Devlet Sorun Üretmez! Çözer!

Devlet Sorun Üretmez! Çözer!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu en gergin toplantılarından birine ev sahipliği yaptı. Muhalefetin EYT protestolarına sahne olan Komisyonda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, EYT konusuna değindi. Tatlıoğlu, iktidarın tek politikasının sorunları ötelemek olduğunu söyledi.

EYT protestolarına sahne olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un sunumunun ardından kameraların dışarı çıkarılmasını eleştirerek, uygulamaya son verilmesini istedi.

Sosyal güvenlik sistemine değinen Tatlıoğlu, “Türkiye, son yılların en yüksek işsizliğini yaşıyor. Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemimiz yok. 10 yıl sonra ne olacağı belli değil. Bir vizyon göremiyoruz. Sorunları ötelemenin dışında bir politika yok. 1 milyon kişi aktif sigortadan düşmüş. Bir finans dengesinden bahsetmemiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Yapılan araştırmalarda Türkiye’de 7 milyon 200 bin çocuğun yeterli beslenemediğinin belirlendiğini savunan İYİ Parti’li Tatlıoğlu, EYT’liler ve asgari ücret konularına dikkat çekti.

Tatlıoğlu, “Asgari ücretten bir vergi söz konusu olamaz. Dar gelirlilerle durumu iyi olan ailelerin enflasyonu aynı değil. Dar gelirli grupların enflasyonu yüzde 33. Bir farklılaştırma yapmak lazım. Asgari ücret alan bir vatandaş ile geliri 100 bin olan bir ailenin enflasyonu aynı olamaz. Burada farklı kesimleri destekleyen finansal akışlar yapmak lazım. Nasıl bir vizyonla bu sorunları çözeceksiniz?” dedi.

Tatlıoğlu; “Siz işe girerken bir devletinizle bir sözleşme yapıyorsunuz. Devletinizle yaptığınız sözleşmeye güvenmeyecek misiniz? Yaptığınız sözleşmenin karşılığında asıl muhatap Devletinizse elbette bunun bir maliyeti olabilir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu maliyetlere bakmaz. Devlet insanını yolda bırakmayandır. Devlet bunun için vardır. Devlet senin adaletin için yoksa olmasın başka hiçbir şey için. “Dini adalet devlet” diye bir tanımımız var. Bu tanım 1400 yıl önce bu İslamiyet ile birlikte geldi. İnsan devletine de güvenmeyecekse kime güvenecek. Bunun elbette ki maliyetleri olacaktır ve bu hesaplanır ve uygun noktada da yaş bareminden de emeklilik sağlanır. Biz EYT’lilerin sorunlarını çözmek için Meclise geldik, bunun mücadelesi için varız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?