Gürsu’da Tabela Sevinci; “Ya Hep Beraber, Yada…”

Gürsu’da Tabela Sevinci; “Ya Hep Beraber, Yada…”

“O Tabelaya Türkiye Cumhuriyeti ibaresi mutlaka yazılacak! Gürsu Bursa’nın, Bursa Türkiye Cumhuriyet’inin kalbidir!” bu sözler 9 ay önce verilen mücadelenin başında, Gürsu’nun siyasi aktörlerinin ağzından ilk çıkan kelimeleriydi. MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mustafa Kargılı’nın da 4 aydır takibinde olan; “Bursa’daki Cumhur İttifakının 2 Belediyesi Gürsu ve İnegöl ile Keles’in girişinde Barış Sürecinde kaldırılan “Ne Mutlu Türküm Diyene” tabelasının akıbetinde Gürsu’dan sevindirici haber geldi. Gürsu Belediye Meclisinde geçtiğimiz aylarda CHP, MHP, İYİ Parti Belediye Meclis Üyelerinin verdiği önerge ile AK Partili Meclis üyelerinin de tam desteğiyle Gürsu Belediyesi binasının önündeki Gürsu Belediyesi ibaresinin önüne T.C. eklendi.

“Barış Sürecinin adı İhanet Süreci olduğu anlaşılınca…”

Gelişme üzerine ilçedeki siyasi parti temsilcilerinden de peş peşe açıklamalar geldi. CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya; “Barış Sürecinde ani bir karar ile devlet kurumlarına ait tabelalarda T.C. ibareleri bir gecede kaldırıldı. Barış Sürecinin aslında İhanet Sürecine giden ilk süreç olduğu anlaşılınca iktidar partisi kaldırılan ibarenin tekrar geri takılması için partililerine verdiği teşvikle süreç içersin de bu tabelalar geriye takıldı. Gürsu’muzun da uzun çabalar sonucunda bürokratik engellerde aşılarak özlemle beklediği Türkiye Cumhuriyeti ibaresini belediye tabelasının önüne takılmasından dolayı sevinçliyiz. Başta Belediye Başkanımız sayın Mustafa Işık’ın duyarlılığı olmak üzere Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Aynı duyarlılığı Gürsu’nun kazanımlarında CHP Gurubu olarak yapacağımızı da taahhüt ediyorum.” Dedi. İYİ Parti Gürsu İlçe Başkanı Hatice Deniz; “Geçmişi geçmişe bıraktık. Arzu ile beklenen bir fiilin Belediye Meclisi olarak dik durarak ortak bir karara imza atmalarından dolayı mutluyuz. Aynı şevk ve heyecanla İYİ Parti Gurubu çalışmalarına devam edecektir.” Dedi.

“Milli Değerlerimize sahip çıkıyoruz…”

MHP Gürsu İlçe Başkanı Ali Osman Beysır; “MHP İlçe Teşkilatı ve Gurubu olarak; Milli Değerlerimize olan hassasiyetimizi hemşerilerimiz biliyor. T.C. İbaresinin konulmasını tüm ilçe başkanlıkları olarak ilk başlatan ve bunu yüksek perdeden TBMM’de Genel Sekreterimiz sayın İsmet Büyükataman’ın, Bursa Büyükşehir Belediyesinde ise Gurup Sözcümüz sayın Mustafa Kargılı tarafından seslendirende bizleriz. Geldiğimiz noktada tabelamızda Türkiye Cumhuriyet’ini görmekten memnunuz. Önergede imzası olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.” Dedi. AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu; “Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile muhalefet ortakları tarafından farklı tarihlerde Belediye Meclislerinde önergeler verildi. Belediye Başkanımız sayın Mustafa Işık ve Gurubumuzla da biz bu konuda yaptığımız çalışma vardı. Önergelerde bizim niyetimizi erkene aldırdı. Emeği geçen Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

“MHP gelişmeleri adım adım takip ediyor…”

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mustafa Kargılı; “Gürsu’dan çekilerek tarafıma ulaştırılan fotoğraftan oldukça mutlu olduk. Biliyorsunuz ki; kasım 2019 oturumunda da bu konuyu gündeme getirmiştik. Belediye Başkanlarımıza hatta paranız yoksa biz yaptıralım önerisi bile yapmıştık. Keles için tabelanın ölçüsü alındığı önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisi gelmişti. Gürsu’dan da en kısa zaman paylaşımı yapılmıştı. Toplumun özlemle beklediği bir gelişmeyi kısa zamana indirgeyen MHP Gürsu İlçe Teşkilatımız şahsında ilçe başkanımız sayın Ali Osman Beysır’a, Meclis Üyemiz sayın Ayhan Önal’ın şahsında Gürsu Belediye Meclis Üyelerimizin de üstün gayret ve çabalarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?