Her İlmeğinde İyilik Var…

Her İlmeğinde İyilik Var…

“Belki de; hiçbir annenin yüreği, onunki kadar sımsıcak olmamıştı.”  Geçen yıl bu spotla vermiştik Ayşegül Kavuşturan’ın “çocuklar hep gülsün” diyerek başlattığı yardım kampanyalarını. Kavuşturan’ın örnek çalışmaları Bursa’da çığ gibi büyüyerek yoğun ilgi görmeye başladı. Kavuşturan’ın 3 yıl önce “çocuklar hep gülsün” diyerek örgü bebek yapımına başlar. Önce çevresindeki çocuklara ördükleri bebekleri hediye eder, sonrasında STK’lar temasa geçerek çocukların yüzlerini güldürür. Kavuşturan kendisine gelen taleplerden dolayı oldukça memnun. Kavuşturan; “Aralık ayında Çocuk ve Kadın odaklı Derneklerin Kermeslerine bağışlamak üzere hazırlıyorum Gülayşe’nin Örgü Bebeklerini elimden geldiğince. El emeklerim iyiliğe dönüşsün küçük büyük yüzler güldürsün. Mümkün olan her şekilde iyilik yapın, Mümkün olan tüm gücünüzle, Mümkün olan her yerde, Mümkün olan her an, Mümkün olan herkese, Mümkün olduğu sürece!” dizeleri ile her zaman iyiliğin peşinde olduğunu söylüyor.

Onları mutlu görmek istiyorum…

Kavuşturan; “ Çevremizdeki çocukların mutluluklarına ortak olmak istedim. Önce oturduğum mahalleden başladım. Baktım çevremdeki çocukların mutluluğuna şahit olurken, gazetelerdeki birçok çocuğun mutsuzluğuna şahit oluyorum, STK’ların Bursa Şubeleri ile konuşarak, Gülayşe’nin Örgü Bebekleri projesine bir başlangıç yaptık. Ördüğüm örgü bebekleri çocuklara hediye ediyorum ve derneklere destek olabilmek için bedelsiz olarak veriyorum onlarda kermeslerinde değerlendiriyor el emeklerimi. Bugüne kadar; Sırameşeler Sevgi Evleri; Bursa Kanserle Savaş Derneği; LÖSEV; ÇYDD; Tıp Fakültesinde ruhsal tedavi gören çocuklara; Türkiye Yardımseverler Derneği Bursa Şubesine ve nice çocuğa hediye ettim bebeklerimi. MİNA Otizmle Yaşam Derneğinde Otizmli çocuklarımızın annelerine örgü bebek yapımını öğrettim şimdi onlarda bu bebekleri derneklerinde üretiyorlar kendilerine katkı sağlamak için. Bu yola çıkarken ben kendimden başkaları için ne yapabilirim diye düşündüm önce çocuklar için bere atkı örerek başladım daha sonra örgü bebeklerinde çocukları hatta büyükleri çok mutlu ettiğini fark ettim. Bir tebessüm bir dua yeter diyerek elimden geldiğince devam ediyorum sosyal sorumluluk faaliyetlerime. Onlar yeter ki gülsün.” Dedi.

O küçük yürekler sevgi için atsın!

“Örgü bebek yapıp bağışlamak, hayatımda tamamen benim misyonum haline geldi” diyen Kavuşturan, “3 yıldır ördüğüm bebeklerimi özellikle çocuk ağırlıklı derneklere bağışlıyorum ama bunun yanı sıra sosyal farkındalık açısından pek çok derneklerle görüşmelerim var. Hiçbir maddi beklentim olmadan ipini bile kendim alıyorum. Çocuklar için sağlıklı oyuncağın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bundan da yola çıkarak genellikle antipeeling dediğimiz yani tüylenme yapmayan kaliteli iplerden kullanmaya çalışıyorum. İç dolguları da zaten bizim de kullandığımız silikon elyaftır. Çocuklar bu sayede sağlıklı bir oyuncakla oynamış oluyor” ifadelerini kullandı.

Tek isteği bir dua bir tebessüm…

Birçok sosyal yardımlaşma derneğiyle irtibatlı olduğunu belirten Kavuşturan, “Sosyal yardımlaşma derneklerinin yanında, tıp fakültesinde ruhsal tedavi gören çocuklar için götürdüm. Orada kalan çocukların yerinde duramadıklarını tahmin edebiliyoruz, birbirleriyle oynarken birbirlerine zarar vermeyecek bir oyuncak olması hem beni hem hemşireleri çok mutlu etmişti. Zaman zaman derneklerden teklif alıyorum ve hep benim de katkım olsun diye elimden geleni örüyorum. Bütün malzemelerini kendim aldığım ve kendim yaptığım örgü bebeklerimle insanlara yararımın olması beni inanılmaz mutlu ediyor. Beraber işbirliğinde olduğum derneklerdeki annelere de ayrıca bebek örmeyi öğrettim. Annelerden hayır ve dua aldım. Çocuk sevindirmek çok güzel ama o bebekler çocuk sevindirmekle kalmıyor. Zaman zaman çevremde gördüğüm herkese veriyorum mutlu oluyorlar ama onun ötesinde olan bir şey var. Bu bebekler sadece çocukları değil her yaş grubundaki herkesi sevindiriyor.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?