi gelecekleri için toplumun ve partinin geleceğini görmeyip sadece kendilerine layık bir süreci yönetmeye çalışmaktalar. 31 Mart’ta genel başkanımızın oluşturmaya çalıştığı büyük çatıda kocaman bir emek verildi. Bu emekle Saadet Partisi ile İYİ Parti ile, demokrasi güçleri ile, sendikalarla, TMMOB ile, DİSK ile, KESK ile en sağdan en sola kadar herkese ulaşılmaya çalışıldı. Kocaman bir oy potansiyelimiz vardı da, bizler o oy potansiyelini yok etmeye çalıştık da oradan bir seçim mi kaçırdık?Bir dayanışma vardı bir dayanışma. Eğer biz o dayanışmayı kurarsak Ankara, İstanbul, Aydın, Muğla, Antalya, Adana gibi illeri alma şansına sahiptik. Eğer bu dayanışmayı kurmasaydık o illeri almış olmazdık. Peki, Bursa’da Yıldırım; başta Nihat Yeşiltaş başkanım, onun yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları hep beraber Türkiye’de bu dayanışmayı gerçekleştiren en önemli ilçedir. Onları bir kez daha bu başarıdan dolayı kutluyorum.” Dedi.

Sarıbal; “Genel merkezden büyükşehir için gelen bütçe bellidir ben biliyorum. Osmangazi’ye gelen bütçe bellidir. O bütçelerle kıyasladığınızda Yıldırım’a açlık düştü açlık. O açlık içerisinde bu başarıyı gösterdikleri için onları bir kez daha kutluyorum. Bursa’nın her tarafında belediye başkanlarının fotoğrafları sergilenirken bilbordlarda Yıldırım’da sevgili Özgür Erdursun’un doğru dürüst resmini bile sahneleyemedik. Ne suçu vardı Yıldırım’ın? Yıldırım ilçe başkanının belediye başkan adayının neyi eksikti? İktidar çeşitli komplolarla CHP’yi etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Bunu kamu gücünü kullanarak yapmaktadır. Bir de CHP’nin içine sızdırdığı, il kongrelerinde ilçe kongrelerinde çatışma ortamı yarattırarak dışarıya çatışmacı, tartışmacı, güçsüz bir parti imajı verdirmeye çalışmaktadır. Bunların farkındayız, görüyoruz.” Dedi. Önceki dönem Milletvekillerinden İlhan Demiröz ve Yahya Şimşek’te kongrede dikkat çekici konuşmalar yaparak birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.

ADAYLARIN AÇIKLAMALARI

CHP Yıldırım İlçe Kongresi’nde son sözü adaylar söyledi.

Muharrem Or; “CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. CHP ülkemizi karşı devrimci planlardan da kurtaracak Türkiye’nin en örgütlü gücüdür. Bu nedenle siyaset yapma anlayışımızı değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar uygulanan siyaset yapma biçimi ile Yıldırım’da seçimi kazanamayacağımızı gördük. Her üyenin hedefe odaklandığı, birlikte üreten ve birlikte yöneten bir yapı oluşturmak zorundayız. Bursa ve Yıldırım’da aday belirleme süreçlerini katılımcı anlayışla gerçekleştirememenin olumsuz sonuçlarını gördük. Bunun nedenleri değişik toplantılarda konuşuldu ama ne yazık ki bir rapor haline getirilip değerlendirilmedi. Bu yapılmadığı için de bundan sonraki seçimlerde hangi politik çizgiyi izleyeceğimizi bilemiyoruz.” Dedi.

Adaylardan Mesut Şahin ise olası erken seçim için hazırlık yaptığını belirterek şu mesajları verdi: “Kişisel menfaat ve arzularımızı bir kenara bırakıp aydınlık yarınlarımız için, çocuklarımızın geleceğini korumak için, hep birlikte omuz omuza mücadele etmemiz gerekmekte işte bunun için adayız. Bizler Yıldırım’da sevgi tohumları ekmek için , iktidarın rüzgarını Yıldırım’dan estirmek için adayız. Bizler sadece bugünü değil yarınları da kazanmak için adayız. Önümüzdeki olası erken seçimi göz önünde bulundurarak çalışma yöntemlerimi belirledim. Beraber başarırız diyen bir örgüt anlayışıyla adayız.” Dedi.

Kongrede yeniden aday olan mevcut İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş; “Tek çare CHP iktidarı. Biz üşümesin diye çocuğunun eline fön makinası verip yan odada intihar eden anneler olmasın, açlıktan ölen bebek olmasın, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babalar olmasın diye var olacağız. Artık saray değil halkın iktidarının yakın olduğunu görüyorum ve o yüzden vakit tamamdır diyorum. Çünkü 18 yıldır her türlü adaletsizlik yayılıyor.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?