“Çayları Demleyin, Yeniden Başlıyoruz!”

“Çayları Demleyin, Yeniden Başlıyoruz!”

Bursa’dan da 40 delegenin katıldığı Demokratik Sol Parti 11. Olağan Kurultayı’nda ipi mevcut Genel Başkan Önder Aksakal göğüsledi. Parti’nin mevcut Genel Başkanı Önder Aksakal ile Parti Meclisi Üyesi Ercan Akarpınar’ın yarıştığı genel başkanlık için delegenin karşısına kozlarını paylaştı. Genel Başkanlık seçiminin birinci turunda Aksakal 385,  Akarpınar ise 142 oy aldı. Adaylardan birisi 400 oya ulaşamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. Bu oylamada ise Aksakal 382, Akarpınar 117 oy aldı. 400 oy zorunluluğunun olmadığı üçüncü tur seçimi öncesi Ercan Akarpınar’ın yarıştan çekilmesiyle son tura tek aday olarak giren Önder Aksakal, yeniden DSP Genel Başkanı seçildi.

Yeniden DSP…

DSP‘nin 11. Olağan Kurultayına Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi, yurdun dört bir yanından gelen DSP’li delegeler tarafından dolduruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bülent Ecevit ve Önder Aksakal’ın posterleri ile doldurulan salonda; “Toprak İşleyenin Su Kullananın” , “Yeniden DSP” , “Halkın Önderi Aksakal” pankartları dikkat çekti. Kurultay’a diğer siyasi partiler de temsilcilerini gönderdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Salim Ensarioğlu, Vatan Partisi MKK üyesi Bayram Yurtçiçek ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği de temsilci gönderdi. DSP’nin eski genel başkanlarından Zeki Sezer ile Masum Türker ve Parti’nin 31 Mart Seçimlerinde Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de Kurultay’a katıldı.

Kurumsal kimliğimizi ayaklar altına aldırtmam!

Konuşmasına delegeleri selamlayarak başlayan Aksakal;  “Kahraman DSP’liler; sizi yok etmek isteyenlere fırsat vermediniz, sizi alaşağı etmeye çalışanlara ödün vermediniz, sizi sindirmeye, hazmetmeye çalışanlara ‘hadi oradan’ dediniz. Sizlerle gurur duyuyorum.” dedi. Parti’nin özellikle çok tartışılan 31 Mart Seçim sürecinde izlediği yol haritasına ilişkin uzun bir açıklama yapan Aksakal, DSP’nin hiçbir Parti’nin arka bahçesi olmadığını söyledi. DSP’nin onurunu, kurumsal kimliğini koruduklarını vurgulayan DSP lideri, “İçimizdeki CHP sevicilerden arınacağız. Biz kimsenin arka bahçesi değiliz, ben genel başkan olarak kaldığım müddetçe de kimsenin arka bahçesi olmayacağız.” Dedi. DSP’nin seçim sürecinde siyasi iktidardan para aldığını iddia edenlere ise resmen ateş püskürdü: “DSP’nin kasasına 40 kuruş haram para geçmemiştir. Bu iftiraları atanlar özür dilemedikçe sonsuza kadar müfteri olarak kalacaklar. Hakkımızı helal etmiyoruz. Partililerimizin bağışlarıyla, en kısıtlı imkanlarla mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her üniversite mezununa iş!

DSP lideri Alsakal, iktidarı devretmelerinin üstünden 17 sene geçtiğini, bu süreçte Türkiye’nin sorunlarının sürekli büyüdüğünü söyledi. Gençlere iş ve gelecek vaat eden Aksakal, “Her üniversiteli iş bulmak zorunda mı’ diyor beyefendi. Zorundasın kardeşim. Sadece üniversite mezunlarına değil bütün yurttaşlara iş bulmak zorundasın.” Dedi. DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL bütün bunların yanı sıra, demokratik sol anlayışın yeniden çıkışa geçeceğini, Türkiye’nin tek kurtuluşunun Demokratik Sol felsefeye sarılmak olduğunu kaydetti. Aksakal; “Bana oy vermiş olsun olmasın, #ASALETKURULTAYI’mıza katılan bütün delegelerimize, partililerimize, basın emekçilerimize, siyasi parti, sivil toplum ve yabancı misyon temsilcilerine en içten teşekkür, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı. DSP 11. Olağan Kurultayında İnegöl İlçe Başkanlığı da 4 Kurultay Delegesi ile katıldığı kurultayda, Parti Meclisi seçimlerinde ise İnegöl İlçe Başkanı İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ile İlçe Sekreteri Özlem Durmuş büyük bir sürpriz yaparak seçildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?